Bolu'da Abant Tabiat Parkı'ndaki atlar karantinaya alındı

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Abant Tabiat Parkı'nda fayton ve bireysel gezintilerde kullanılan 83 attan 8'inin ruam hastalığı görülme ihtimali üzerine karantina altına alındığını bildirdi.

GİRİŞ 20.12.2019 16:59 GÜNCELLEME 21.12.2019 09:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bolu Valisi Ahmet Ümit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abant'ta 83 atın, faytonlarda  ve bireysel gezinti amaçlı kullanıldığını, çalıştırılmaya başlamadan önce bunlara  Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünce ruam hastalığına karşı testler uygulandığını söyledi. 

 

 

Test yapılan ve hastalık tespit edilmeyen hayvanlarda, ruam hastalığının daha sonra görülme olasılığı bulunduğuna işaret eden Ümit, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede Bakanlığın da talimatları doğrultusunda bu hadise ortaya çıkmadan önce Abant'taki atların testleri yapıldı. Şu anda Abant'ta çalıştırılan 83 attan 8'inde ruam hastalığı değil, ruam hastalığı olma tehlikesi tespit edildi. Bu atlar, şu anda karantina altında ve diğer atlardan ayrı tutuluyor. Bu atların kanları alındı, test için Ankara'ya gönderildi. En geç 3-4 gün içinde gelmiş olacak. Sonucuna göre de gerekli tedbirler daha net şekilde alınacaktır ama şu anda şüpheli gibi gözüken hayvanlar, diğer atlardan ayrı şekilde tutuluyor." 

 

 

Abant'ın turist ağırlayan bir bölge olduğuna değinen Ümit, "Tatilciler için tedirginlik duyulacak bir husus yok çünkü tedbirler alındı. Ruamın, tek tırnaklı hayvanlarda görülen bir hastalık olduğu yetkililer tarafından söyleniyor. Bu çerçevede gerekli tedbirler alınıyor ve alınmaya da devam edilecek. Bu nedenle bölgeye gelecek misafirlerimizin herhangi bir endişe duymalarına mahal yok." ifadelerini kullandı. 

BÜYÜKADA DA 81 AT İTLAF EDİLDİ

Yaklaşık bin 500 atın faytonlara koşulduğu Büyükada'da, tedavisi olmayan Ruam hastalığına yakalanan 81 at itlaf edildi. Kaymakamlık, Adalar'da karantina tedbirleri kapsamında ilçeye hayvan giriş çıkışının durdurulduğunu açıkladı. Büyükada'da kazılan ve gizemi çözülemeyen iki büyük çukurun da "İtlaf edilen atlar için hazırlandığı" ortaya çıktı. 

YORUMLAR 8
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayvanlara olan sevgi artık hayvanların bile canına tak etti. Verin kardeşim bu hayvanları hayvansever derneklerine baksınlar. o kadar para topluyorlar işleri ne.. Sokaklar kedi köpek doldu. bu veba insanlara bulaşırsa ne olur biliyor musunuz? siz ruam nedir bilirmisiniz? uyuz hortladı .. hayvanlarla ilgili yasal düzenleme yapılmalı ve sokaklar temizlenmelidir. Ayrıca hayvan satışı ruhsata bağlanmalı alanlara da belge verilmelidir. bakamayan sokağa salıyor .. mecburmuyuz biz buna?
    Cevapla
  • efsane 4 yıl önce Şikayet Et
    yilardir hayvanlara eziyet yerter at kosturmak yeni tecnolojide yokyok golf arabalari eletirikle sùper arabalar var
    Cevapla
  • Tantana bizimkisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence birisi bu atlı faytonların yerine koyacağı aracı kabul ettirmeye sebep hazırlıyor. İster inan ister inanma.
    Cevapla
  • Orhangazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahipleri hattâ tüm adayı karantina altına alınmalı. Tüm atlar uyutulmalı, risk çok büyük!!!
    Cevapla
  • Veteriner 4 yıl önce Şikayet Et
    Veteriner Hekimler şu anda bürokrasiden dolayı mesleklerini yapamıyorlar bir hayvana 1 adet hat veriyorsun bilgisayarda Bir saat bürokrasisi sürüyor Ondan sonra hastalıklar böyle artar veterinerlerden Tarım Bakanlığı lütfen Bürokrasi kaldırsın herkes işine odaklan sın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!