Erbaş: Kesin ve kati haramdır

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı televizyon programında sigaranın kesin ve kati olarak haram olduğunu belirtti.

Erbaş: Kesin ve kati haramdır
Erbaş: Kesin ve kati haramdır
GİRİŞ 27.12.2019 23:21 GÜNCELLEME 27.12.2019 23:22
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında Veyis Ateş’in sorularını yanıtladı.

Ateş’in, “Sigara içmek haram mı?” sorusunu yanıtlayan Erbaş, sigaranın kesin ve kati olarak haram olduğunu söyledi.

Birçok alimin sigaranın haram olduğunu söylediğini aktaran Erbaş, “İnsanın bedeni mukaddestir. Bedeni beş açıdan korumak gerekiyor. Dinini korumak, aklını korumak, malını korumak, nefsini korumak, yani canı korumak, bir de nesli korumak. Sigaranın sadece birini bile korumaya engel olsa, bu bile haram olması için yeterli. Kaldı ki beşine de zararı var. Dine zararı var, akla zararı var, mala zararı var, cana zararı var, nesle zararı var. Dine zararı, sigara sarhoş edici maddeler arasında sayılıyor. Sigara uyuşturucu vazifesi yapıyor. Uyuşturucuya götüren yol sigarayla başlar. Kesinlikle sigarada uyuşturucu özelliği var.” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 111
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan evet sağlığa sararlıdır mekruhturda belki haramdırda ama ümmetin tek sorunu bumudur birazda tv lerdeki rezilliklerden devletin müsade ettıği kumardan camiye giren siyasetten vs vs bahsetseniz
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayenizde memlekette tek sigara içmeyen grubu hallettiniz Bu saatten sonra fetva vermeye devam edin.
    Cevapla
  • fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH tan ne haram ne helal listesi isteyenler . öyle bir liste yok . hani pozitif bilime tapınıyorsunuz ya .iste biz o pozitif bilime de Allahın ayetleri yani sünnetullah olarak bakıyoruz . yani sadece dünyada geçerli olmayıp kainatın her noktasında geçerli fizik ve kimya kanunlarının YARATICISı da ALLAH tır. işte o pozitif bilim de sigara sağlığa zararlıdır diyor.
    Cevapla
  • Fetva. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi doktora sorun bakalım sigara zararlı mi . Vücuda zararı ne. Bi kere sigara israf. Vücuda da işkence ediyor. Eee 1 sigara da 2 haram var. Siz daha neyin haram lığını sorguluyorsunuz. Diyanet in fetvasını bile sorgulayan ne kadar çok ALİMCİK varmış ya.
    Cevapla
  • Piyango 4 yıl önce Şikayet Et
    Piyango hakkkinda fetva isteyenler. Ya siz hiç ilmihal açıp okumamışsınız ya da kuran ve sünnetten haberiniz yok. Şans oyunları haramdır. Yıllarca söylüyoruz. İlla ki fetvayı gözünüze mi sokalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek