Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), kurduğu "Hayır Market"lerle hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kanal 7 ekibi Ankara Sincan'da bulunan "Hayır Market"lerden birine gitti o süreci görüntüledi ve ihtiyaç sahipleri ile konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan (TDV) yapılan açıklamaya göre, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık, Ankara'nın Sincan, İstanbul'un Eyüpsultan, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçelerinde ve Suriye'nin İdlib, El-Bab ve Azez bölgelerinde giyim mağazaları ve marketler kurarak, ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin yardım elini ulaştırdıklarını belirtti.

Zaman zaman kolilerle de yardım yapıldığını ancak kolilerin içerisine konulan yardım malzemelerinin sınırlı olabildiğini aktaran Açık, "Hayır Marketleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerin her türlü ihtiyacına yönelik alışveriş yapmalarına imkan tanıyoruz." ifadesini kullandı.

"GÖNÜLLÜLERDEN ÇOK BÜYÜK DESTEK"

Açık, Hayır Marketlerdeki ürünlerin hayırseverlerin destekleriyle karşılandığını, gönüllülerin ve şube temsilcilerinin ziyaret ettiği hayırsever vatandaşlara ihtiyaç sahibi insanların durumunun anlatıldığını kaydetti.

Yurt içi ve yurt dışında yapılan her türlü çalışmada Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerinin çok büyük desteğini gördüklerini anlatan Açık, gönüllülerin marketlerde nöbetleşe görev alarak, ihtiyaç sahibi aileleri karşıladığını ifade etti.

Yorumlar 31 Yorum Var
  • mardini 17.12.2019 17:59
    nasıl katkı yapabliriz...
  • Barış 17.12.2019 16:34
    Hayra vesile oLan Her kardeşimin gözlerinden öperim .. İnşallah böyle haberleri sıklıkla görürüz ! SeLam Ve Dua iLe ALLAH'a emanet olun ~
  • SERTTÜRK 17.12.2019 16:01
    Bülent kardeş doğru bir konuya değinmiş
  • ömer 17.12.2019 15:49
    Allah razı olsun düşünendende vesile olandanda çok güzel bir hizmet
  • bulent 17.12.2019 14:43
    çok güzel bir uygulama inşallah itiyacı olmayanlar bu işi sulandırmaz
Daha fazla yorum görüntüle