Meteorolojiden son dakika açıklaması: İstanbul'a kar geliyor

Son dakika haberi: Tüm Türkiye soğuk havanın etkisine girdi. Yurt genelinde sıcaklıklar 2 ile 4 derece düşerken Meteorolojiden İstanbul için güncelleme geldi. İstanbul'da etkili olan soğuk hava, önümüzdeki günlerde etkisini daha da artıracak. Pazar günü ise karla karışık yağmur bekleniyor. Meteorolojiden dün de 14 ilimiz için kuvvetli yağış uyarısı gelmişti. İşte il il, bölge bölge hava durumu...

GİRİŞ 24.12.2019 22:21 GÜNCELLEME 24.12.2019 22:34
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasında, İstanbul'da hafta içi parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteorolojiden yapılan yeni güncellemeye göre, cumartesi ve pazar günü ise karla karışık yağmur yağacağı belirtildi.



PAZAR GÜNÜ KAR GELİYOR

Birkaç gündür kendisini hissettiren soğuk havanın ardından Mega Kentte yaşayan vatandaşların gündemini oluşturan 'İstanbul'da kar ne zaman yağacak?' sorusu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yanıtlandı.

MGM, İstanbul'da kar yağışının hafta sonu itibariyle karla karışık gerçekleşebileceğini tahminlerine ekledi.

İstanbul hava durumu


14 İL İÇİN DE UYARI YAPILMIŞTI

Yapılan hava durumu açıklamasına göre; Muğla, Aydın, Mersin, Adana, Antalya, İzmir, Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Denizli, Burdur, Isparta, Karaman ve Konya'da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Kurumdan yapılan açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.



KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kahramanmaraş-Kayseri kara yolu, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.
Kentin yüksek kesimlerinde etkisini artıran kar, Kahramanmaraş-Kayseri kara yolunun Tekir Mahallesi Tüneller Bölgesi ile Göksun ilçesi arasında trafik akışının durmasına neden oldu. Ağır vasıtaların karlı yolda ilerleyememesi, bazı tırların kayması ve maddi hasarlı trafik kazalarının meydana gelmesi nedeniyle kara yolu çift yönlü ulaşıma kapandı.

Kapanan yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Karayolları, Büyükşehir ve Göksun Belediyesi ekipleri bölgede kapanan yolları açmak için yoğun çaba gösteriyor.

 


SİVAS'TA SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Sivas-Tokat karayolu Çamlıbel Geçidi'nde etkili olan kar yağışı hazırlıksız yakalanan sürücülere zor anlar yaşattı.

Sivas'ta etkili olan yağmur yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. 1650 rakımlı Çamlıbel Geçidi'nde kar yağışı nedeniyle ağır vasıta sürücüleri zor anlar yaşadı. Kar yağışının devam ettiği bölgede yüklü çekiciler geçidi tırmanmakta zorluk çekti. Geçidi tırmanamayan bazı sürücüler zincir takmak zorunda kaldı. Kar yağışının yoğun şekilde devam ettiği bölgede Karayollarına bağlı karla mücadele ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Karda mahsur kalan hastalar, paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde kar nedeniyle evlerinde mahsur kalan diyaliz hastası 2 kişi, 112 Acil Sağlık ekiplerinin 5 buçuk saat süren mücadelesi ile hastaneye ulaştırıldı.



ADANA İÇİN ÖNEMLİ UYARI


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Adana genelinde son 24 saatte görülen şiddetli (100-200 kilogram/metrekare) sağanağın, yarın akşam saatlerine kadar kuvvetli olarak devam etmesi öngörülüyor.

Mevcut yağışlara ilave olarak metrekareye 40 ila 70 kilogram daha yağışın gerçekleşmesi bekleniyor.

Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

SICAKLIKLAR 12 DERECE BİRDEN DÜŞECEK!

Yağışların hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği, hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği öngörülüyor.



Kahramanmaraş-Kayseri kara yolunun Kayseri istikameti, yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapandı.



SOĞUK HAVA DALGASI KALICI OLACAK

Küresel tahmin sistemlerinden alınan verilere göre 26 Aralık'tan itibaren yurdu ciddi şekilde etkilemeye başlayacak olan soğuk hava dalgası ilerleyen günlerde de etkisini sürdürecek. Yılbaşını yaşayacağımız hafta Türkiye'nin gündeminde kar yağışı olacak. Soğuk ve karlı hava dalgası ocak ayının ilk haftasında da kendini hissettirecek.

Yağışların; Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları, Manisa, Denizli, Bursur, Isparta ve Karaman çevreleri ile Konya'nın güney kesimlerinde kuvvetli(30-60 kg/m2), Aydın, Muğla, Mersin ve Adana çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde şiddetli(51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına( 60 – 90 km/ saat) yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli fırtına(100 km/ saat üzeri) şeklinde esmesi bekleniyor.

Edirne'de etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Aniden başlayan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken seyir halindeki araçlar trafikte ilerlemekte zorlandı.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNE DÜŞECEK! KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR!

Yağışların hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği, hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği öngörülüyor.

Yüksek basınç ve sıcak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte hafta başında batı bölgelerden başlayarak azalması ve Türkiye genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor.
 

ANKARA İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Sıcaklıkların düşeceği bölgede Ankara'nın yüksek kesimlerine kar yağacağı tahmin ediliyor. Perşembe günü de kar yağışının devam edeceği belirtilirken özellikle sabah saatlerinde sürücüler sis ve don olayına karşı uyarılıyor. Cuma günü ise İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. 

İL İL BÖLGE BÖLGE HARİTALI HAVA DURUMU

 











Adana'da dün akşamdan bu yana etkili olan sağanak nedeniyle tarım arazileri su altında kaldı.
 

YORUMLAR 15
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Kar gel artık gel yolunu gozler oldum o beyaz ortunu gormek ıstıyorum artık
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Yavaş yavaş yağan karı izlerken Allah' ın rahmeti, bereketi ve Gazabı geldi aklıma. Yolumuzu doğru yürüyelim, önümüze çıkacak zorluklara,nefsimizin kötü arzularına yenilmemek için, yarı yolda kalmamak için böyle zincir takalım, sabredelim, nefsimizle savaşalım ve doğru yolumuza devam edelim. Allah' ın rahmetini ve gazabını görmeyenler için acaba daha ne olması gerekiyor?
    Cevapla
  • Naren 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok dogru bir söz?
    Cevapla
  • Ten kokusu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir türlü gelemedi ya yolu kaybet,du
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    tarif veriyorum, İstanbul Anadolu yakasına gelinir, geldiniz mi? tamam şimdi isteyen Kocaeli, kartepe ye isteyen Sakarya, Akyazı, hendek ve ya sapanca yaylalarına gelir karlara doyar, afiyet olsun.
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hoşgelmiş sefa gelmiş rahmeti özledik bereketiyle gelir inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak