Ukrayna'nın Odessa limanından İstanbul'a gelen 23 bin 633 groston ağırlığında 191 metre uzunluğundaki Liberya bandıralı "Songa Irıdıum" adlı yük gemisi, İstanbul Boğazı'nda karaya oturdu.

İstanbul Boğazı’nda Rumeli Hisarı açıklarında bir yük gemisi kıyıya çarptı. Çarpma anı ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

VALİLİKTEN AÇIKALMA

İstanbul Valiliği, "Songa Irıdıum" adlı geminin İstanbul Boğazı'nda kıyıya çarpması sonucunda, herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığını, deniz ve çevre kirliliği oluşmadığını bildirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, 19 kişilik mürettebat ile kılavuz kaptan eşliğinde boğazdan geçiş yapan Liberya bandıralı "Songa Irıdıum" adlı yük gemisinin, saat 12.00'de makine arızası sinyali vererek, 12.13'te Rumeli Hisarı mevkisinde kıyıya çarptığı belirtildi.

Olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı kurtarma römorkörleri ile Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekiplerinin sevk edildiği aktarılan açıklamada  şunlar kaydedildi: "Kaza nedeniyle gemi mürettebatı veya kaza mahallinde herhangi bir yaralanma veya can kaybı yoktur. Römorkörler ile kurtarma çalışmalarına başlanmış olup, şu an itibarıyla herhangi bir deniz ve çevre kirliliği söz konu değildir. Söz konusu geminin arkasında boğaz geçişi yapan 3 geminin emniyetle boğazdan geçişi sağlanmış, 1 tanker emniyetle demirletilmiş, boğaz geçişi askıya alınmıştır. Kıyıya çarpan gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörlerince en kısa sürede İstanbul Limanı demir mevkisine alınacak."

Yorumlar 63 Yorum Var
  • hacıuysal 31.12.2019 00:05
    çarpma anını kameraya çeken vatandaş nereden biliyorki çarpacağını düzmece olduğu burdan belli ayrıca neden orada bekliyor kaldırımda ????????????????
  • ali 28.12.2019 04:04
    Şizofren CHPliler geminin bilerek karaya vurduğunu iddia ediyorlar
  • Yusuf Demir 28.12.2019 01:26
    Yahu sis yok, fırtına yok, dalga yok, gecew değil. gündüz gözü ile, çarşaf gibi denizde, bu gemi nasıl sahie vurur?
  • 434... 28.12.2019 01:02
    kanal İstanbulu istemiyenlerin oldugu bir yere toslasaydi.kanal istanbul'dada kaza olur vs diyenler,şöyle diyelim bogaz çok virajli ,kanalda yeni otabanlar gibi düz olacak. :)
  • Efe 27.12.2019 20:43
    Ne kadarda manidar..ovada agaca carpmis
Daha fazla yorum görüntüle