Bakan Ersoy'dan "sözleşmeli personel" açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bugün Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, sözleşmeli personel yapısına dair yönetmeliğimiz sayesinde, çok uzun yıllardır devam eden sorunlara çözüm getirdik. Hiçbir statüsü olmadan, yevmiye ile görev yapan sanatçılarımız ve teknik çalışanlarımız, artık Bakanlık olarak bizim sözleşmeli personelimizdir" dedi.

Bakan Ersoy'dan "sözleşmeli personel" açıklaması
Bakan Ersoy'dan "sözleşmeli personel" açıklaması
GİRİŞ 26.12.2019 13:46 GÜNCELLEME 26.12.2019 13:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Ersoy, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 'Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünde, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 26'ncı Maddesi Kapsamında Görev Yapan Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik' dolayısıyla mesaj yayımladı. Bakan Ersoy, sanatçıların hak ve hukukunu korumak, çalışma şart ve standartlarını iyileştirmek adına, göreve geldiği andan itibaren, bakanlık olarak yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Misafir sanatçılarımız ile ilgili kamuoyuna da yansıyan sıkıntıları ortadan kaldırmaya çalıştık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devlet işleyişinde getirilen devrim niteliğindeki değişimler elimizi rahatlatmıştır. Bu sayede devletin her kademesinde mevcut bürokratik sorunları da adım adım çözüme kavuşturmaya başladık. Bu sayede bugünkü noktaya geldik. Bugün Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, Güzel Sanatlar, Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüklerimizin sözleşmeli personel yapısına dair yönetmeliğimiz sayesinde, çok uzun yıllardır devam eden sorunlara çözüm getirdik. Hiçbir statüsü olmadan, yevmiye ile görev yapan sanatçılarımız ve teknik çalışanlarımız, artık Bakanlık olarak bizim sözleşmeli personelimizdir. Hepsinin iş güvenliği endişesi giderilmiş, çalışma hayatları devletimizin güvencesi altına alınmıştır. Bu kapsamda maaşlarında da ciddi bir iyileştirmeye gidilmiştir. Aynı zamanda sağlanan bu yeni statüleri ile birlikte ücretli izin hakkı da sağlanarak, genel çerçevede mevcut büyük sıkıntılar artık geride bırakılmıştır. Yeni yönetmeliklerimizin hayırlı olmasını diliyorum."

 

YORUMLAR 1
  • El cevap 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanlığındaki eski sözleşmeliler ne olacak yeniler 3 yılsözleşmeli sonra 1 yıl kadrolu sonra tayin biz niye arada kaldık?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı