Erdoğan: Biz belge ile konuşuyoruz siz karar alsanız ne yazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair açıklamalar yaptı. Erdoğan, ABD Senatosunun Ermeni kararına ilişkin "Biz belge ile konuşuyoruz siz karar alsanız ne yazar" dedi. Ayrıca Erdoğan, "Kapatılması gerekiyorsa İncirlik de Kürecik de kapatılır" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 15.12.2019 21:00 GÜNCELLEME 15.12.2019 23:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AHaber ve ATV ortak yayınında Gündem Özel programında açıklamalar yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

DOĞU AKDENİZ

Doğu Akdeniz havzası önemli hidrokarbon rezervlerine sahip. Son dönemde bazı şirketlerin keşif haberlerini de duyuyoruz. Olur ki belki yanımıza uluslararası camiada güçlü olan bazı şirketleri de alma durumu söz konusu olabilir.

ABD SENATOSUNUN 'ERMENİ' KARARI 

Her şeyden önce Amerika Birleşik Devletleri iç siyasetindeki kamplaşmanın aleyhimize sonuçlar doğurduğunu, bazı çevrelerin Trump'ı zayıflatmak amacıyla ülkemizle ilgili gelişmeleri kendi çıkarları için suistimal ettiklerini üzüntüyle görmekteyiz.

Bu eylemler müttefiklik ilişkilerimizin ruhuyla bağdaşmadığı gibi ABD yönetimi ile 17 Ekim tarihinde Suriye konusunda varılan mutabakata da aykırıdır.

Bu aldığınız kararların bir kıymetiharbiyesi yok. Çünkü bu kararlarınız tamamen siyasidir. Biz belge ile konuşuyoruz siz karar alsanız ne yazar.

Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz. Çok açık ve net, rahatlıkla söyleyeyim. Amerika'da Kızılderililerle ilgili olarak bunu söylememek konuşmamak mümkün mü? Kızılderililerin tarihi, Amerika'nın yüz karasıdır.

DERDİMİZ PETROL DEĞİL

ABD ve Rusya terör örgütünü bölgeden çıkaramadı. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlığı tamdır. Türkiye olarak derdimiz petrol değil, derdimiz burada (Suriye) yaşayan vatandaşların huzurunun nasıl sağlanacağı.

YPG-PYD, bunların Kürt olarak ifade edilmesi bana göre Kürtlere saygısızlıktır. Ne Amerika ne de Rusya, terör örgütü YPG/PYD'yi buralardan çıkaramadılar. Halbuki bize verdikleri söz böyleydi. Çıkartamayınca da iş başa düşüyor. Biz PKK ile mücadelenin, DEAŞ ile olduğu gibi kararlı ve ortak şekilde yapılması gerektiği görüşündeyiz. Biz Sincar'da olsun, diğer yerlerde olsun, isterse Mahmur olsun, bu teröristleri nerede tespit edersek tepelerine bineceğiz ve PKK tamamen tasfiye edilene kadar bu mücadelemizi de sürdüreceğiz.

Yarın saat 16.00 gibi Şansölye Merkel ile bir telefon görüşmem olacak.

TANK PALET FABRİKASI

Şu anda biz Leopark tanklarının devamlı Kemal efendinin konuşup bulduğu Arifiye'deki tank palet fabrikası olayında, orası tamir bakım atelyesiydi, bitmiş tükenmiş bir konumda. Üç firma ihalesine girdi. Sözleşmesinde oraya 50 milyon dolar yatırım yapılacak. Ortak kim BMC'nin yüzde 50 ortağı olan Katar'la. Sattınız diyor, ne satması! Yalan söyleme dürüst ol, doğru konuş. Buranın işletme noktasında 25 yıllığına BMC'ye kiralandı. Satış yok ama adamda yalan bol. Şu anda orada Leopar tanklarının tamir, bakımı yapıldığı gibi kendimize ait yine aynı şeyler var. Mesela fırtına obüsleri burada üretiliyor, yine yalan.

Oranın alan olarak satılmaya kalksa 20 milyon dolar değeri var diyor. Öyle bir müşteri bulsa da gereğini yapalım. Herhalde emlakçılar falan buna yardım yapmadılar. Buradaki alan sadece kiralamadır ve bu kiralamayla da BMC üç firma arasından çıkıp kiralamıştır.

Adam bizim yaptığımız barajları inkar ediyor. Biraz vicdanın olsa bu barajların adı var, şunları gideyim göreyim dersin. Bu denizin altında olduğu için Avrasya Tüneli'yle ilgili bir şey konuşamıyor. Marmaray'la ilgili bir şey söyle. Çünkü milyonlarca insan Marmaray'dan geçiyor. Belli bir parti mensubuna yapılmadı bunlar. Tüm vatandaşlarımıza yapılmış olan esaslar. Yavuz Sultan Selim Köprüsü aynen o şekilde.

FİLİSTİN MESELESİ

Filistinlilerle ilgili benim BM'de hiçbir kelam etmediğimden bahsediyor. Nitekim ayrı bir karede oradaki konuşmamdan görüntüler var. Türkiye'de Filistin meselesini bizim kadar mücadelesini kavgasını veren bir başka siyasi parti yoktur. Sadece işin söz boyutunda değil her türlü Filistin meselesinde kardeşlerimizin yanında yerimizi aldık almaya devam edeceğim. Dün İsmail Heniye yanımıza geldi, ondan 15 gün önce Halid Meşal'le oturduk konuştuk.

KILIÇDAROĞLU SİYASETİNİ YALAN ÜZERİNE BİNA EDİYOR

Kılıçdaroğlu siyasetini yalan üzerine bina eden, hakikat üzerinden yapan bir insandır. Bunu da bilerek yapıyor. Tüm bu yalanları bilerek yapıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ortada. Marmaray ortada. Avrasya Tüneli ortada, Osmangazi Köprüsü, İstanbul-İzmir otoyolu ortada. Böyle bir eseri meydana gelen iktidara bu adamın ağzından bir teşekkür duydunuz. Vereceği cevap, görevinizi yaptı. Bizim yaptıklarımızın açılış törenlerini yapıyorsunuz.

KÜLLİYE'YE GİDEN CHP'Lİ İDDİASI

Sayın Kılıçdaroğlu 'ben bu saraya gitmem' dedi. Ve bir kere sayın Bahçeli, Kılıçdaroğlu böyle bir grup olarak ikili-üçlü gelme durumu olmuştu geldiler. Bazı meseleleri orada görüşme fırsatımız olmuştu. Tabii onun dışında kendisi sürekli zaten kimsenin saraya gitmemesi gerekir diyor, külliye diyemiyor. Hiçbir CHP'li kalkıp da külliyeye gelmiş değil. Sadece sayın İnce partimizin genel merkezine Cumhurbaşkanı adayı olduğu zaman geldi. Benim yanımda arkadaşlarım, onun yanında arkadaşları vardı, nezaket ziyaretinde bulundu. O da saraya gelmiş değil, onların diliyle konuşuyorum, külliyeye gelmiş değil.

Bunun gizli saklısı yok. Peki külliyeye gelen CHP'li milletvekili olursa benim bunu gizlemekten kaçmak gibi derdim olmaz ki, rahat rahat söylerim. Benim karakterimde Kılıçdaroğlu karakteri yok, cibiliyeti ona müsaade etmez. Rahmi Turan'la ilgili söylenen ifadelerde kendini çok açık net gösteriyor. Böyle bir şey mümkün değil. Kaldı ki, külliyeyle ilgili kaçaksaray ifadesini defaetle kullandı. Buna yönelik olarak Danıştay'ın açık kararlarını ortaya koyduk. Böyle bir şeyin sözkonusu olmadığını ortaya koyduk. Burada ben kendime mi yaptım. Bu külliye milletin. Burası bizim şanımız, şerefimiz.

BİZİM SEÇİMİMİZ 2023 HAZİRAN'DIR

Defaatle söyledim, Cumhur İttifakımızda Sayın Bahçeli de söyledi. Bizim seçimimiz 2023 Haziran'dır. Buradan bizim bir sapmamız söz konusu değildir. Bazı yalan yanlış tarih açıklayanlar kendilerini buğday ambarında sananlardır. Biz bu ülkede açıklanan tarihlerde seçim yapmasını birilerine öğreteceğiz. Bunu öğrenecekler. Şu anda hazırlıklarımızı 2023 Haziran'ına yapıyoruz. Kongrelerimiz yürüyor şu anda.

(Kadına şiddet olayları) Bu konuların tümü çalışmalar kapsamında şu anda değerlendiriliyor. Nerede eksik varsa onun üzerine gidilecek.

YORUMLAR 27
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım bunu demenizi bekliyordum. Geçirseniz nolacak her yıl senetodan sözde ermeni soykırımı geçecrkmi geçmeyecekmi neden bunun stresini yaşayalım. Bizim bu konuyla alakalı olarak böyle bir suçu işlemediğimize dair özgüvenimiz tamfır. Keza konunun bizim söylemlerimizle yok sayılmasından ziyade uluslararası bir komisyon tarafından araştırma yapılarak konunun araştırılmasını isteyecrk kadar özgüvenimiz tamdır. Hal böyleyken sözde soykırım heçmiş geçmeniş siyasete malzeme edilen konu benim umrumda olmaz. Sayın cumhurbaşkanım allah size hayırlı ömür sağlık sıhatten yana merhametini esirgemesin allah ke mallara fırsat vermesin....
    Cevapla
  • murat topçu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan korkmayıpta kullarından korkanlar ın dininden şüphe ederim yazıyorum ki mahşerde davacı olalım halkın hakkını gözetmek binlerce yıllık nafile ibadet gibidir din sadece tebliğ yapılmaz din yol gösterici dir kainatı iyi okumak hakkı savunmak haksız şıklar karşı olmakla değerli olur amel isteyen ler halkın haklarına önem vermeyen bencillik yapanlara em azından tebliğ yapması allahın hakkıdır
    Cevapla
  • Sevgin 4 yıl önce Şikayet Et
    Fazla söze gerek yok herzaman heryerde yanindayiz sartlar ne olursa olsun.sayin baskanimiz
    Cevapla
  • capla hama 4 yıl önce Şikayet Et
    reis, savaş de savaşa gidelim,,,hem sana kalır hepsi,,hahahaha
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana REİS ağzızlarının payını ver böyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!