Kanal İstanbul kaç yılda tamamlanacak? Başkan Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Farklı ülkelerle görüşmeler var. Yapılması en az 6-7 yılı bulur. Farklı, müstesna güzelliklere sahip, dünyada adından bahsettirecek olan proje. Şu anda hazırlıklar son safhada, hemen ihaleyi yapıp adımı atacağız. 42 kilometre Karadeniz'i Marmaray'a bağlayacak. " dedi.

GİRİŞ 15.12.2019 23:01 GÜNCELLEME 15.12.2019 23:59
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AHaber ve ATV ortak yayınında Gündem Özel programında açıklamalar yaptı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesine ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Türkiye'de havalimanını yaptık. Berlin Havalimanı 17 yıl olmuş hala bitirilemedi. Berlin kendi içinde şu tartışmayı yapıyor, Türk müteahhitlere verin de bitirilsin. Burası çok farklı proje. Dünyadaki bütün kanalları incelettik. Suveyş, Cebelitarık. Boğaz bizim için bir defa hukuki haklarımızı bile rahat kullanamadığımız bir hattır. Boğazda çevre noktasında her an her türlü bir sıkıntı yaşabilir miyiz? 

 

 

Selimiye'nin önünde Indepententa olayını yaşadık. Orada tanker yandı. Zaman zaman yalılarımıza çarpan büyük tankerler, gemiler oldu. Bir defa bizim Boğaz'ı bundan kurtarmamız lazım. Öyle bir kanal yapalım ki, İstanbulumuza yeni güzellik katsın. Çevreci bir kanal olsun. Burası bizim kontrolümüz altında olan bir kanal olsun. Şu anda birilerini rahatsız ediyor.

Bunların bu ülkede dikili ağaçları yok. Böyle güzellikler olduğu zaman dayanamıyorlar. Biz inşallah burayı yapacağız. Eğer yap işlet devretle müşteri bulduk, bulduk. Aksi takdirde biz burayı milli mütçemizle yapacağız. İhaleyi yapıp adımı atacağız. 

Farklı ülkelerle görüşmeler var. Yapılması en az 6-7 yılı bulur. Farklı, müstesna güzelliklere sahip, dünyada adından bahsettirecek olan proje.  Şu anda hazırlıklar son safhada, hemen ihaleyi yapıp adımı atacağız. 42 kilometre Karadeniz'i Marmaray'a bağlayacak.

YORUMLAR 55
  • Attila K. 4 yıl önce Şikayet Et
    kanal istanbuldan önce bağcılar, gop, esenler, avcılar vb yerlerdeki dayanıksız, usulsüz, plansız konutların yıkılıp, park bahçe olan yerlerin tevdilatı yapılmalı. Ortada tehlike varken biz süsleme peşindeyiz. öncelik sırası önemli şüphesiz muhteşem bir proje lakin önce bu projeye ehilmiyiz, öncesinde eksiklerimizi tamamladık mı bakmak gerekir. hayırlı olsun.
    Cevapla
  • murat topçu 4 yıl önce Şikayet Et
    Marmara Bölgesi sit alanı ilan edilip yatırımları 2100 2070bilimsel rapor larla. Türkiye nin imar planı tamamen değişmesi gerekiyor maramarada kesinlikle var olan binalar yenilenip yenilerinin yapılması yasaklanması şart tır yatırım için anadolu karadeniz güneydoğu Anadolu bölgesine yapılmalı. Ve su ihtiyacı için meriç nehrinde n anadoluda su sağlayan projeler serin projesi olur su yoksa hayat olmaz meriç boşa akıyor
    Cevapla
  • ismail hakki efendi 4 yıl önce Şikayet Et
    bu purojeyi elestirenler iyi dusunun bugune kadar yapilanlardan zararmi ettik su anda butun dunya bu kanali konusuyor istanbul,icin super bir puroje oldugunu konusuyorlar ve erdoganin yapacagina inaniyorlar kanal devlet ve halk ortakligiyla olabilir gurbetcilerde katilabilir insaallah olur
    Cevapla
  • Boztepe 52 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Erdoğana gurbetten selam olsun fakat Istanbul icin degmez.
    Cevapla
  • Rambo 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanalın tabanına turbinlerde konsun akintiyla birlikte elektrikte üretsin zannedersem tek başına kanalın üreteceği elektrik istanbul a yeter
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletle inatlaşan , dinlemek yerin 7/24 konuşan gider kardeşim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!