Son Dakika Haberi: MSB duyurdu...Bu sabah teslim oldular!

TSK'nın etkili operasyonları sayesinde PKK'da çözülme sürüyor. MSB'nin bugün son dakika haberi olarak duyurduğu bilgiye göre Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde 3 terörist daha teslim oldu. Dağlara anneler tarafından yazılmış mektuplar bırakılması terör örgütünde yaşanan bu kopuşun nedenlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Öte yandan Mardin'in Derik ilçesi kırsalında, jandarma timlerinin operasyonuyla 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Son Dakika Haberi: MSB duyurdu...Bu sabah teslim oldular!
Son Dakika Haberi: MSB duyurdu...Bu sabah teslim oldular!
GİRİŞ 17.12.2019 10:17 GÜNCELLEME 17.12.2019 10:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin kararlı operasyonları sonucunda terör örgütü PKK'daki çözülmelerin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Son olarak Suriye'nin kuzeyinden kaçan 3 PKK/YPG'li terörist daha Mardin/Nusaybin ve Kızıltepe'deki hudut karakollarımıza teslim oldu" ifadesine yer verildi.

 

4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin'in Derik ilçesi kırsalında, jandarma timlerinin operasyonuyla 4 terörist etkisiz hale getirildi.

BİR İLK YAŞANIYOR

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, terörle ilgili mücadelede bir yeni evreye geçildiğini belirterek "Terör örgütü büyük ölçüde psikolojik dağınıklık, çözülme içerisinde. İlk defa 500'lü rakamlara indi terörist sayısı ve Türkiye'nin dağlarında artık terörist barınamaz noktaya geldi" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU DUYURMUŞTU: DAĞLARA MEKTUPLAR ATIYORUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nın kandırarak dağa çıkarttığı terör örgütü üyelerine yönelik yürütülen faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulunmuş, "Kamuoyu bunu belki de ilk defa duyacak. Dağlara mektuplar ve broşürler atıyoruz. Anneden mektuplar atıyoruz" demişti.

SOYLU: GELİP TESLİM OLUYORLAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör örgütüne daha önce 5 bin 500 kişi katılırken bu yıl itibarıyla katılım 108 kişi... Ailelerle temas kuruyoruz, evlatlarına diyorlar ki 'Artık orada durmayın, teslim olun.' Gelip teslim oluyorlar. Biz 221 kişiyi bu yıl ailelerinin desteğiyle ikna edip adalete teslim ettik." demişti.

 

YORUMLAR 12
  • ahmet dmr 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ,kaçmak kurtulmak isteyenlerin yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • FIRTINA 61 4 yıl önce Şikayet Et
    Dağa çıkmak nedir yaaa? Bu nasıl bir cahilliktir? Hangi devirde yaşıyoruz? Gidin adam gibi okuyun, ülkenize sahip çıkın. Bu vatana hizmet edin... Bu ülke herkese yeter... Bölücülere kanmayın, Türkiye Cumhuriyeti devletine sahip çıkın... Yoksa sonunuz ya mezar olacak ya da dağlarda leşiniz kurtlara çakallara yem olacak...
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak kuzeyi ve Suriyede bulunan PKK/PYD kamp ve hedeflerinin üzerinden " bomba atılmasa bile ses hızından geçilmesi ve bu hızın yerdeki blast tesiri" terörristlerde yakınlarındaki bir yerin bombalandığı düşüncesi ile PSİKOLOJIK BASKI sağlayacağı aşikardır. PKK kamp ve magaraları üzerinden "ses hızında" uçuşlar gerçekleştiriniz..
    Cevapla
  • Serkans 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçsun tabi uçaklar, Teröristlerin elinde uçaksavar yoktur zaten sapanla taş atarlar korkudan :))
    Cevapla
  • Belcikadan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne geregi var vurun gitsin hepsini dusunceleri degismez bunlari.
    Cevapla
  • Emekli ogretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu 700 idi simdi 500 peki bunlar uzaydanmi geliyorlar iha var siha var nasil bu kadar varlar
    Cevapla
  • Akademisyen 4 yıl önce Şikayet Et
    İran, Suriye ve Lübnan en büyük insan tedarikçisi. Avrupada bunları devamlı fonluyor. Soylu Paşa alayının kökünü kurtacak inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!