Şule Çet davasında yeni gelişme: Mahkeme açıkladı

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi, Şule Çet davasında sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkındaki hükmün gerekçesini açıkladı.

Şule Çet davasında yeni gelişme: Mahkeme açıkladı
Şule Çet davasında yeni gelişme: Mahkeme açıkladı
GİRİŞ 25.12.2019 17:50 GÜNCELLEME 25.12.2019 18:51
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi, Şule Çet davasında sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkındaki hükmün gerekçesini açıkladı.

 

Kararın gerekçesinde, Şule Çet'in cinsel saldırı sonrası Aksu tarafından darp edildiği, öldüğü kanaatine varıldıktan sonra aşağıya atıldığı belirtildi.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in, 29 Mayıs 2018 tarihinde lüks plazanın 20'nci katından düşerek yaşamını yitirmesiyle ilgili 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava geçen 4 Aralık'ta sonuçlandı. Mahkeme, sanıklardan Çağatay Aksu'ya, müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Berk Akand'a ise 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Şule Çet.

MAHKEME DETAYLARI AÇIKLADI

Mahkemenin gerekçeli kararı da açıklandı. Kararda, sanık Çağatay Aksu'nun Şule Çet'e yönelik zorla nitelikli cinsel saldırı eylemini gerçekleştirdiği, Çet'in bu durumu kabullenmeyerek, kendisine tepki gösterdiğine dikkat çekildi. Sanık Aksu'nun, Çet'in plazadan ayrılmasına izin vermediği bunun sonucunda tartışma çıktığı belirtilerek, "Sanık Aksu, yüksek düzeyde alkollü olmasının verdiği etki ile de şikayet edileceğini ve zor durumda kalacağını düşünerek, maktuleyi darp ettiği ve boğazını sıkması nedeniyle bu aşamada ölen veya darbın etkisi ile şuurunu kaybedip, bayılmış olan maktuleyi öldüğünü düşünerek, intihar görüntüsü vermek için binanın 20'nci katında bulunan ofisin açık penceresinden aşağıya atmak suretiyle, işlediği cinsel saldırı suçunu gizleme ve bu suçun delillerini ortadan kaldırmak amacıyla 'nitelikli kasten öldürme', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarını işlemiştir" şeklinde kararın gerekçesi açıklandı.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 26
  • zordur hayat 4 yıl önce Şikayet Et
    orda ne işin vardı ki sebin ya.olayı tasvip etmek mümkün değil ama ortalık çok kötü artık.kimin eli kimin cebinde belli değil
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Gencecik çokda güzel bir kızcağız. Hayali, mesleği varsa icra ederken yuva kurup kucağına bebeğini alıp hayırlı evlatlar yetiştirmek yerine gecenin ikisinde 2 erkekle birlikte herifin garsonyerinde alkol eşliğinde tecavüze uğrayarak hayattan koptu amel defteri de kapandı hem sarhoş hem cenabet hemde katledilerek göçtü gitti Allah CC rahmet eylesin. Bunu yapanları geçtim onlar zaten zalim cehenneme odun lakin kendi evinde, babasının veya kocasının yanında buna böyle davranılabilirlermiydi.
    Cevapla
  • ALPEREN 4 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle genç kızlarımıza , çocukluklarından itibaren , erkeklerle aralarına mesafe koymayı öğrenmeleri konusunda DİN-İ MÜBİN İSLAMİYETİN ÖLÇÜSÜNDE eğitilmeli... Kaçıncı yüzyıldayız ? Eski kafalı ? Bu çağda olur mu ? gibi teraneleri bırakıp, tekrar HAKİKİ BİR AHLAK SİSTEMİ her anne baba tarafından çocuğuna öğretılmeli.. insanın iyisi var kötüsü var Ancaakk erkekler maalesef yalnız ve başbaşa bir kızla kaldıklarında MAALESEF ŞEYTANIN KÖLESİ OLUYORLAR..... Nolur kızlarımız bacılarımız, evlenmeden önce NİŞANLINIZ DAHİ OLSA KİMSEYLE BAŞBAŞA KAPALI ODADA KALMAYIN
    Cevapla
  • Mümine 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru. Dinin kuralları boşuna değil. Bizi tehlikelerden korumak için konulmuş. Yaradan Rabbimiz zaaflarımızı bildiği için yasaklıyor.
    Cevapla
  • Ahiret yurdu yakın 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekki neymiş, hakiki adalet Mahkeme-i Kübrada tecelli edecekmiş...! Zalimler için yaşasın Cehennem..!
    Cevapla
  • Ers61 4 yıl önce Şikayet Et
    Verilecek en âdil ceza, maktûlü de aynı şekilde öldürmektir.Bunun haricinde hangi ceza verilirse verilsin, vicdanlar mutmain olmayacaktır ve adalet temin edilmeyecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...