Temel Karamollaoğlu'ndan tepki çeken yerli otomobil açıklaması!

Türkiye'nin yerli otomobil hamlesine tüm dünyadan hayranlık içeren son dakika açıklamaları gelirken Saadet Partisi lideri tepki çeken bir açıklama geldi. Temel Karamollaoğlu yerli otomobille ilgili olarak, “Yerli diyoruz, modeli İtalyanlara yaptırıyoruz. Bizim üretimden bahsederken, yerli otomobilin yüzde 100 yerli yapılabilmesi bizim her zaman idealimizdir” dedi.

GİRİŞ 28.12.2019 22:43 GÜNCELLEME 29.12.2019 00:10
Bu Habere 597 Yorum Yapılmış

Görkemli bir törenle tanıtılan Türkiye'nin yerli otomobilleri tanıtımıyla birlikte ülkemizin yanı sıra dünyadan da son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Uluslararası arenada yerli otomobilimiz için övgü dolu sözler sarf edilirken Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan tepki çeken açıklama geldi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde kongresine katıldı. 

Yerli otomobil C-Sedan Modeli

 

 

Yerli otomobilden de bahseden Karamollaoğlu, ''Şimdi bir de yerli arabamız çıktı. Yerli diyoruz, modeli İtalyanlara yaptırıyoruz. Bizim üretimden bahsederken, yerli otomobilin yüzde 100 yerli yapılabilmesi bizim her zaman idealimizdir. Böyle bir atılımda bulunanlara da kim olursa olsun, iktidara da, elbette destek veririz. Ama bir adamın hedefine gidip gidemeyeceği yürüyüşünden belli olur. Sen bu mantıkla, bu havayla hedefe varamazsın. Bunu kim yapacak derseniz. 5 tane sanayiciye, ‘Buraya para koyun, yapacağız’ demişler. Cumhurbaşkanı ‘koyun’ dediği zaman sanayicilerin ‘Yok. Biz o parayı koymayız’ deme şansı yok.

Peki bunu kim sahiplenecek? Biz sadece modelini görüyoruz. Güzel bir şey ama neden biz dizayn etmedik? Bundan 3 sene önce bizim insanlarımız bundan bir tane dizayn etmişti. Bakan çıkıp takdim etti. Ne oldu o? O araba tarihe karıştı. Öldü mü? Bilmiyoruz. Ne olduysa oldu. Olmuyormuş. Olabilmesi için İtalyanlara yaptıralım. İşin enteresanı şu, benim söylediklerim her zaman iktidara tenkit mahiyetinde anlaşılıyor. Yahu ben tenkit etmek için söylemiyorum. Yol göstermek için söylüyorum. Bu işin yolu elbette var'' diye konuştu. 

Yerli Otomobil C-Suv Modeli

Yerli Otomobil C-Suv Modelinin içinden bir görüntü

Yerli otomobil, dünyada ilk kez kullanılacak bir teknolojiğe sahip

Yerli Otomobil C-Suv Modeli

Yerli Otomobil C-Sedan Modeli

Yerli Otomobil C-Suv Modelinin içinden bir görüntü

OTOMOTİV DEVİNİN YÖNETİCİSİNDEN YERLİ OTOMOBİL İTİRAFI

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş,  son derece şık, albenisi son derece yüksek. Bu işlerde araç ekonomisi kadar tasarım ekonomisi de önem taşır. Çok güçlü bir tasarım olduğunu görüyorum hem SUV hem de sedan modelinde." dedi. 

AA muhabirine konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, markadan bağımsız şekilde bir Türk vatandaşı olarak bugüne şahit olduğu çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu anlamda bu projeyi sanki kendim yapmışım gibi mutlu oldum gerçekten." diye konuştu.

Aracı son derece beğendiğini vurgulayan Çağdaş, "Ön gösterim aracı tasarım olarak son derece şık, albenisi son derece yüksek. Bu işlerde araç ekonomisi kadar tasarım ekonomisi de önem taşır. Özellikle talebin ortaya çıkmasında talebin yönetilmesinde bu çok önemlidir. Çok güçlü bir tasarım olduğunu görüyorum hem SUV hem de sedan modelinde." ifadelerini kullandı. 

 

 

Çağdaş, dünyada artık otomotivin talep yapısının değiştiğini ve gelecek on yıllık dönemde çok büyük değişimler görüleceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dünyada teknolojik anlamda rekabet etmeniz için otomotiv sektöründe ürününüz varsa ve bu alanda rekabet etmeniz gerekiyorsa elektrikli alandan başlamak gerekiyordu. Bugün bu araç bir içten yanmalı motora sahip bir araç olsaydı aynı rahatlıkla konuşamayabilirdim. Bizim gerçekten dünya rekabetine kafa tutabileceğimiz bir alan elektrikli araçlardı. Dolayısıyla burada teknolojinin, yüzde 100 elektrikli araçlar üzerine dizayn ediliyor olması ayrıca beni bir Türk vatandaşı olarak heyecanlandırdı. Projenin dünyada ve Türkiye'de önünün çok açık olacağını düşünüyorum." 

YORUMLAR 597
  • Busezon 4 yıl önce Şikayet Et
    Temeloş yerli araba,dan hoşlanmamış peki sen neden hoşlanırsın veya neden hoşlanmazsın diye sana soran oldumu? Sen o nazik yerini yırtma seni kimse kaele almıyor ve kimsenin,de umrunda deģilsin boşuna debelenme,% 1 bile alamamış müsvette ve zavallı birşeysin.
    Cevapla
  • abdullah 23 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten bu otomobile vatan hainleri binemez.bu otomobil vatanseverlerin otomobili olacak siz chp nin üreteceği otomobile binin.
    Cevapla
  • Operasyon şike 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz senin yerli olmadığını biliyoruz.Temeli olmayan temelsiz herif.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    heyyy temel sen kimsin senin kanının rengi ne kesin türk olamaz bu kadar kıskançlık olamaz ya arkadaş bir insanda ahlak ve edep olması lazım
    Cevapla
  • Aydo 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya neolur çıkın bu devletten gidin bu memleketten düşmanlık yapacaksaz erkek gibi düşmanlık yapın yaziklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama