İYİ Partili başkana silahlı saldırı girişimi

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’a henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırı anını son anda fark eden Savaş, başını eğip kendini koruyarak olayı yara almadan atlattı.

GİRİŞ 22.12.2019 02:25 GÜNCELLEME 22.12.2019 11:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Olay, Hacıkadem Kavşağı’nda akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş aracıyla ışıklarda beklerken başka bir araçla yanına yaklaşan henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından üzerine ateş açıldı.

 

 

Durumu son anda fark eden Savaş, başını eğip kendini koruması sonucu olayı yara almadan atlattı. Şüpheli veya şüpheliler ateş edip kaçtıktan sonra durumu emniyet güçlerine bildiren Savaş, ardından ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İnceleme yapmak üzere olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Konuyla alakalı arkadaşımızın şu an sağlık durumu iyi. Kendi beyanları sonucunda olayı aydınlatacağız. Gerek güvenlik kameraları gerekse olay yeri inceleyen arkadaşlarımızın verileri ve kendi beyanıyla bu olay çözülecek. Kendi anlatacakları üzerinden yola çıkacağız” diye konuştu.

 

 

Polis olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

“NAMLUYU GÖRÜNCE EĞİLDİM”

Savaş ifadesinin alınmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde yaptığı basın açıklamasında, “Ben çok bir şey göremedim. Yanıma bir araba yanaştı. Ben yan koltuğa yattım, diğer kapıdan çıktım. O anda silahın patladığını duydum, ateş edildi. Diğer kapıdan çıktım. Bu kadarını hatırlıyorum. En yakın benzinliğe girerek 155’i aradım. Benim gördüğüm kadarıyla tüfekle ateş edildi. Namluyu görünce yattım. Olayın ne boyutta olduğunu emniyet de araştırıyor, mobese kayıtlarına bakıyorlar. Tam ışıklarda olduğu için kavşak noktası görüntülere bakıyorlar. Kuzey çevre yolundan Uşak Merkeze doğru gelecektim. Işıklarda durdum. Işıklarda durduğum sırada yanıma yanaşan araçtan geldi ateş” ifadelerinde bulundu.

Gerekli bilgileri emniyete verdiğini belirten Savaş, “Konuyla alakalı emniyetimize çok teşekkür ediyoruz. Çok yoğun bir araştırma içerisindeler. Pazartesi günü gerekli açıklamayı İl Başkanımız nezaretinde partimizde yaparız” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • delo 4 yıl önce Şikayet Et
    oyun icinde oyun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!