MEB'den 'Suriyeli öğretmen ataması' iddialarına cevap

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Adana'da 830 Suriyeli öğretmen atandığı iddialarının sosyal medyada yayılması sonrası Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri açıklamalarda bulundu. Bakanlık yetkilileri, "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim öğretim kurumlarında öğretmen istihdamına ilişkin koşullar, ilgili mevzuat çerçevesinde belirlenmiştir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır" açıklaması yaptı.

MEB'den 'Suriyeli öğretmen ataması' iddialarına cevap
MEB'den 'Suriyeli öğretmen ataması' iddialarına cevap
GİRİŞ 16.12.2019 20:31 GÜNCELLEME 16.12.2019 20:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada yayılan ''Suriyeli öğretmen ataması'' yönündeki iddiaları yalanladı. Bakanlık yetkilileri konuyla ilgili açıklama yaptı.

 

 

"Okullara öğretmen olarak atandığı ileri sürülen kişiler daha önce Geçici Eğitim Merkezlerinde görev yapmakta olan Suriyeli gönüllü eğiticilerdir. Söz konusu kişiler eğitici eğitimi sürecinin ardından sınava girerek sertifika alan kişiler arasından belirlenmiştir. Bu kişiler 'Suriyeli Gönüllü Eğitici Taahhütnamesi' kapsamında Suriyeli çocukların okula uyum sürecine destek olmak üzere sınıf dışı etkinlikler, saha çalışmaları, tercümanlık, aile bilgilendirme faaliyetleri gibi belirlenen alanlarda geçici süreyle görev almaktadırlar.

Suriyeli gönüllü eğiticilerin öğretmen kadrosunda yer alması mümkün değildir. Söz konusu gönüllü eğiticilerin teşvik ücreti ödemeleri anlaşmalar kapsamında UNICEF tarafından yapılmaktadır."

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP bitmeden fitne bitmez. CHP bitmeden, huzursuzluk gitmez, CHP bitmeden, her türlü terör bitmez. CHP, ülkemiz için bütün kötülüklerin anasıdır. Çünkü bütün yalan haberler CHP çıkışlıdır.
    Cevapla
  • Emrah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sosyal medyayı Allah kahretsin. İİİNŞALLAH GOOGLE HEPSİNİ PARALI YAPAR DA BİZ DE KURTULURUZ BU ŞEREF YOKSUNLARININ YALANLARINDAN. Bıktık ya yeter artık herkes bu yalan dolana inanıyor pisliği temizlemek biz inançlı vatandaşlara kalıyor. Yok mu bunun çaresi. Beleş olunca herkes dalıyor paralı olsun bitsin bu sahtekarlık.
    Cevapla
  • Öğretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Emrah, boşuna sosyal medyanın ücretli olmasını bekleme, çünkü sosyal medya insanları kandırmak için uydurulmuş bir isimdir. ABD istihbaratının bilgi toplama aracıdır sosyal medya.Yalvarsan da paralı yapmazlar.
    Cevapla
  • emre 4 yıl önce Şikayet Et
    chp atmştır yine yalan ne de olsa yalanlar partisi
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    gerçek olsa ne olur bilemiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık