Dosya yeniden açıldı, cinayeti 12 yıl sonra itiraf etti

Yeni emniyet müdürü faili meçhul dosyaları açınca 3 ayda 2 cinayet çözüldü. Kocaeli'de 12 yıllık faili meçhul cinayetin katil zanlısı şirketin muhasebecisi çıktı. Şirketin kasasından zimmetine milyonlar geçirdi ortaya çıkacağını anlayınca patronu öldürdü.

Dosya yeniden açıldı, cinayeti 12 yıl sonra itiraf etti
Dosya yeniden açıldı, cinayeti 12 yıl sonra itiraf etti
GİRİŞ 06.01.2020 11:45 GÜNCELLEME 06.01.2020 11:45

Kocaeli’de 12 yıl önce ormanlık alanda feci şekilde darp edildikten sonra hastanede hayatını kaybeden iş adamının katilleri Kocaeli’de yeni emniyet müdürünün faili meçhul dosyaları yeniden açma kararı sonrası polis ekiplerince yakalandı. Yakalanan katil zanlısı muhasebecinin şirketin hesabından milyonlarca lirayı zimmetine geçirdiği ve 3 arkadaşıyla cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.

Olay 20 Nisan 2008 günü Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre inşaat mühendisi olan Aydın Koçarslan, mimar eşiyle birlikte çalıştığı inşaat firmasının kasasından para eksildiğini fark edince durumu araştırmaya başladı. Bu sırada bir iş için şirketin muhasebecisi Bahattin Ardahan A.(55) ile birlikte Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Değirmendere’ye giden Koçarslan dönüş yolunda Başiskele ilçesi Bahçecik Mahallesi’nde ormanlık alanda saldırıya uğrayarak feci şekilde darp edildi. Başına sert bir cisimle vurulan Koçarslan, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 6 ay sonra hayatını kaybetti.

"DARP EDİLDİM, HAFIZA KAYBI YAŞIYORUM" DEDİ, SERBEST BIRAKILDI

Olayın ardından 3 ay sonra gözaltına alınan muhasebeci Bahattin Ardahan A. ise olay anında Koçarslan’ın yanında olduğunu kendisinin de darp edildiğini, saldırganları tanımadığını, hafıza kaybı yaşadığını ve ambulansı kendisinin aradığını söyledi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli Ardahan A. savcılık tarafından delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından 12 yıl geçmesi sonrasında Kocaeli’de yeni göreve başlayan Kocaeli Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, faili meçhul cinayet dosyalarını yeniden inceleme kararı ile cinayet dosyası yeniden açıldı. Dosyaların açılması sonucu yine 2008 yılında öldürülen sağır ve dilsiz bir gencin katilinin babası olduğunu tespit eden Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Koçarslan cinayetine odaklandı. Dosyayı inceleyen ekipler, olayla ilgili 9 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette sorguları tamamlanan 5 kişi sersbest bırakılırken, olayla ilgili aralarında muhasebeci Bahattin Ardahan A., K.G.(40), B.A.Y. (41) v F.G.(39)’un olduğu 4 kişi cinayet şüphesi üzerine sorguları derinleştirildi.

12 YIL SONRA İTİRAF ETTİ

Sorguları derinleştirilen 4 kişiden cinayetin baş şüphelisi olan ölen Koçarslan’ın şirketinde muhasebeci olarak çalışan Bahattin Ardahan A. çapraz sorguda suçunu itiraf etti. Ardahan A., şirkette muhasebeci olduğu yıllarda şirketin hesabından zimmetine yüklü miktarda para geçirdiği, şirkette ödeme günü yaklaşınca Koçarslan’ın kasada para olmamasından şüphelenerek durumu araştırmaya başlaması sonucu cinayeti planladığı ve arkadaşlarıyla birlikte ormanlık alanda Koçarslan’ın başına sert bir cisimle vurarak darp ettiklerini itiraf ettiği öğrenildi.

Cinayet şüphelisi 4 kişi adliyeye sevk edildi

Yeni Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’nun göreve gelmesi sonrasında son 3 ayda 2 faili meçhul cinayeti çözen polis ekiplerinin çalışması sonrasında suçunu itiraf eden cinayet şüphelisi 4 kişi, emniyetteki işlemleri sonrasında Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a füze saldırısı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor