Son dakika: İstanbul için son dakika kar uyarısı geldi

Son dakika haber: istanbul'da yazdan kalma sıcak günler yavaş yavaş geride kalırken Meteoroloji sonunda havaların soğuyacağını duyurdu. Havalar ne zaman soğuyacak diye merak eden İstanbullular için ise merakları giderecek açıklama geldi. İşte il il hava durumları...

GİRİŞ 19.12.2019 13:02 GÜNCELLEME 25.12.2019 13:47
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İstanbul için soğuk hava uyarısı geldi. Yurdun büyük bir kesiminde kar yağışı etkisini sürdürürken, gelen son dakika açıklamasına göre İstanbul'da hafta sonundan itibaren karlı hava etkisini hissettirecek

CUMARTESİ VE PAZAR DİKKAT!

İstanbul hava durumu : İstanbul için kar alarmı verildi. İstanbulluları hafta sonu kar bekliyor. Cumartesi ve Pazar günleri İstanbul'da kar yağışı etkili olacak.

PUS VE SİS

Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklenirken, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde sabah ve gece buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle güneyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

 

 

Meteorolojiden 7 il için sis uyarısı

Son dakika! İstanbul hava durumu

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Meteoroloji uyardı! Şehirleri adeta esir aldı

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden orta kuvvette ; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/sa), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden fırtına, yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (60-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, Mersin ve Adana çevreleri ile Osmaniye'nin batısında yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş ile Adana'nın kuzey ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/sa), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden fırtına, yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YORUMLAR 14
  • Merve 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla hafta sonu kar yağacak pazar akşamına kadar denildi şimdi de pazartesiye mi kaldı meteorolojide şaşırdı :))
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada kar yok..harıtalara bakın..Meterolojı neden boyle acıklama yapıyor anlamadım..
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene istanbula kâr yagmiycak metorolojinin tahminlerinin yarisi yanlis cıkıyor nerdeyse
    Cevapla
  • Ten kokusu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın işine karişmayi bi biraksaniz Allah aşkina
    Cevapla
  • Tahmin 4 yıl önce Şikayet Et
    İşine karışmıyor tahmin ediyor hava olaylarını
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşey cenabı ALLAH IN TAKDİRİNDE MEVLAM NEYLERSE GÜZEL EYLER
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı