HDP'li vekil TBMM Genel Kurulunda haddini aştı

TBMM Genel Kurulunda, Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında, grup başkanvekilleri arasında "ÖSO" tartışması yaşandı. HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, "Biz 'ÖSO çeteleri', 'Suriye Milli Ordusu çetesi' diyoruz. Buna alışacaksınız." deyince Meclis'te bir anda tansiyon yükseldi. HDP'li vekile peş peşe çok sert tepkiler geldi.

HDP'li vekil TBMM Genel Kurulunda haddini aştı
HDP'li vekil TBMM Genel Kurulunda haddini aştı
GİRİŞ 13.12.2019 19:17 GÜNCELLEME 13.12.2019 19:17
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulunda, Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında, grup başkanvekilleri arasında "ÖSO" tartışması yaşandı.

 

Genel Kuruldaki bütçe görüşmelerinde, HDP milletvekilleri konuşma yaptı.

HDP'Lİ VEKİLDEN SKANDAL İFADELER

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, "Kuzeydoğu Suriye'de masum insanlar öldürülüyor, 'Kürtler statü kazanmasın' diye katliamlar yapılıyor. Tel Rıfat'taki sivil katliamında, aralarında çocukların da olduğu 12 kişinin katledildiği belirtiliyor. ÖSO çetelerinin sağlık hizmetine daha rahat ulaşabilmesi için sınır kentlerinin doktorları adeta sürekli nöbet halinde bekletiliyor." dedi.

 

Bunun üzerine grup başkanvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Sataşmadan söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Sürücü'nün gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu ifade etti.

AK PARTİ'DEN SERT CEVAP!

Suriye Milli Ordusunun, Suriyelilerden, bölgedeki Kürt, Arap ve Türkmenlerden oluştuğunu, Suriye'nin selameti için mücadele verdiğini dile getiren Akbaşoğlu, "Suriye Milli Ordusu, Birleşmiş Milletler nezdinde Suriye muhalefetini temsilen özel temsilciler statüsünde anayasa çalışmalarında yer almaktadır. Suriye Milli Ordusu, Türk ordusuyla beraber Barış Pınarı Harekatı'nda çok önemli fonksiyonlar icra etmiştir." diye konuştu.

'DOĞRUDAN SİVİLLERİ KATLEDİYORLAR' YALANI

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, "Biz 'ÖSO çeteleri', 'Suriye Milli Ordusu çetesi' diyoruz. Buna alışacaksınız." dedi.

"ÖSO'nun içinde kafa kesenlerin, kadınlara tecavüz edenlerin" olduğunu ileri süren Oluç, "Bu çeteye Kuvayımilliye dediniz, utanmıyorsunuz. Bunların yanında duramazsınız, yaptıklarını savunamazsınız. Bunlar Kuvayımilliye filan değil, çetedir. Doğrudan doğruya sivilleri katlediyorlar." ifadelerini kullandı.

TARTIŞMAYA CHP'Lİ VEKİL DE KATILDI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ÖSO'yu, İstiklal Savaşı'ndaki Kuvayımilliye'ye benzetenler olduğunu söyleyerek "Bu tam bir garabettir. Dünyada herkes biliyor ki ÖSO'nun içinde El Kaide uzantılı bir ton cihatçı unsur var." dedi.

"Bir ay maaşlarını kesin, 'ÖSO' diye övdüğünüz insanlar gırtlağınızı keser." ifadesini kullanan Altay, "Meclis'te kimsenin ÖSO'yu sütten çıkmış ak kaşık gibi tanımlamasını ve sahiplenmesini doğru bulmadığını" belirtti.

MHP'Lİ VEKİLDEN TEPKİ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Kuzeydoğu Suriye'de 'Kürtler statü kazanmasın' diye katliamlar yapılıyor." sözüne sessiz kalmanın mümkün olmadığını söyledi.

Katliamı terör örgütü PKK/PYD ile DEAŞ'ın yaptığının altını çizen Akçay, "Türkiye de Türk Silahlı Kuvvetleri vasıtasıyla Barış Pınarı Harekatı'nı düzenleyerek bu olumsuzluklara engel olmuştur. Bu ithamların, terör örgütü PYD/PKK'ya dolaylı da olsa destek vermekten başka bir anlamı yok. ÖSO, Kuvayımilliye midir, değil midir; bu bizim işimiz değil, böyle bir tanımlamamız da yok." değerlendirmelerinde bulundu.

'ÖSO DENİLEN LEJYONER ORDUSU'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Suriye'nin kuzeyinde sivil insanlar ölüyor. Öldürenler terör örgütü DEAŞ, PYD/PKK ile ÖSO denilen lejyoner ordusu ama neticede olan sivil halka oluyor." dedi.


TBMM Başkanvekili Celal Adan, karşılıklı laf atmalar üzerine birleşime ara verdi.

 

Aranın ardından bütçe görüşmelerine devam edildi.

YORUMLAR 146
  • metin 4 yıl önce Şikayet Et
    alfabenin bütün harflerini hatta yabancı alfabe harflerinin de tümünü kullanan terör çetesi sizi gidi
    Cevapla
  • bekir cizmeci 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu vahsiler de bir turlu Ankaraya ,TBMM ne ve milletvekilligine alisamadi.Gonderinm yahu gitsinler,guneydogunun daglarina.Bunlari ancak oralar temizler..
    Cevapla
  • kaya erol 4 yıl önce Şikayet Et
    3 ü bir arada hdp chp iyiparti ne bekliyorsunuz
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    teröristlerin 1. derece yakınları vatandaşlıktan çıkarılsın sınır dışı edilsin teröristler ya idam ya ölene kadar hapis
    Cevapla
  • sakar şakir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hain hala mecliste ve savcılar izliyor hiçbir şey yapmıyorlar ne günlere kaldık yarabbi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü