Muhsin Yazıcıoğlu doğum gününde unutulmadı!

Muhsin Yazıcıoğlu doğum gününde yani bugün de unutulmadı. 31 Aralık 1954 Sivas doğumlu Büyük başkanın bugün hayatta olsaydı 65. doğum günü kutlanacaktı. 25 Mart 2009'da uçak kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını sizler için derledik. BBP Eski Başkanı Yazıcıoğlu kimdir? Neden ve nasıl öldü?

GİRİŞ 31.12.2019 09:41 GÜNCELLEME 31.12.2019 09:46
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Muhsin Yazıcıoğlu 31 Aralık 1954 Sivas doğumludur. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, 19., 20., ve 23. dönem TBMM Sivas milletvekili ve Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanıdır. 25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında Kahramanmaraş'ta şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi. Eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile de burada tanışıp evlenen Muhsin Yazıcıoğlu iki çocuk babası idi. 

 

 

MUHSİN YAZICIOĞLU NE ZAMAN NEDEN ÖLDÜ?

 

 

25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisi aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il Başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya ne de pilot Kaya İstektepe'den ses geldiğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini söylemiştir. 

Bu konuşmalar İsmail Güneş'in son konuşması olmuştur. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil 6 kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu. Enkaz, 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin içerisinde değil 115 km uzağındaydı.

28 Mart 2009 tarihi ve saat 14:10'da BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu'nun yaptığı açıklamaya göre, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler vefat etmişlerdir. Kendisi daha önce on yedi defa trafik kazası geçirmişti ancak bunların hepsini hafif sıyrıklarla atlatmıştı. 

 

Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesi ölümünden 6 gün sonra 31 Mart 2009 tarihinde Kocatepe Camii'nde düzenlendi. TBMM'deki törende Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşının üzeri çiçeklerle süslendi. Cenaze törenine basın mensupları dâhil yaklaşık 700.000 kişi katıldı. Vasiyeti üzerine cenazesi, Taceddin Dergahı'na gömülmeyi vasiyet ettiği için bir bakanlar kurulu kararı çıkarılarak Mehmet Âkif Ersoy müzesi olarak kullanılan dergahın bahçesine defnedildi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından memleketi Sivas'ta birçok parka ve caddeye ismi verildi. Amasya,Adıyaman ve Ankara Çamlıdere ilçesinde yapılan caddenin ismi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi olarak değiştirildi. Anadolu'nun birçok yerinde park, cadde ve vakıflara onun ismi verilerek kendisine duyulan sevgi ve saygı tekrar ifade edildi. 

Muhsin Yazıcıoğlu doğum gününde yani bugün de unutulmadı. 31 Aralık 1954 Sivas doğumlu Büyük başkanın bugün hayatta olsaydı 62. doğum günü kutlanacaktı. 25 Mart 2009'da uçak kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını sizler için derledik. BBP Eski Başkanı Yazıcıoğlu kimdir? Neden ve nasıl öldü? 

YORUMLAR 16
  • Muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Fırat uçan 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçak değil helikopter, kaza değil suikast.
    Cevapla
  • Erol Taştan 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim! Şehid Muhsin başkanım a yol arkadaşları Alperenlere ve Müslüman geçmişimize rahmet eylesin. Makamları cenneti ala. Olsun.
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.gurur duyuyorum,memleketim böyle adam yetiştirdiği için. ölmeden iki ay önce cuma namazında karşılaşmıştık sivasta.sonra şehit oldu ..
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam öldü sorumlular hala yok yapanın yanına ne zaman kalmazsa hz Ömer yeniden dirilecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar