Dışişleri Bakanlığı ve AK Parti'den son dakika İran açıklaması

ABD-İran gerilimine ilişkin Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı,ve AK Parti'den açıklamalar peş peşe geldi.Türkiye'den yapılan açıklamalarda taraflara sağduyu çağrısı yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı ve AK Parti'den son dakika İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı ve AK Parti'den son dakika İran açıklaması
GİRİŞ 03.01.2020 17:04 GÜNCELLEME 03.01.2020 17:15
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle;

 "Bölgede tırmanan ABD-İran gerginliğinden derin endişe duyuyoruz.Özellikle Irak’ın çatışma alanı haline getirilmesinin hem Irak’ın, hem de bölgemizin barış ve istikrarına zarar vereceği uyarısını kuvvetle tekrar vurguluyoruz.Bu çerçevede, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve beraberindekilerin bulunduğu konvoya yönelik bugün sabah saatlerinde Bağdat’ta gerçekleştirilen ABD hava operasyonunun bölgedeki güvensizlik ve istikrarsızlığı artıracağı aşikardır.

İTİDAL ÇAĞRISI

Bölgemizde istikrarı tehdit eden bu gibi tırmandırıcı adımların şiddet sarmalını artıracağı ve bu durumdan tüm tarafların zarar göreceği bilinmelidir.Türkiye bölgede dış müdahalelere, suikastlara ve mezhepçi çatışmalara her zaman karşı olmuştur.Bu nedenle tüm tarafları sağduyu ve itidal içinde hareket etmeye, bölgemizin barış ve istikrarını tehlikeye atacak tek taraflı adımlardan kaçınmaya ve diplomasiye öncelik vermeye davet ediyoruz."

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin düzenlediği saldırıda öldürülen Kasım Süleymani ile ilgili yaptığı açıklamada, "İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve beraberindekilere yapılan saldırı bölgede daha tehlikeli istikrarsızlığı tetikleyecektir. Bunlar hem Irak halkının hem de tüm bölgenin aleyhine olacaktır.Cumhurbaşkanımız şimdiye kadar yaptığı tüm açıklamalarda Irak’ın istikrarına verdiğimiz önemi ifade etmiş ve bu istikrarı tehdit eden unsurlara karşı olduğumuzu vurgulamıştır.Irak’ı uydu devlete dönüştürmeye dönük dış müdahaleler, suikastler, hizip çatışmaları ve mezhep kavgaları bölgemizi ve Irak’ı daha büyük istikrarsızlıklara maruz bırakmaktadır." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Ülkemiz, bölgesel ve küresel barışı teminat altına almak için diplomasinin bütün imkanlarını en geniş şekilde kullanmayı sürdürecek. Türkiye olarak bütün tarafları sağduyu içinde hareket etmeye, gerilimi artıracak adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz." dedi. 

YORUMLAR 54
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    İran tarihten beri mezhepçilik yapıp Müslümanlara karşı kafirlere işbirliği yapmıştır. Son on senede SUREYEDE yaptığı katliam ortadadır. Allah belalarını versin. İçimizdeki İran sevicilerede uyanmak nasib etsin.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ortadogudan defolup gitmeli kendi ulkelerine demokrasi islam alemine kan gözyası savas getirdiler
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaman iman kurtarma zamanıdır (s.n)
    Cevapla
  • Azeri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yorum yapan kişiden bağımsızlığın anlamını bilen varmı acaba?
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kınıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi