Mehmet Ağar'dan 'Libya'da ne işiniz var' diyenlere tepki

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, "Libya'da ne işiniz var" diyenlere tepki gösterdi. Türkiye'nin tarihten gelen sorumlulukları olduğunu hatırlatan Ağar, "Trablus’ta ne işiniz var? derseniz. O zaman burada havuzda yüzersiniz" dedi. Ağar ayrıca, "Fethi Sekinler ve onun gibi bedel ödeyenler sayesinde Türkiye'nin dünyadaki yerini alacağını" da vurguladı.

Mehmet Ağar'dan 'Libya'da ne işiniz var' diyenlere tepki
Mehmet Ağar'dan 'Libya'da ne işiniz var' diyenlere tepki
GİRİŞ 06.01.2020 10:06 GÜNCELLEME 06.01.2020 10:13
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Şehit polis Fethi Sekin, vefatının 3. yılında Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da konuk olduğu bir programla anıldı. Sekin’in şehadetiyle Libya meselesi arasında bağ kuran Ağar, “Trablus’ta ne işiniz var? derseniz. O zaman burada havuzda yüzersiniz. Türkiye’nin tarihten gelen sorumlulukları var. Bunları akılla, tarihten gelen tecrübelerle yönettiğiniz vakit Türkiye, dünyada gerçek manada yerini alacaktır. Ne sayesinde? Fethi Sekinler ve onun gibi bedel ödeyenler sayesinde” dedi.

 

 

İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017’de PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Fethi Sekin’in vefatının 3. yılında Bağcılar Belediyesi ile Dersaadet Elazığlılar Derneği tarafından özel bir etkinlik düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleşen anma programına Sekin’in akrabaları, meslektaşları, hemşehrileri ve sevenleri yoğun ilgi gösterdi.

DAVETLİLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

 

 

Sunuculuğunu tiyatrocu Ahmet Yenilmez’in yaptığı gecede Sekin’in hayatını ve şehit ediliş anını anlatan sinevizyon gösterisi yayınlandı. Kuran-ı Kerim okunup duaların edildiği programda sanatçılar, kahraman polis için türküler de seslendirdi. Fethi Sekin’in annesi için söylediği Kürtçe ağıt ise salonda duygu dolu dakikaların yaşanmasına neden oldu. Sekin’in kanserden kaybettiği annesi için şehit olmadan bir gün önce yaktığı ağıt, dinleyenleri derinden etkiledi. Yürekleri dağlayan ağıt karşısında davetlilerden bazıları ise gözyaşlarını tutamadı.

"DEVLETİMİZ ASLA AYRIMCILIK YAPMAZ"

Programın özel konuğu olan eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar, konuşmasında şunları söyledi:

“Fethi Sekin, çok tipik bir örnek. Türk devlet idaresinin ve hayatının da önemli bir örneği. Bizim devletimiz asla ayrımcılık yapmaz. Fethi Sekin’in ana dili Kürtçe. Okudu polis oldu hem de en kahraman polis oldu. Onu da göreve alırken devlet bir ayrımcılık yapmadı yapmaz. Devletimizin, milletimizin İslam’la örtüşük milliyetçilik anlayışı asla ırkçılık barındırmaz. Tamamıyla vatanperverlik, vatanseverlik üzerinedir. Çünkü biz yaratılanı Yaratandan ötürü seven bir anlayışın, inancın, imanın sahipleriyiz. Onun içindir ki bizim sizin diye bir şey yok. Türk Kürt biz biriz. Hepimiz bu memleketin evladıyız. Hepimiz biriz beraberiz.”

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar.

"TÜRKİYE'NİN TARİHİ SORUMLULUKLARI VAR"

Türkiye’nin bekası ve Libya meselelerine de değinen Ağar, “Sultan Alparslan’dan bu yana bu topraklarda Ertuğrul Bey’den Fatih Sultan Mehmet’e; Yavuz Sultan Selim’den Sultan Abdülhamid Han’a çok sayıda isim önemli hizmetlerde bulundu. Son noktada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte kurduğumuz cumhuriyetin önemi ve değeri bugün etrafımızdaki coğrafyada olup bitenle çok daha iyi anlaşılıyor. Bu topraklar bir cennet. Biz söylediğimizde gülüyorlardı bugün herkes hak veriyor. Yozgat’ın, Ankara’nın, Diyarbakır’ın savunması Musul’dan, Basra’dan, Halep’ten, Beyrut’tan başlar. 'Trablus’ta ne işiniz var?' derseniz. O zaman burada havuzda yüzersiniz. Türkiye’nin tarihten gelen sorumlulukları var. Bunları akılla, tarihten gelen tecrübelerle yönettiğiniz vakit Türkiye, dünyada gerçek manada yerini alacaktır. Ne sayesinde? Fethi Sekin’ler ve onun gibi bedel ödeyenler sayesinde. Biz ölümü göze alarak bu görevlere talip olmuşuz. Zaten onu göze almazsan bu işleri yapamazsınız. Türkiye’nin her tarafı böyle kınalı kuzularla dolu” diye konuştu.

"DEVLETİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM"

Tarih boyunca mazlumun yanında olan ülkemizin birilerinin engellemelerine rağmen büyümeye devam ettiğini söyleyen Ağar, sözlerini “Emin olun ülkemizin geleceği bugünden daha güzel olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kıymetini, kudretini bilelim” diyerek bitirdi.

Anma etkinliğine Yargıtay Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Aydıner, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayım Yorgun, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bağcılar Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ, Dersaadet Elazığlılar Derneği Başkanı Kürşat Koç da katıldı.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 37
  • Volcano 4 yıl önce Şikayet Et
    Son olarak kasim suleymani suikasti turkiye alarm verdi bu onu gozteriyor hedef supesiz turkiyedir 7 buyuk turk devletleri acil toplansn active rol..
    Cevapla
  • Volcano 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye derhal tatbikatlara baslamalidir buyuk savas kapida kusatiliyoruz israil amerika sinsi plani bozma zamani gelmisdir
    Cevapla
  • Zafer tuna 4 yıl önce Şikayet Et
    Refahyol hükümetinde buşahsiyet erbakan ilköce israile gitmedidiye ilk libyaya gidiyodiye imzaatmadı onay vermedi ama erbakan yinede giti gençler bisin istedim
    Cevapla
  • Saracen 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi len ordan, bilip bilmeden konusma. Erbakan hocayla ters dustuyse pkk konusunda oldu, dhkp c hakkinda oldu. Saptirma
    Cevapla
  • Cano 4 yıl önce Şikayet Et
    Arapların kendi aralarındaki Kabile savaşlarına karışmamız, taraf olmamız doğru diyen Tarihi ve gerçekleri bilmiyor demektir. Tarihe bakın, Popülizm ile hareket edenlerin sonunu göreceksiniz.
    Cevapla
  • koylu 4 yıl önce Şikayet Et
    bakanliginda cok yanlis isler yaptin-aldatildin.....aklin geldi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler