Bülent Turan: Arınç değil babamın oğlu da olsa...

Ülke TV'de yayınlanan Esra Elönü'nün hazırlayıp sunduğu Arafta Sorular Programı'na katılan AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bülent Arınç'la ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 06.01.2020 03:33 GÜNCELLEME 06.01.2020 09:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sanatçıdan siyasetçiye, yazardan oyuncuya herkesin kendi arafını anlattığı Arafta Sorular’da bu hafta AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Turan, Bülent Arınç sorusuna da cevap verdi.



Turan, Esra Elönü'nün 'Bülent Arınç KHK ile ilgili açıklama yaptı. Damadıyla ilgili dava süreci oldu. ''Siyasi ayakta FETÖ temizliği sağlandı mı?'' sorusu bana göre aslında doğru bir soru. Nasıl olacak bu yani. Halka nasıl samimi olacaksınız?'' sorusuna cevap verdi.

Turan'ın açıklamalarından ilgili bölüm şu şekilde;

'MESELE BÜLENT ARINÇ MESELESİ DEĞİL'

Bülent Bey ve ya başkası bunları tekrar polemik konusu yapmayı doğru bulmuyorum. Çünkü ben tavrımı ilk koyan insanlardan bir tanesiyim. Mesele Bülent Arınç meselesi değil. Partinin kurumsal duruşu dışında iş yapan varsa tepki gösterme meselesi. Her ne kadar Bülent Bey bizi 'boyu küçük' falan diye şahsileştirse de, çok bize yakışmayan ifadeler kullansa da, ben meseleyi Ahmet, Mehmet olarak değil tam aksine partinin kurumsal bir duruşu var. Liderin yürüdüğü bir yol var! Bunu sabote eden kim varsa 'Hadi oradan' dedim, yine aynı şeyi söylüyorum. Ben Grup Başkanvekiliyim. Bunu söyleyecek kişilerden bir tanesiyim. bu bir kibir değil. Görevimin hakkından bahsediyorum. Ama ben bunu söylediğimde 'senin boyun kaç yaşın kaç' tarzı edebe aykırı, ahlaka ayrkırı ifadeler sahibine yakışır veya yakışmaz. Bunu kamuoyuna bırakıyorum.

'NE ARINÇ'I, ARINÇ KİM...'

Yürüdüğümüz bir yol var. FETÖ ile mücadele bunlardan bir tanesi. Büyük bedeller ödeniyor. Bu bedel ödenirken bizim duruşumuzu hırpalayan kurumlarımızı üzen, bunların hepsini zan altında bırakan söylemin kimseye faydası yoktur. Ne Arınç'ı, Arınç kim? Siz de benim partime, liderime olumsuz yanlış iftira atan şeyler söylerseniz, size de 'Hadi oradan' derim. Bunu alıp da şahsi bir meseleymiş gibi kullanmayı doğru bulmuyorum. Altını bin defa çiziyorum. Arınç değil babamın oğlu da olsa yanlış yapanı söyleyeceğim. Kamuoyu nezdinde artık kimin ne yaptığı ortaya çıktı diye düşünüyorum.

'ÖNCE ALLAH'A SONRA MİLLETE ŞİKAYET EDİYORUM'

FETÖ meselesinde bizi yoran üzen kim varsa önce Allah'a sonra sonra millete şikayet ediyorum. Çünkü millet 250 tane şehit vererek binlerce gazi vererek bir bedel ödedi. FETÖ olmasaydı MHP ile AK Parti'nin ittifakı daha önce olacaktı. Türkiye daha çok büyüyecekti. FETÖ, bu milletin değerlerini, hayallerini o kadar sabote etti ki, mücadeleye zarar veren kim varsa kızmak görevimizdir diye düşünüyorum.

 

 

YORUMLAR 11
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakkı söyleyen kim olursa Allah yolunu açık etsin. Böyle dik duran kardeşlerimize ihtiyacı var müslüman aleminin.
    Cevapla
  • koray derik 4 yıl önce Şikayet Et
    kanuni yollar tüketilmeden meselenin Allah'a havale edilmesi doğru olmaz. Savcılık var, Cimer var. Sayın Bülent Turan öncellikle savcılığa başvursun.
    Cevapla
  • Ahmet Dilek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayat böyle mi olur düşen hep yerde mi kalır gün olur belin doğrulur kim olacak belli mi olur...
    Cevapla
  • pusula 4 yıl önce Şikayet Et
    hepiniz kimin ne olduğunu biliyorsunuz da, yüreğiniz gerçekleri konuşmaya ve yapmaya yetmiyor. çünkü ipin ucunun nereye gideceğini biliyorsunuz.
    Cevapla
  • zmc 4 yıl önce Şikayet Et
    Arınç ibretlik olsun diye o koltukta oturtuluyor ! Reis e dil uzatmaya hazır nifakçıları susturmak ve Arınç ı kendi söylemiyle yerin dibine sokmak, İŞTE deha budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...