2020 Yılbaşı mesajları ve yeni yıl sözleri! Resimli kısa ve uzun yılbaşı paylaşımları

Yeni yıla saatler kala 2020 yılbaşı mesajları instagram ve whatsapp üzerinden paylaşılmaya başlandı. Sizde en yakınlarına en manalı, en özel ve en yeni kısa ve uzun yeni yıl sözleri göndermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz...

2020 Yılbaşı mesajları ve yeni yıl sözleri! Resimli kısa ve uzun yılbaşı paylaşımları
2020 Yılbaşı mesajları ve yeni yıl sözleri! Resimli kısa ve uzun yılbaşı paylaşımları
GİRİŞ 31.12.2019 23:48 GÜNCELLEME 31.12.2019 23:48

Acı tatlı hatıralar biriktirdiğiniz bir yılı daha ardınızda bırakırken, sevdiklerinize iyi dileklerinizi iletebileceğiniz 2020 yeni yıl sözleri gönderebilirsiniz. Ülkemizin dört bir yanında kutlanan yeni yılda eşe, çocuklara, aileye, komşulara iş arkadaşlara, akrabalara resimli yılbaşı mesajı göndererek yüzlerini güldürebilirsiniz. İşte Türkiye'de Türkiye Büyük Millet Meclis tarafından 27 Mayıs 1935 yılında kabul edilen yılbaşı için hem uzun hem kısa yeni yıl sözleri ve yılbaşı mesajları.

 

 

YENİ YIL MESAJLARI

2020 yılı size sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirsin. Neşe dolu bir yıl geçirin inşallah…

 

 

Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle bir yıl daha geçti. Hoş geldin yeni yıl. Mutlu yıllar…

Yeni yılınız kutlu olsun sevdiklerinizle daima neşeni anılarınız olsun.

Yeni yıl size sağlık huzur mutluluk getirsin.

Sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu bir yıla başlangıç yapmanızı ve tüm yılınızı aynı güzellikte geçirmenizi dilerim.

Yeni yılda, her şeyin gönlünüzce olmasını diler, tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini temenni ederim. Mutlu yıllar...

Getirdiği mutluluğun tüm kötülükleri unutturacağı, başarıların tüm başarısızlıkları yok edeceği güzelliklerin hayatını dolduracağı bir yıl dileğiyle.

Yeni yılın size ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Hayırlı Yıllar...

Her daim mutlu olacağınız yeni yıl geçirmeniz dileğiyle.

Yeni yılda tüm dargınlıkların bitmesi ve barış içinde yaşanması dileğiyle…

Yaşamınca güzel yıllar, mutlu yarınlar, dostça dostluklar hep senin olsun. Yeni yılınız kutlu ve huzurla dolsun.

Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle tüm dostların yeni yılı kutlu ve mutlu olsun.

Yeni yılın size neşe ve mutluluk getirmesi dileğiyle. En içten sevgilerimle...

Rabbimiz bu yeni yılın tüm İslam alemindeki kardeşlerimize her anını en güzel şekilde değerlendirmeyi ve her gününü razı olacağı amellerle yaşamamızı nasip etsin. Yeni yılınız huzurlu ve sağlıklı olsun.

Yeni yılda umutların gerçek, mutlulukların sonsuz olsun! İyi seneler...

Geleceğinizi oluşturacak her yeni gün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi mutlu edecek şekilde olsun! İyi Seneler!

Yeni yıl ülkemiz ve milletimiz için bereketli ve hayırlı olsun. Yeni yılınız kutlu olsun.

2020 YILBAŞI MESAJLARI UZUN VE KISA

2020 yılında hatalarımızın az, başarılarımızın devamlı olması dileğiyle mutlu yıllar.

2020 yılı öyle bir yıl olsun ki, 2019 yılının tüm olumsuzluklarını bize unutturabilsin.. İsteklerimizin gerçekleşeceği bir yıl dileğiyle..

2020'de mutlulukların üzüntülerden, başarıların başarısızlıklardan, güzelliklerin kötülüklerden çok olması dileğiyle yeni yılınız kutlu ve mutlu olsun.

2020 size unutamayacağınız güzel anılar yaşatsın, yeni yılınız kutlu olsun!

2020 yılının sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirmesi dilekleriyle. Neşe dolu yıllar!

2020 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalıyor. Umarım 2020 size daha fazla umut, daha fazla sevinç ve daha fazla mutluluk getirir. Mutlu seneler...

2020 yılında da hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğimle. İyi ve sağlıklı seneler!

2020 Yılı

YILBAŞI NEDEN KUTLANIYOR?

Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar Rumi Takvim kullanılır. 26 Aralık 1925 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onayladığı kanunla resmen Miladi Takvime geçilir.  Miladi takvime geçildikten sonra Avrupa’da yaygın bir şekilde kutlanan yılbaşı geleneği ülkemizde de kutlanmaya başlanır. Yılbaşı kutlamaları aslında bizim kültürümüzden farklı olarak Hıristiyan dininin yaygın olduğu bölgelerde 25 Aralık Hz.İsa’nın doğum günü olarak farklı ritüellerle kutlanır. Yeni yıl ise yine Hıristiyanların 25 Aralık haftasını tatil etmesiyle kutlamalarla karşılanmaya başlanır. Bu kutlamaların gösterişli yılbaşı partilerine dönmesi ilk kez Fransa’da gerçekleşir. Ülkemizde bu gelenek 30’lu yıllardan itibaren görülmeye başlar, ilk piyango bileti ise Türkiye Teyyare Cemiyeti tarafından 1927 yılının yılbaşı gecesi gerçekleşir. 

Yılbaşının resmi tatil edilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teklif sunulmuştur. Ancak bu teklif ancak 27 Mayıs 1935 yılında kabul edilir. O günden sonra Türkiye’de 1 Ocak resmi tatil ilan edilir. Tatilin ardından daha özenilerek hazırlanan kutlamalar başlar. Özellikle 70’ler ve 80’lerde tüketim çılgınlığının artması ve televizyonun yaygınlaşması yılbaşı geleneğinin ülkemizde daha da artmasına neden olmuştur. İletişim araçlarının yaygınlaşması kültürlerarası iletişimi yaygınlaştırmıştır. Bu da yeni yıl kutlamasından ziyade Hıristiyanların Hz. İsa’nın doğum gününü kutladığı noel ritüellerinin yaygınlaşmasına sebebiyet vermiştir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor