Tüm hazırlıklar tamamlandı! Asker tetikte, son emir bekleniyor

Askeri kaynaklar, Mehmetçiğin yurt içinde ve dışında emir verildiği zaman her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 28.12.2019 06:53 GÜNCELLEME 28.12.2019 20:04
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Davet olduğuna göre icabet ederiz" açıklamasının ardından Libya’ya asker gönderilmesi için hazırlıklar başladı. Asker, kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yurt içinde ve dışında emir verildiği zaman her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

 

TSK’nın İdlib’deki gözlem noktalarına yönelik bir risk bulunmadığını da kaydeden kaynaklar "Gözlem noktaları ile ilgili herhangi bir güvenlik endişesi yok, ikmal ile ilgili de bir sorun yok. Biz bu tür konuları Rus muhataplarımızla koordineli şekilde yürütüyoruz" açıklamasında bulundu. Gözlem noktalarında Astana Mutabakatı kapsamında gözlem yapıldığını hatırlatan kaynaklar şunları kaydetti: "Şayet bu noktalara bir saldırı olur ise bu noktalar kendini savunacak yeterlilikte ve muharebe gücündedir. Görevleri oradaki faaliyetleri gözetleme ve rapor etme olsa da meşru müdafaa kapsamında savunma yapabilecek durumdadır."

1.789 TERÖRİST ETKİSİZ

 

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halka İlişkiler Şube Müdiresi Yarbay Nadide Şebnem Aktop, 2019’daki faaliyetlere ilişkin basın bilgilendirme toplantısında güvenlik güçlerinin terör örgütlerine karşı mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı. Terör örgütü PKK/ KCK’nın barınma alanlarına yönelik 2019 yılı içinde kolluk kuvvetleri ile yurt içinde ve dışında 31’i büyük, 119’u orta çaplı olmak üzere toplam 150 operasyon icra edildiğini belirten Aktop "Kararlılıkla ve taarruz anlayışı ile icra edilen operasyonlarda 1.789 terörist etkisiz hâle getirildi, bunların 255’i terör örgütünden kaçarak kendi iradeleriyle teslim oldu. 2019’daki operasyonlarda 1.066 el yapımı patlayıcı imha edilirken 1.015 silah, 69 tanksavar füze, 1.598 el bombası, 174 mayın ele geçirildi" dedi.

REJİM GÖÇ DALGASINI TETİKLEDİ

Suriye rejiminin son zamanlarda artan ve masum sivilleri hedef alan saldırılarının sahada radikalleşmeyi artırdığına dikkati çeken Aktop "Bu saldırılar, yeni bir göç dalgasını da tetiklemiştir. Neticede 100 bine yakın kişi kuzeye ve Türkiye sınırına doğru kaçmaya başlamıştır" diye konuştu.

FETÖ’DEN 18 BİN 630 İHRAÇ

Yarbay Aktop, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayarak şunları söyledi: FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalar neticesinde 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar 3 bin 559’u 2019’da olmak üzere toplam 18 bin 630 personel ihraç edilmiş, 356’sı 2019 yılında olmak üzere toplam 982 emekli personelin rütbeleri geri alınmıştır. 5 bin 846 personel hakkında ise adli ve idari süreç devam etmektedir.

AKDENİZ’DE KALKAN HAREKATI

Doğu Akdeniz’de deniz güvenliğinin sağlanması maksadıyla gerçekleştirilen Akdeniz Kalkanı Harekâtı’na kesintisiz ve etkin bir şekilde devam ediliyor. Bu kapsamda, TCG Giresun, TCG Gökova, TCG Göksu ve TCG Salihreis fırkateynleri, Aksaz Deniz Üssü’nü ziyaret eden İtalyan ITS Zeffiro fırkateyni ile Doğu Akdeniz’de deniz harp nevi ve deniz güvenliğine yönelik ortak eğitimler yaptı.

YORUMLAR 18
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzel yarbaya bayılıyorum
    Cevapla
  • Can01 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Devlet Geniş Düşünür..
    Cevapla
  • onrat38 4 yıl önce Şikayet Et
    bu Millet doğuştan asker 7 den 70 her an hazırız Allah yolunda şehit olmak için her an varız.
    Cevapla
  • cemil inanch 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslan ABLAM , Allah senin gibileri arttırsın . Muzafferiyetler dileriz , Müslüman Türkler olarak.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye iç sorunlarla meşgul olursa dışarıdaki menfaatlerini korumak konusunda eksiklik yaşayabilir. Tarih bize böyle diyor. Dolayısıyla günümüzde Batı sistemi post-truth (gerçek ötesi), siber savaş teknikleri, bildiğimiz şekilde söylersek, propaganda ile Türkiye’de süreci kendi çıkarına etkilemek isteyecektir. Bu konuda Türkiye karşıtlarının elinin titreyeceğini düşünmek safdilliktir. Hatta değişik ekonomik ve politik atakların da görülmesi mümkündür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası