Macaristan'dan AB'ye Türkiye çağrısı

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye karşı "daha yumuşak bir dil" kullanması için çağrı yaptı.

Macaristan'dan AB'ye Türkiye çağrısı
Macaristan'dan AB'ye Türkiye çağrısı
GİRİŞ 10.01.2020 23:27 GÜNCELLEME 10.01.2020 23:27
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Brüksel'de düzenlenen olağanüstü AB dışişleri bakanları toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu. 

Türkiye ve Rusya'nın Libya'da "temel aktörler" haline geldiğine işaret eden Szijjarto, "AB halihazırda bir oyuncu değil. Uluslararası alana dönmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Szijjarto, "AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e Türkiye'ye karşı daha yumuşak bir dil kullanması için çağrıda bulundum. Avrupa'nın güvenliğini güvence altına alan, göçü durduran ve NATO üyesi olan Türkiye ile çok daha kapsamlı bir ilişkimiz var." dedi.

Borrell'in çağrısını dikkate aldığını kaydeden Szijjarto, AB'nin temel amacının Libya'ya yönelik silah ambargosunun uygulanması olduğunu ifade etti.

AB, Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat muhtırasının "üçüncü ülkelerin egemen haklarını ihlal ettiğini" iddia etmişti.

YORUMLAR 10
  • 52 Korganlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Onların aslıda TÜRK kan çekiyor. Macarlar (Hungary) yani Avrupa Hun imparatoru Ecdat ATİLLAnın,torunları. Macaristanda Atilla ismi çoktur. Bulgarlarda öyle ama asimile olmuşlar.
    Cevapla
  • Giyasettin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Avrupa Türkiyeyi hiç bir zaman almaz hangi parti gelirse gelsin hep oyalama taktigi Aç gözlerini türkiyem
    Cevapla
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere'nin ayrılmak için nasıl çabaladığını ve uğraştığını da gördükten sonra Avrupa Birliğine üye olmak için herhangi bir gayrette bulunmak ne kadar akıllıca olur bilmiyorum. Türkiye'ye yeni bir birlik lazım.
    Cevapla
  • transportçu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bide Türk tırlar ı için geçiş belgesini çok yollarsanız iyi olur
    Cevapla
  • Konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    macarlar son dönemde hep yanımızda oluyorlar ve avrupayla bizim için fikir ayrılığı yaşıyorlar. bence bunu güzel değerlendirmemiz lazım. avrupa birliği üyesi olan buküçük ülkeye yatırım yaparak desteklerini sağlamlaştırabiliriz. avrupanın içinde bize yakın bir ülke her zaman işimize yarar.
    Cevapla
  • Tarih 4 yıl önce Şikayet Et
    Macarların kökeni Türktür..Hun Türkleri...fikirler elbette uyuşur..kan bağımız var :-)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi