Pençe Harekatı'ndan çok acı haber!

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-3 Harekât Bölgesinde devam eden operasyonlarda Irak kuzeyi Haftanin’de 2 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

Pençe Harekatı'ndan çok acı haber!
Pençe Harekatı'ndan çok acı haber!
GİRİŞ 02.01.2020 19:56 GÜNCELLEME 02.01.2020 23:38
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-3 harekat bölgesindeki operasyonlar kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde çıkan çatışmada iki askerin şehit olduğunu bildirdi.

 

MSB'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Pençe-3 harekat bölgesinde devam eden operasyonlar kapsamında, bugün Irak kuzeyi Haftanin'de teröristlerle çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Teröristlerin bulunduğu bölge, ateş destek vasıtaları ve ATAK helikopterleri ile atış altına alınmış ve ani hava harekatı kapsamında 2 F-16 bölgeye yönlendirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

ŞEHİT ASKERLER İÇİN TÖREN YAPILDI

Pençe-3 harekat bölgesindeki operasyonlar kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan piyade sözleşmeli er Ayhan Çam (24) ve Berkay Işık (25) için Şırnak'ta tören düzenlendi. 

Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığındaki törende, şehit piyade sözleşmeli erler Çam ve Işık’ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Helallik alınmasının ardından arkadaşlarının omuzlarında helikoptere konulan Çam'ın naaşı Çorum'a, Işık'ın naaşı ise İstanbul'a gönderildi.

Törene, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tamer Bilacan, Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-3 harekat bölgesindeki operasyonlar kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde çıkan çatışmada iki askerin şehit olduğunu bildirmişti.

 

ŞEHİT ATEŞİ ÇORUM'A DÜŞTÜ

Pençe-3 harekatı kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Ayhan Çam'ın (24), Çorum'un Uğurludağ ilçesindeki babaevinde yas var.

İlçeye bağlı Eski Çeltek köyünde yaşayan anne Narin ile baba Bekir Çam'a şehadet haberi, Kaymakam Ertuğrul Aslan, Belediye Başkanı Remzi Torun ile askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehadet haberinin ardından şehidin babaevi, Türk bayraklarıyla donatıldı. Olayı duyan vatandaşlar, Çam ailesine taziye ziyaretine gelmeye başladı.

Şehit Sözleşmeli Piyade Er Ayhan Çam'ın yaklaşık iki yıldır görevde olduğu ve iki kardeşi bulunduğu öğrenildi.

Şehidin cenazesinin, yarın cuma namazının ardından köyde düzenlenecek törenden sonra toprağa verilmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • ElbistanFatihi 4 yıl önce Şikayet Et
    Mekanları cennet olsun İnşallah
    Cevapla
  • SSK SOYGUNCUSU 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimize Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Ganiyy Ganiyy Rahmet eylesin, mekanları cenneti ala olsun .
    Cevapla
  • Dostacısı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey kurban olayım bu Muhammed askeri işte size çakıl taşı değeceğine vallahi bana bin top mermisi değsin.Sizin ayağınızdan kalkan bir toza benim değersiz başım bin kere feda olsun olsun vallahi olsun
    Cevapla
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.ama hatta bizde girmişken temizleyip çıkacaktık ne ABD nede rusyalan anlaşacacazdık.onun için şimdi gerilla savaşına döndü her zaman böyle haberler gelebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı