Son dakika haberi: Marmara Denizi'nde deprem! Merkez üssü ve şiddeti açıklandı!

Son dakika haberi: Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında saat 16.37'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul'un bütün ilçelerinden hissedilen deprem paniğe neden oldu. AFAD, "Olumsuz ihbar yok" açıklaması yaptı. Depremden sonra açıklama yapan Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin ana kol üzerinde meydana geldiğini belirterek, "Bu fayın deprem üretme potansiyeli olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 11.01.2020 18:29 GÜNCELLEME 12.01.2020 17:03
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında saat 16.37'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

 

İstanbul'un bütün ilçelerinde hissedilen deprem paniğe neden oldu. 

Depremin ardından yapılan açıklamalarda İstanbul'da can kaybı ve hasarın yaşanmadığı belirtildi. 

Depremle alakalı son dakika açıklamalar ve yaşanan gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz... 

 

AFAD'DAN AÇIKLAMA: OLUMSUZ İHBAR YOK

AFAD, Silivri açıklarındaki depremle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada ayrıca, "Meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem ile bu sabah Şarköy yakınlarında oluşan depremler farklı fay segmentleri üzerinde meydana gelmiştir" ifadelerine yer verildi. 

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Depremin gerçekleştiği Silivri'nin Belediye Başkanı Volkan Yılmaz açıklama yaptı. Yılmaz, "Silivri Belediyesi olarak çalışmalara başladık" diye konuştu. 

Yılmaz, Silivri'de yıkım veya can kaybı olmadığını açıkladı. 

İstanbul'daki depremden ilk görüntüler:

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi, İstanbul'da hissedilen depremin Marmara Denizi'nde saat 16.37'de, 4,7 büyüklüğünde 16.1 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter adresinden açıklama yaptı. Vali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

Marmara Denizinde başta istanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği, Silivri açıklarındaki depremle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığımızdan alınan bilgilere göre bugün saat 16.37'de Marmara Denizi Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Meydana gelen deprem sonrasında Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD’a bağlı 26 çalışma grubumuzun bütün yetkilileri AFAD Hasdal Merkezimizde acil bir şekilde toplanmış ve değerlendirmelerde bulunmuştur.

Başta AFAD Koordinasyon Merkezimiz olmak üzere 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 112 Acil Çağrı Merkezi, 110 İtfaiye ve diğer çağrı merkezlerimize deprem sonrası şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmemiştir.

Merkezimize ihbar hatlarından gelen herhangi bir can, yaralama ve mal kaybı ihbarında bulunulmamıştır.

Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir.

İstanbulumuza geçmiş olsun.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil" açıklaması yaptı. 

"ANA KOL ÜZERİNDE OLDU"

Prof. Dr. Okan Tüysüz depremin ardından açıklamalar yaptı. Tüysüz şunları söyledi: 

"Ana kol üzerinde olması, büyük deprem beklediğimiz bir kol üzerinde olması, bu fayın deprem üretme potansiyeli olduğunu gösteriyor. Bu önemli."

"BU FAY ÇOK TEHLİKELİ"

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan da açıklama yaptı. Eyidoğan şunları söyledi:

"Devamı gelecek mi gelmeyecek mi bilemiyoruz. Bu fay hattı en tehlikeli olanı, İstanbul'a da en yakın. Kocaeli'nden gelip Tekirdağ'a uzanıyor. Kuzey Marmara fayı çok tehlikeli.

Bir deprem fırtınası vardı. Onu takip ediyorduk. Buradan çıkan önemli bir sonuç: İstanbul ve Marmara için söylüyorum. Bir an evvel hazırlık yapılmalı. İstanbul'un deprem riskini en aza indirmek en öncelikli işimizdir."

"ARTÇI GİBİ DURUYOR"

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Şerif Barış ise şu açıklamayı yaptı:

"Aslında çok fazla bilgi yok. Daha önce 5,7'nin olduğu yere yakın bir deprem. Sanki 5.7'nin artçı depremi gibi duruyor. Vatandaşların panik olmadan önlem almasını unutmaması gerekiyor. İstanbul ve Marmara Bölgesi, deprem kuşaklarının en önemlisinde yaşıyor. Deprem olduğunda değil de, depremden önce ne yapmamız gerektiğini unutmamamız gerekiyor. Büyük bir depremin haberi olup olmayacağı muhtemel sorudur. Bu konuda bir şey söylemek mümkün değil.

Kuzey Anadolu fayındaki depremler, orta büyüklükte deprem olmadan doğrudan olan depremler. Bu depremin olağan bir deprem olduğunu söyleyebiliriz."

"BÜYÜK DEPREM GELİR Mİ, BİLEMEYİZ"

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Güngör depremle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Bundan yola çıkarak, büyük deprem geliyor habercisidir diyemeyiz. Marmara ve İstanbul halkı da buna inanmasın. Ben de daha yeni haber aldım. Ne yapmamız gerekiyor? Sakin olmamız gerekiyor. Arkasından büyük bir deprem gelir mi? Hiç bilemeyiz. Bu deprem büyük bir depremin haberidir diyemeyiz, insanlar hemen paniğe kapılıp sokağa dökülmesinler. 4,7 büyük bir deprem değil. Hep şunu söylüyoruz. Eviniz sağlamsa hiçbir depremden korkmayın."

SİLİVRİ DAHA ÖNCE DE SALLANMIŞTI

İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde deprem meydana gelmişti. Depremin büyüklüğü 5,8 olarak açıklanmıştı. Yaklaşık 7 kilometre derinliğinde yaşanan deprem nedeniyle 8 kişi hafif şekilde yaralanmıştı. 

MARMARA DENİZİ BUGÜN BEŞİK GİBİYDİ!

Marmara Denizi'nde 9 saatte büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) alınan verilere göre, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarında 1,6 büyüklüğündeki ilk deprem, saat 06.28'de meydana geldi.

Bu depremin ardından saat 15.26'ya kadar Şarköy ile Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa açıklarında, büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem daha kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 81
  • hasan baglar 4 yıl önce Şikayet Et
    depremle dalga gecilmez
    Cevapla
  • Hollandadan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanin H.A.A.R.P. silahi artik denizlerde de aktif onlar bu isin koruklemis olabilirler dikkarli olmamiz lazim turkiye bence bunu bi arastirmali
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ilahi bir uyarı anlayana.acilen önlemler alınmalı.allah tüm evlatlarımızı korusın.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    La ilahe illallah
    Cevapla
  • ozgur.sen30 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulutlar söyler bulutları gözlemliyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar