CHP'deki rüşvet skandalı sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında CHP'yi karıştıran rüşvet skandalı hakkında konuştu. Erdoğan, "Gelişmeleri takip edeceğiz ama bu konu bizim dışımızda. Kendileri resmi yeterince ortaya koyuyor zaten. Bizim bir şey yapmamıza gerek yok" dedi.

CHP'deki rüşvet skandalı sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama
CHP'deki rüşvet skandalı sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama
GİRİŞ 25.12.2019 12:17 GÜNCELLEME 25.12.2019 18:04
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gece yapılan AK Parti MYK toplantısınında CHP'de yaşanan rüşvet skandalı masaya yatırıldı. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile CHP eski Milletvekili Sinan Aygün arasındaki "Rüşvet" tartışmasına dair MYK üyeleri görüşlerini dile getirirken, Erdoğan "Gelişmeleri takip edeceğiz ama bu konu bizim dışımızda" değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, "Kendileri resmi yeterince ortaya koyuyor zaten. Bizim bir şey yapmamıza gerek yok, bizi ilgilendiren tarafı yok" diye de ekledi.

 

 

AK Parti'nin MYK toplantılarından bir kare...

"LİBYA İLE ANLAŞMA MENFAATLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ"

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'den geçen Türkiye ile Libya arasındaki iki ayrı mutabakat muhtıralarına ilişkin de değerlendirmede bulundu. Her iki anlaşmanın Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarları açısından çok önemli olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin Libya’ya asker gönderip göndermeyeceği yönündeki tartışmalar konusunda "Libya’dan henüz bu konuda bir talep yok. Olursa, değerlendirmemizi yapar, kararımızı veririz" dedi.

Erdoğan talimatı verdi! 'Değerli konut vergisi' yeniden düzenlenecek

ERDOĞAN İTİRAZLARA HAK VERDİ: YENİDEN DÜZENLENSİN TALİMATI

Değeri 5 milyon ve üzeri konutlar için uygulamaya giren binde 3 ila binde 10 oranında ek vergi ödenmesini öngören "Değerli Konut Vergisi" düzenlemesinde yeni bir adım atılıyor. MYK üyeleri toplantıda söz alarak, değerli konut tespitindeki kriterler, öngörülen vergi, miras yoluyla vatandaşa geçen konutlara çıkarılan verginin yüksekliği ve gelir durumu düşük mükelleflerin durumunu gündeme getirdi. MYK üyeleri, bir konutla ilgili olarak, daha ayrıntılı olarak değerlendirme yapılması ve değer biçilmesi gerektiğini belirterek İstanbul'da vatandaşlara yapılan tebligatlardan örnekler verdi. MYK üyeleri, "Dedesinden miras kalmış, ev eski, emekli maaşı ile geçiniyor ama konutun değeri 5 milyon liranın üzerinde tespit edilmiş. Vatandaş bunun vergisini ödemekte zorlanacaktır. İtirazlar, mahkemelerle birlikte daha fazla karışıklık çıkacak. Kamuoyunda 'Varlık vergisi' olarak algılandı. Yasa bu amaçla çıkarılmasa da, algı böyle oluştu" görüşünü dile getirdi.

MYK üyelerinin gündeme getirdiği tartışmalar ve endişelere hak veren Erdoğan, Değerli Konut Vergisi uygulamasının gerekirse bir yıl ertelenmesini ve hakkaniyetli bir düzenleme yapılması talimatını verdi. Erdoğan, "100-150 bin vatandaşı etkileyecek deniyordu. Ama anladığımız kadarıyla bu rakamdan daha fazla insanı ilgilendiriyor. Bu konuya yeniden eğilelim. Gerekirse uygulamayı bir yıl erteleyelim. Bu süre içinde, daha derli toplu ve hakkaniyetleri düzenleme yapalım. Vatandaşın mağdur olması düşünülemez" dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 33
  • Nesrin KURNAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilikte yaşa takılanlar içinde yeniden düzenleme yapılsın, değerli emlaktan vergi alınmayacaksa. Bu da emeklilikte yaşa takılanların hakkı'dır, unutmayın.
    Cevapla
  • MERHABA 4 yıl önce Şikayet Et
    al reis o zatlar butun parayi yurt disinda yiyorlar bari birazi boylece memleltte kalsin
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 4 yıl önce Şikayet Et
    Değerli konut miras yoluyla kaldıysa ve mal sahibi kendi oturuyorsa vergi makul olmalı,, bunun dışında değerli konut değeri 5 MİLYON olarak tespiti saçma bir şey olur. değerli konut bedeli 1- 1,5 milyon liraya kadar çekilmeli. 2000 tl.asgari ücretin uygulandığı ülkede 1 milyon değerindeki mülk değerli kategorisine girer. Değerine görede kademeli olarak artış olmalı.
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    sinan aygün söylemese kimse bilmeyecek chp yandaş basını bilse bile üzerini örter nasıl olsa gazetecileri bir şekilde ödülendiriyorlar milletvekili yaparak bu laiklerin ibadeti müslümanlara iftira atmak öyle bir anlatıyorlarki sanki bütün oaylar bunların gözleri önünde oluyormuş gibi çünkü allah korkusu yok bunlarda
    Cevapla
  • Mücahit YILMAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP ve rüşvet olayını basin yayın es geçiyor üzerine fazla gitmiyor. Bence bunlarla ilgili sürekli olarak haber yapılmalı. Muhalif medya olsaydı 7 / 24 bunu yayın yapardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı