Haşmet Babaoğlu'ndan önemli açıklamalar: ABD Irak'ta neyi planlıyor?

Gazeteci Haşmet Babaoğlu, Ülke TV'de Taha Dağlı'nın sunduğu Uluslararası Gündem programında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. İranlı komutan Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili değerlendirme yapan Babaoğlu, ABD'nin bölgedeki planlarına dikkat çekti. Babaoğlu, "ABD, Irak için yeni bir şey mi planlıyor? ABD çatışma alanını yeniden Irak yapıyor" diye konuştu.

GİRİŞ 04.01.2020 16:20 GÜNCELLEME 04.01.2020 18:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Gazeteci Haşmet Babaoğlu, Ülke TV'de Taha Dağlı'nın sunduğu Uluslararası Gündem programında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Babaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 

MECLİS'TEN GEÇEN LİBYA TEZKERESİ

Herkes diplomasiyi aynı zamanda askerini göstererek yapıyor.

 

Akdeniz'de kuşatıldığımızı görmeyenler, kuşatanlarla iş birliği yapıyor. Artık yeter. Lafları dolandırmanın anlamı yok. Türkiye'nin içinde, Türkiye'ye karşıt geniş bir kesim var. İçimizde ecnebiler var.

Sizin derdiniz ne? Milyar varili Akdeniz'de dert etmeyeceğiz. Bizim kara sularımızda... Beyefendiler de bunu normal karşılayacak. Bunlar çok önemli meselenin belirtileri. Onlar da gerçeklerini biliyorlar. Bizim sorduğumuz soruların cevabını onlar da biliyorlar. 

Çok ciddi, çok sıcak bir döneme girdik. Ayaklarımız sapasağlam basmadan hiçbir konuda doğru laf edemeyiz, doğru eylemde bulunamayız. 

Netanyahu ile Yunanistan'ın çektiği boru hattı çizgisine bak, ondan sonra itiraz et. Bunun tek yolu Libya ile yaptığımız anlaşma. Başka yolu yok.

TÜRKİYE'NİN DOĞU AKDENİZ STRATEJİSİ

Biz Ruslarla yakınlaştık diye 2-3 yıldır kıyameti koparanlar şimdi Ruslarla aramız bozulur diyor. Bunların Rusya ile yakınlaşma diye yorumladıkları şey, o zaman NATO'cu oluyorlar birdenbire. Biz Libya tezkeresi çıkarınca da Rusçu oldular. Biz bağımsızlığımızı alıyoruz. Bizim Rusya ile yakınlaşmamız gibi bir şey söz konusu değil. Türkiye belki de 90 yıllık tarihinde ilk kez gerçekten bağımsızlığını arıyor ve bunu bulacak.

YouTube'da çok seyredilen ünlü bir gazeteci var ya, o dedi ki: Ne olacak Türkiye Libya tezkeresini çıkarınca? Türkiye hakkını savunuyor. Ama sonradan yeni videosunu seyrediyorum, diyor ki: Hala aynı yerde duruyorum ama ben yeni bir dış politika doktrininin üretilmesini istiyorum. Bu doktrin ne biliyor musunuz? Yurtta sulh, cihanda sulh. Monşerler dış politikayı oluşturmalı. Türkiye artık bölgesinde yurtta sulh, cihanda sulh politikasını izlemeli. Bu çocuğa ne yaptılar? İlginç şeyler oluyor.

Libya tezkeresine ve mutabakatına karşı çıktığın zaman, Yunanistan'ın yanında yer alıyorsun demektir. Onun mu yanında olacağız? Hiç bana Mustafa Kemal demesinler. Hatay'ı almazdık o zaman. 

'İHVAN' DENMESİ HAZIRLIK

(Rahmi Turan'ın bugünkü yazısıyla ilgili) Rahmi Turan İhvan'ın ne olduğunu biliyor muymuş acaba? Mısır'la anlaşmamı istiyorlar ama Libya'daki hükümetle anlaşmamı istemiyorlar. İhvan meselesini muhalefetin ya da medya ağızlarında sakız edilmesini hiç masum görmüyorum. Bunların kulaklarını fısıldanıyor. Bu bir hazırlık. 

KASIM SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

ABD'nin işgali altındaki Bağdat'a gidiyor. Uluslararası uçakla gidiyor. Verdiği bütün fotoğraflar ilginç. BM'nin kara listesinde olup, böyle bir olayla vurulmak... Trump, Suriye'den çekileceğini açıklamıştı. Gerçekten Suriye'deki askerlerini sembolik bir sayıya indirip Irak'a çekildi. Asıl soru şu: ABD, Irak için yeni bir şey mi planlıyor? ABD çatışma alanını yeniden Irak yapıyor. Bu iş böyle gidecek. Sonunda olan Irak'a olacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Ümit 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz hala Amerika diyorsunuz. İsrail in arkasında Amerika değil, Amerikanın arkasında İsrail siyonizmi var.
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika, Iraklılara bağımsızlık ve özgürlük getirecek. Onları çoook seviyor..!!!
    Cevapla
  • GizliDosya 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD büyük israilin kurulması çalışmasını hızlandırdı. bizim sınırlarımız içine füze atacak sonra bunu iran yaptı diyecek. Irak kapısını acilen kapatın
    Cevapla
  • Mevlut 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu pilanda iranda var durduk yere abd konsoloslugu basiliyo abd gidiyo vuruyo nekadar akici sen libyadan dolayi turkiyeyi zora sokaman abd beynin dondu barzani pilanin tutmayacak turkiye geregini yapar kafana al bunu
    Cevapla
  • MsK 4 yıl önce Şikayet Et
    Maksat Trump i zor durumda bırakmak derin devlet aklınca oyun kuruyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi