Süleymani öldürüldü... Trump ilk kez canlı yayında!

ABD Başkanı Donald Trump, Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili ilk kez canlı yayında açıklamalarda bulundu. Trump, "Amerikan ordusu benden giden emirle Kasım Süleymani'yi öldürdü."dedi.

Süleymani öldürüldü... Trump ilk kez canlı yayında!
Süleymani öldürüldü... Trump ilk kez canlı yayında!
GİRİŞ 03.01.2020 23:24 GÜNCELLEME 04.01.2020 00:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili ilk kez canlı yayında açıklamalarda bulundu.

 

ABD Başkanı Trump, Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin kameralar önündeki ilk açıklamasını tatilini geçirdiği Florida'da yaptı.

Süleymani'nin DMO çatısı altında uzun yıllar boyunca bölgede birçok Amerikalının öldürülmesinden sorumlu olduğunu belirten Trump, İranlı komutanın birçok yeni saldırı planı yaptığını ve bunu durdurmak için söz konusu saldırıyı icra ettiklerini söyledi.

 

Irak'taki ABD Büyükelçiliğine gerçekleştirilen saldırıyı anımsatan Trump, "Tüm diplomatlarımızı, personelimizi ve müttefiklerimizi korumak için her şeyi yapacağız. Eğer onlara zarar verirseniz sizi bulur ve yok ederiz." dedi.

"Süleymani'nin terör dönemi sona ermiştir. O daha önce ortadan kaldırılmalıydı, bu yapılsaydı birçok hayat kurtarılabilirdi" ifadesini kullanan Trump, Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin, "Dün attığımız adımı bir savaşı başlatmak için değil, savaşı durdurmak için attık." sözlerine yer verdi.  

"İRAN'DA REJİM DEĞİŞİKLİĞİ PEŞİNDE DEĞİLİZ"

İran halkına büyük saygı duyduğunu dile getiren Trump, "İran'da bir rejim değişikliği peşinde değiliz. Ancak İran rejiminin bölgedeki vekalet savaşları derhal sona ermelidir." ifadelerini kullandı.

Trump, "Dünyanın herhangi bir yerinde bir Amerikalı hedef alınırsa orada gerekli tüm adımları atmak üzere hazır durumdayız, özellikle de İran söz konusu olduğunda." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 8
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne kadar da düşencilisin trump iran halkınımı düşünüyorsun senin sivil halkın canını düşündüğünmü var. iran a girecek belli ediyor iran a girince halk direniş göstermemesi için iran halkı için yapıyoruz diyecek sonra başlasın zülüm başlasın insan hasatı... Sizin bir hesabınız var ise Allahında bir hesabı var...
    Cevapla
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    Birçok kişinin hayatının kurtarılmasıysa eğer Süleymaninin öldürülmesi Trump ın ölmesi daha çok kişinin hayatının kurtarılması demektir
    Cevapla
  • Özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz sanki terör değilsiniz aşalıklar pkk ypg daeşi siz beslemiyormusunuz
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin onca ülkede kanını döktügün milyonlarca insanın kanı ne olacak.ABD ortadan kalkmadan dünyada insanlar güvende değildir.
    Cevapla
  • Ercan EKER 4 yıl önce Şikayet Et
    siz değilmisiniz tüm dünyayı kaos a boğan ve kana bulayan ş....fszlr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı