Meteoroloji'den bir son dakika uyarısı daha: Okullar tatil edildi mi?

Son dakika haberi: Türkiye'yi soğuk ve yağışlı hava etkisi alırken, meteorolojiden uyarılar gelmeye devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde hava durumu merak edilirken, Meteorolojiden son dakika güncellemesi geldi. Yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşullarının ardından tatil haberleri de gelmeye başladı. İşte hava durumu ve eğitime ara verilen illerimiz.

GİRİŞ 08.01.2020 11:45 GÜNCELLEME 08.01.2020 11:51

Türkiye birkaç gündür fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisi altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok ilde olumsuz hava koşullarının devam edeceğini duyurdu.

Son dakika haberine göre; yurt genelinde mevsim sıcaklıklarının artan rüzgar ile azalacağı belirtilirken yurdun iç kesimleri kar yağışı kıyı kesimleri ise sağanak ile karşı karşıya kalıyor.

İstanbul hava durumu

Marmara Bölgesi'nde özellikle İstanbul'u etkisi altına alan fırtına vatandaşa zor anlar yaşatıyor. Bir çok ilimizde ise peş peşe tatil haberleri geliyor.

Antalya’da iki geceden bu yana etkili olan sağanakta Serik ilçesi metrekareye 214 kilogram yağışla ilk sırayı aldı. Bazı bölgelerde su baskını, bazı bölgelerde şiddetli rüzgar olarak kendini gösteren olumsuz hava şartları kent genelinde önemli bir kayba şu ana kadar yol açmadı.

İSTANBUL'DA FIRTINA NE ZAMAN BİTECEK?

 

Cumartesi günü gelen Meteorolojik uyarının ardından pazar günü İstanbul'da etkisini göstermeye başlayan fırtına iki gündür il genelini olumsuz etkiliyor.

YURTTA HAVA DURUMU...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ankara: Çok bulutlu ve hafif karla karışık yağmurlu 5
İstanbul: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 7
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 9
Adana: Çok bulutlu ve akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı 12
Antalya: Genellikle parçalı, sabah ilk saatlerde çok bulutlu 17
Samsun: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10
Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 12
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı 0
Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu 6

Bolu Dağı beyaza büründü

Alınan tahminler doğrultusunda bugün de etkili olacak fırtına ve sağanak yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek. Cuma gününden itibaren ise İstanbul'u açık bir hava bekleniyor.

BOLU'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI VE SİS

Kar yağışı, Bolu Dağı'nda özellikle Elmalık, Karanlıkdere, Seymenler ve Bakacak mevkisinde üç gündür aralıklarla etkisini sürdürüyor. Bölgede zaman zaman da sis nedeniyle görüş mesafesi 35 metreye kadar düştü. Güzergahta görev yapan Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmasına devam ediyor. Bölgede seyir halindeki trafik ekipleri, sürücüleri güzergahta etkili olan kar yağışı ve sise karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. 

Mersin’de dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve aralıksız bugün akşama kadar devam eden sağanak yağış, kentte su baskınları gibi bir çok olumsuzluğa neden olurken, denizin rengini de kahverengiye dönüştürdü.

İDO VE BUDO SEFERLERİ İPTAL ETTİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın yapacakları bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yağışlı hava ve fırtına uyarısının ardından Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan elverişsiz hava koşulları nedeniyle İDO ve BUDO, 8 Ocak Çarşamba günü yapacakları bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

İstanbul Deniz Otobüsleri’nde (İDO), iptal edilen seferler şu şekilde:

"Bandırma-Yenikapı-Bostancı 07.45 seferi, Kadıköy-Yenikapı-Bursa 08.10 seferi, Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy 08.30 seferi, Kadıköy-Yenikapı-Bursa 09.50 seferi, Bursa-Yenikapı-Kadıköy 10.30 seferi."
Bursa Deniz Otobüsleri’nde (BUDO), iptal edilen seferler şu şekilde:
“Saat 09.30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi, saat 10.00 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi, saat 10.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferi, saat 13.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferi, saat 13.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Armutlu (İhlas) seferi.”


5 GÜNLÜK HAVA DURUMU...









TATİL HABERLERİ PEŞ PEŞE GELİYOR

KÜTAHYA

Kütahya'da ilk ve orta dereceli okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

 

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilimiz merkezinde bulunan (köyler dahil) Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmî-özel, örgün-yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 08.01.2020 Çarşamba günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. İlimiz merkezindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastası olan, kalp ve böbrek yetmezliği bulunan, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri, 08.01.2020 Çarşamba günü 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır" denildi.


NİĞDE

Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı köylerde, kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın okullar tatil edildi.



Ulukışla Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle taşımalı eğitim ve köylerde eğitim öğretime yarın ara verildiği bildirildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacağı açıklandı.


TATİL EDİLEN OKULU SU BASTI, TATİL UZADI

Mersin'in Erdemli ilçesinde zemin katlarını su basan okul 1 günlüğüne tatil edildi. İlçede kar sebebiyle de 4 okul yarın için tatil edildi.



Aşırı yağış sonrası sel ve su baskını riski bulunan sağlık meslek eğitimi verilen Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugün için tatil edilmişti. İçerisinde öğrencilerin bulunmadığı okulda su baskını yaşandı. Okulun zemin katları ile okul bahçesindeki spor sahası sular altında kaldı. Erdemli Kaymakamı Avni Kula, beraberinde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve okul idaresiyle birlikte sınıf ve koridorlarda incelemede bulundu. Yapılan inceleme neticesinde okulun 1 günlük tatil edilmesine karar verildi.
Öte yandan Sorgun, Güzeloluk, Sarıkaya, Tapureli okulları kar sebebiyle Karayakup ilk ve orta okulunun ise taşımalı eğitim alan öğrencilerine okullar yarın için tatil edildi.

MERSİN'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Çamlıyayla Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede genelinde kar yağışının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki okullarda eğitime 8 Ocak Çarşamba günü ara verildiği kaydedildi.

ESKİŞEHİR'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Eskişehir'in İnönü, Seyitgazi ve Mihalıççık ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi, Çanakkale'nin Biga ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Alınan bilgiye göre, Eskişehir'in İnönü, Seyitgazi ve Mihalıççık'taki ilk ve orta dereceli okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayıldı. 

ÇANAKKALE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı köylerdeki taşımalı eğitime kar yağışı ve fırtına nedeniyle bugün ara verildi. 

KARAMAN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. İlçede gün boyu devam eden kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 50 santimi bulurken, yaşamı da olumsuz etkiledi. Yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle İlçe Kaymakamlığı, ilçe merkezi ve merkeze bağlı köylerdeki tüm okulların bugün tatil edilmesine karar verdi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda görevli hamile ve engelli personelde idari izinli sayılacak.

KARABÜK'TE OKULLAR TATİL Mİ?

Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra için okulların tatil edildiği duyuruldu.  Ovacık'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanmaya karşı bugün öğleden sonra için okulların tatil edildiği açıklandı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, diyaliz hastası ve engelliler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.
 

ERZİNCAN

Erzincan'ın yüksek kesimlerinde aralıklı devam eden kar ve tipi dolayısıyla 10 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzincan'ın yüksek kesimlerinde etkili olan yağışlı hava köylerde ulaşımı olumsuz etkiliyor. Refahiye'de 9 ve Kemaliye'de 1 olmak üzere toplam 10 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzincan İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılabilmesi için çalışmaları sürdürüyor.

SİVAS

Sivas'ta kar yağışı nedeniyle 107 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçelerden Divriği'de 14, Gürün'de 26, Hafik'te 5, İmranlı'da 15, Kangal'da 25, Suşehri'nde 2, Ulaş'ta 1, Yıldızeli'nde 9, Zara'da 10 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

ELAZIĞ

Elazığ’da sabah saatlerinde kar lapa lapa yağdı, yüksek kesimlerde 68 köy yolu ulaşıma kapandı. Polis, şehirlerarası yollarda sürücüleri uyarıp kontrol yaparken, kara yolları ekipleri de çalışma yaptı.

KAYNAK: AJANSLAR / HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"