Akıllara zarar olay! Sigorta şirketini böyle dolandırdılar

Adana'da sıfır kilometre otomobillerin orijinal parçalarının yerine hasarlı parça taktıktan sonra kaza yaparak sigorta şirketlerini dolandıran çetenin lideri Sedat T.'nin Adana Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan otobüs şoförlerinin kurduğu 'WhatsApp' grubuna telefon numarasını eklettiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 19.12.2019 10:40 GÜNCELLEME 19.12.2019 10:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sigorta şirketlerini dolandıran çeteyi 13 Aralık günü teknik ve fiziki takibe aldı. Çete lider ve adamları tek tek tespit etti. Ardından da Adana, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Malatya, Mersin ve Osmaniye'de 53 adrese şafak vakti baskın yaptı. Operasyonda 48 şüpheli gözaltına alındı.

 


Çete üyelerinin akraba ve arkadaşlarına taksitle sıfır otomobil aldırdığı, bu araçların tampon, çamurluk, far, kaput, hava yastığı gibi orijinal parçalarını hasarlı parçalar ile değiştirdiği, daha sonra da kırmızı ışıkta duran kamyon, TIR, iş makinesi ve otobüslere arkadan çarparak kaza yaptırdığı saptandı. Çetenin bu yöntemle sigorta şirketlerini dolandırdığı belirlendi. Şüphelilerin, 144 kaza ile 4 milyon 300 bin lira elde ettiği öğrenildi.

Oto tamircisi olan çete lideri Sedat T.'nin de 2015 yılından yılından bu yana gerçekleştirdiği sahte kazalarda 221 kişiyle işbirliği yaptığı saptandı. 

 


Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen çete lideri Sedat T., yardımcıları Gökhan T. ve Tayfun Y., belediye otobüsü şoförleri Kıymet G. ve Zeynep Ö.'nün de aralarında bulunduğu 13 şüpheli tutuklandı. 14'ü adli kontrol şartıyla salıverilen şüphelilerden 21'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BELEDİYE ŞOFÖRLERİNE 1000 TL

Adana Büyükşihir Belediyesi'nde çalışan otobüs şoförleri Zeynep Ö. ve Kıymet G.'nin tutuklanmasının ardından soruşturmayı genişleten polis, Sedat T.'nin cep telefonu numarasının belediye şoförleri tarafından kurulan 'WhatsApp' grubunda ekli olduğunu ortaya çıkardı. 

'WhatsApp' grubundan sürücülerin güzergahlarını ve kullandıkları otobüslerin plakalarını öğrenen Sedat T.'nin böylelikle kazaları kolaylıkla planladığı belirlendi. Çete liderinin kendileriyle işbirliği yapar şoförlere 1000 lira verdiği öğrenildi.

Zeynep Ö. ve Kıymet G.'nin izinli oldukları günlerde de çeteye ait otomobillerle kaza yaptıkları öğrenildi.

YORUMLAR 11
  • Abdurrhaman 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazik müslümanlar ne hale gelmis para icin, suan yaslari 30- 40 ise en belik bir o kadar daha yasayacaklar sonrasi kabir hayati, acaba hicmi ahireti düsünmezler, ebedi hayatai düsünmezler, hep yasayacaklarmi bu yalan dünyada. insanlar emek vermeden kolay ve haram yoldan para kazanmak isteyorlar son zamanlarda ve kafa yormadiklar sahtekarlik yok
    Cevapla
  • Türkiye, 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay hiç yabancı gelmedi. Sanki bu konuyu ben 4-5 yıl önce sigorta primlerinin konu olduğu bir dönemde yazmıştım. Ama normal, biz toplum içerisindeki pis zihniyetleri temizlemekten aciz bir millet olduğumuz için sorun değil, bunların ceremesini de sigorta veya kasko bedellerine yedirip bize ödetiyorlar. Bizde adalet sistemi böyle işlemeye devam ederse daha çok yaşarız bu gibi haksızlıkları.
    Cevapla
  • Yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal,haram,kul hakkı,kamu hakkı,ayıp,günah... Bu işleri yapanlar bu kutsal değerleri hiç duymadılar mı acaba.Ahıret,cennet ,cehennem,azap,hesap bunları yok sayıyorlar demekki. O halde çok ağır şekilde cezalandırılmalılar.
    Cevapla
  • 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay vay vay ustaya bak her türlü fırıldak var:)
    Cevapla
  • YILMAZ KAHRAMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Sigorta şirketlerinin eksperleri yok mu acaba?
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlar organize şebeke kurmuş, experin sanki babasının sigorta şirketi, cebine 1000 tl sıkıştırınca experde onlardan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!