Türkiye'den çok sert tepki: İnsanlık dışı

MSB: "Suriye rejimi İdlib’in Sarmin bölgesindeki bir okulu deprem füzesi ile hedef aldı. Rejimin acımasız, insanlık dışı saldırısında 5 çocuk ve 1 öğretmen hayatını kaybederken, çok sayıda masum sivil de yaralandı."

GİRİŞ 01.01.2020 16:19 GÜNCELLEME 01.01.2020 16:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Esed rejiminin İdlib'de bir okulu bombaladığı saldırıda 5 çocuk ve 1 öğretmen hayatını kaybetti. Türkiye, vahşi saldırının ardından çok sert tepki gösterdi. 

 

 

MSB'den yapılan açıklama şu şekilde:

Suriye rejimi İdlib’in Sarmin bölgesindeki bir okulu deprem füzesi ile hedef aldı. Rejimin acımasız, insanlık dışı saldırısında 5 çocuk ve 1 öğretmen hayatını kaybederken, çok sayıda masum sivil de yaralandı.

 

MİSKET BOMBASI KULLANDILAR

Esed rejimi, yeni yılın ilk gününde İdlib'in güneyindeki Serakib ilçesine bağlı Sermin beldesinde yer alan bir okulu, misket bombasıyla hedef aldı.  

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden alınan bilgiye göre, Selame Abbud okuluna düzenlenen saldırıda 4'ü çocuk, toplam 8 sivil hayatını kaybetti, 20 sivil yaralandı.  

Sivil Savunma olay yerinde arama-kurtarma faaliyetlerini sürdürürken, yaralılar yakın hastanelere sevk edildi. 

ÖLÜ SAYISI YÜKSELEBİLİR

Öte yandan muhaliflerin uçak gözlemevi, Rus savaş uçaklarının da İdlib kent merkezi, Kefer Secne ve Marşimşe köylerine saldırı düzenledi. 

Rusya, yeni yılın ilk dakikalarında da İdlib'i vurmuş, kent merkezi ve Kefer Secne köyü hava saldırılarının hedefi olmuştu. 

 

YORUMLAR 11
  • Vanli Yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk katili vahşi diktatör esad ve iran kontrolundeki teröristler ile rusya suriyede soykırım yapıyor
    Cevapla
  • Diyarbakırli Nuray 4 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili diktatör esad ve iran destekli teröristler ile rusya suriyede katliam yapıyor
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hakkını savunmak terorist devleti kurulmasın die suriyeye girdiğinde konuşan kürt temsilcileri avrupa ülkeleri tğrk bayrağı yakan kürt ler nerde sesleri çıkmıo tğrkler girse adelet olurdu kimse ölmezdi demekki asıl istedikleri insanlar ölsünmüş türkiye girerse ölmez die düşünmüşler
    Cevapla
  • Haliloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya için şu söyleniyor alacağının yarısını alır kalan yarısı için pazarlık yapar ekonomi ve ticarette ne kadar ortak olursak olalım tarih en iyi pusuladır bugün balkan ve kafkaslarda yoksak rusya yüzündendir iyi niyetli değil bizim güçlenmemizi istemiyor ne demişler ayıdan post gavurdan dıst olmaz.
    Cevapla
  • 16SR 4 yıl önce Şikayet Et
    İdlib halkı halepte zaten her türlü zulmü gmrdü canlarını kurtarmak için idlibe geldi Türkiye burada rusyayla muğlak her yere çekilebilecek ucu açık çok riskli bir anlaşma yaptı çünkü karşı taraf dürüst değil kalleş sınuç malum suriyenin doğusunda abd ve rusyayla anlaştık orası daha büyük problem olabilir İNŞAALLAH tekrar hendek savaşları yapmayız.
    Cevapla
  • mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya müttefiğimizdi hani benmi yanlış biliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı