Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2020 Şubat ve Mart 2000/1 askerlik yerleri

Milli Savunma Bakanlığı, 2020 Şubat ve Mart celbi askerlik yerlerinin ne zaman belli olacağını ilan edildi. Yeni yılda silah altına alınacak şimdiden hazırlıklarını yapmaya başladı. İşte 2000/1 dönem askerlik yeri...

Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2020 Şubat ve Mart 2000/1 askerlik yerleri
Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2020 Şubat ve Mart 2000/1 askerlik yerleri
GİRİŞ 22.01.2020 10:28 GÜNCELLEME 22.01.2020 10:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2020 Şubat ve Mart celbi askerlik yeri ne zaman sorusu silah altına alınacak olan olan yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve erlerin en çok merak ettiği konu olmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın 6 Aralık tarihinde asal.msb.gov.tr adresinden yayımladığı açıklama ile beklenen 2020 celp ve sevk dönemlerinin ne zaman gerçekleştirileceğini ilan etmişti. İşte 2000/1 dönem askerlik yeri ve tarihi ile ilgili tüm detaylar...

 

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlü tarafından yapılan duyuruda, 20 Aralık 2019 tarihine kadar silah altına alınmak isteyen ve söz konusu başvurusunu e- devletten veya en yakın askerlik şubesine bildiren yükümlüler için 24 Ocak 2020 tarihinde yine E- devlet üzerinden celp ve sevk tarihleri açıklanacak.

Yedek Subay adayları ve Yedek Astsubay adayları 30 Ocak 2020 tarihinde ve yine Ocak celp ve sevk döneminde silah altına alınacak Er ve Erbaş 30 Ocak 2020 tarihinde, Şubat celp ve sevk dönemine tabi olan 26 Şubat 2020 tarihinde, Mart celp ve sevk dönemine tabi olanlar 19 Mart 2020 tarihinde birliklerine sevk edilecek.

 

2020 OCAK ŞUBAT VE MART CELP DÖNEMİ YOL VE İAŞE BEDELİNİ NASIL ALABİLİRİM?

2020 yılı Ocak, Şubat ve Mart celp ve sevk döneminde silah altına alınacak yükümlülere yol ve iaşe bedeli ödenir. Yol bedeli, sevk evrakını alan yükümlünün kayıtlı bulunduğu adres ile eğitim birliği arasındaki otobüs bilet ücreti hesaplanarak ödenir. İaşe bedeli de yine aynı şekilde birliğe teslim olacak yükümlünün yemek ve genel ihtiyaç masrafı olarak ödenir.

Söz konusu yol ve iaşe bedelini sevk evrakını alan yükümlüler PTT şubelerinden kimlikleri veya PTT kartları ile çekebilirler.

2000/1 ŞUBAT 2020 ASKERLİK YERİ RESMİ DUYURU

YORUMLAR 3
  • Kadınlar da askere 4 yıl önce Şikayet Et
    Erkekler gibi Kadınlarda askerlik yapmalı. Çünkü kadın-erkek eşitliği İsteniyor ya zavallı erkekler bu Sebeple iş bulmakta zorluk çekiyor işsiz kalıyor. Kadınlar insan değil mi onlar da tıpkı erkekler gibi zorunlu askerlik yapsın çok zor değil savaş çıkarsa keşke dememek için her bir ferde ihtiyacımız var
    Cevapla
  • M.Alparslan Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşünce yapınız zayıf saha'da kadınlar erkekler kadar hızlı,atik ve çevik olamazlar çünki kadının anatomisi bellidir en üst seviyeye gelse bile erkeğin en düşük seviyesine gelecektir.Bu ağırlık kaldırmakla,hızlı koşmakla veya başka bir aktivite gibi kolay değildir zaten Asker olmak isteyen kadınlara taburda kadro veriliyor ama saha da olmak çok farklı birşey eğer sahaya çıkmak isterseniz de askerlik değil polisliği tercih edebilirsiniz. Kadınların askere zorunluluğu şuan ve önümüzde ki 8 milyon yıl kadar imkansızdır iyi günler..
    Cevapla
  • Ne Yapacan ismimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadinlar Daha evde yemek yapamiyorken askerlikmi yapacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar