Avrupa Birliği'nden skandal Libya açıklaması

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borell, İtalya, Almanya, Fransa ve İngiltere dışişleri bakanları ile yaptığı toplantının ardından bir açıklama yaparak, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme planlarına karşı olduklarını açıkladı.

Avrupa Birliği'nden skandal Libya açıklaması
Avrupa Birliği'nden skandal Libya açıklaması
GİRİŞ 07.01.2020 19:25 GÜNCELLEME 07.01.2020 20:14
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

İtalya, Almanya, Fransa ve İngiltere Dışişleri Bakanları Brüksel'de Libya'daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Görüşmenin ardından Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell açıklamalarda bulundu.

 

"ASKER GÖNDERME PLANINI REDDEDİYORUZ"

Libya'da şiddettin günden güne arttığına dikkat çeken Borell, dış müdahalelerin son bulması ve ülkede ateşkesin ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Borell, "Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme planını reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

BİLDİRİ YAYIMLANDI

Borrell ile İtalya, Fransa, İngiltere ve Almanya'nın dışişleri bakanlarının görüşmesinin ardından ortak bildiri yayımlandı.

Bildiride, "Libya sorunu askeri yollardan çözülemez ve çatışmaların uzaması, sivillere daha fazla acı getirecek, ayrılıkları derinleştirecek, bölünme riskini artıracak, bölgede istikrarsızlığı yayacak ve terör tehlikesini alevlendirecektir. Bu nedenle düşmanlıkların sona erdirilmesi hayati önemdedir." ifadelerine yer verildi.

Libya'ya dış müdahalelerin krizi tetiklediğine işaret edilen açıklamada, savaşan tarafların dış askeri desteğe dayandıkça, egemen Libya'nın kararlarının da dış aktörler tarafından etki altında kalacağı değerlendirmesinde bulunuldu.

Bildiride, "Çatışmaları artırabilecek anlaşma imzalamak gibi tek taraflı adımlardan ya da Libya halkının ve Avrupa çıkarlarının aleyhinde dış müdahaleye yol açabilecek eylemlerden kaçınılmasının gerekliliğine değindik." ifadesi kullanıldı.

Libya'da taraflara, BM öncülüğündeki çabalara destek olmaları ve yeniden müzakereye başlamaları çağrısında bulunularak; AB'nin BM arabuluculuğunu desteklemeye devam edeceği kaydedildi.

YORUMLAR 130
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    mesele basit gebereceksiniz Osmanlının kanuni zamanındaki toprak ve sınırlar geri alınacak isterse biraz zaman alabilir .
    Cevapla
  • Celal 4 yıl önce Şikayet Et
    korkun devleti aliyye osmanlı geliyor Türkler geliyor Büyük Türkiye geliyor ümmetin tek umudu geliyor 2023 ten sonra ne abd ne ab ne israil nede ingiltere kalmayacak bu keferelerin korkusu ondan 2024 e kadar Reisi savunursak tamam bütün batı alemi ve siyonizm inşaAllah el pençe duracak bize Allah var gam yok
    Cevapla
  • vatanser 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye artık hamle yapmalıdır bu da yunanistan sınırına aynı anda 100.000 bin mülteciyi sınır kapısını açıp yunanistanın kucağına yitmek olmalıdır
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkun ab osmanlı geliyor
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    nerey geliyor :) Senelerdir ayni hikaye. Osmanli gelmiyor biz Osmanliya dogru gidiyoruz
    Cevapla
  • Black White 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayatta en antipatik bulduğum insanlar kendilerini önemli sanan önemsiz aptallardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki