Bakan Soylu, 'devlet katliam yapıyor' diyen HDP'li vekili susturdu

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'li Hüseyin Kaçmaz'ın, "Devlet katliam yapıyor" sözleri nedeniyle gerginlik yaşandı. AK Parti'li isimler Kaçmaz'a tepki gösterirken, İçişleri Bakanı Soylu da, "Yazıklar olsun. Katliamı yapan PKK'dır" dedi. Meclis Başkanvekili Bilgiç ise, Kaçmaz'dan sözlerini düzeltmesini istedi.

GİRİŞ 14.12.2019 20:14 GÜNCELLEME 15.12.2019 11:49
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında, Çevre ve Şehircilik, Sağlık ile İçişleri Bakanlıklarının bütçelerini görüşmek üzere toplandı.

 

Genel Kurul'da söz alan HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz, "Bu devlet katliam yapıyor" dedi. Kaçmaz'ın sözlerine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yazıklar olsun, katliamı yapan PKK'dır" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin orada bütün anlayışıyla birlikte yapmaya çalıştığı hassasiyeti ve 'Orada şunlar öldü, bunlar öldürüldü...' Devletin hiçbir insanı, görevlisi, kendisi suça girmediği halde devletin adına ve devletin kararıyla böyle bir şey gerçekleştiremez. Kendi başına bir hata yapabilir ama bunun dışında bizim böyle topyekun bir katliamla Türkiye'yi böyle bir anlayışla karşı karşıya bırakmayı kabul edebilmemiz mümkün değildir. İster kızın ister kınayın, bu performansınız PKK tarafından kabul görmez. Biraz daha artırın performansınızı."

 

 

HDP'li Kaçmaz ise, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, "Burayı bombaladı, bombaladı, bu Meclis'i bombaladı" diyerek karşılık verdi.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ'NDEN KAÇMAZ'A: SÖZLERİNİ DÜZELT

AK Partililer de oturdukları yerden, "Onlar haindi. Teröristler bombaladı" dedi. Bakan Soylu, "Ne olacak, terör örgütüne teslim mi olacak devlet? Hadi oradan. Terör örgütüne devlet teslim olmaz" diye konuştu.

Meclis Başkanvekili Bilgiç, HDP'li Kaçmaz'dan sözlerini düzeltmesini isteyerek, "Bombalama, teröristler tarafından yapılmıştır. Bunu düzeltmenizi rica ediyorum. Sözlerinizi düzeltin" dedi.AK Partili milletvekilleri de HDP'li Hüseyin Kaçmaz'ın, özür dilemesini istedi. Meclis Başkanvekili Bilgiç, tartışmalar nedeniyle birleşime sık sık ara vermek zorunda kaldı.

 

"BU BÜTÇE DİYARBAKIR ANNELERİNİN BÜTÇESİDİR"

Savaş bütçesi olduğu şeklindeki söyleme tepki gösteren Bakan Soylu, "Bu bir savaş bütçesi değildir. Bu bütçe, Diyarbakır annelerinin bütçesidir. Ben Türkiye Cumhuriyeti Anayasası kitabını okurum. PKK tüzüğünü okumam" dedi.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 18
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bekası için elbette terörle mücadele eder. Bunun adı savaş değil terörle mücadeledir. Terör destekçileri şunu bilsin ki asla özerklik adına ülkemize operasyon yapamayacaktır. Güvenlik güçlerimiz canı pahasına bu terör operasyonlarını gerçekleştiriyor. Devlet olarak, bizler de halk olarak bu operasyonları destekliyoruz. Tek bir terörist kalmayana kadar operasyonlar devam etmeli ve edecektir. Söz konusu ülke vatan bayrak ve beka. Ama görülüyor ki devletin meclisinde de ne kadar terör destekçileri varmış. Sahada ki temizlik mecliste de yapılmalı. Bu terör destekçileri meclisten çıkarılmalı. Yasalar ne gerektiriyorsa yapılmalı. Susarsak ses çıkarmazsak Suriye Irak gibi oluruz.
    Cevapla
  • gökhan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    Korktukları bir katliam,köklerinin kurumasıdır.Allah devletimize iş büyümeden kökünü kurutmayı nasip etsin .
    Cevapla
  • Hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP denilen devlet düşmanı parti artık meclisten atılmalı
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk 35-40 Yıldır yaşlı Genç, Çoluk, Çocuk Katliam yapıyor!!.. Bu Hdp, li vekile dokunulmazlığı kaldırılıp T. C Vatandaşlığından çıkarılıp haddi bildirilmesi lazım!!! !?
    Cevapla
  • aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu zavallı hadepli gitsin de içindeki zulmunu şikayet etsin zulüm katluyam orda burdaki herkese el uzatan turkiye yi karalamasin kendilerini uşak yapmışlar siyonisler gerçek zulümleri görmüyorlar chp de gormuyor gözleri kör kulakları sağır olmuş bu zulume sis çıkarmıyorlar türkiye mazluma yardım eden ülke diye istemiyorlar çünkü bunlarda zalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…