Osmaniye Kadirli ilçesinde, armut ağacının kış mevsiminde meyve vermesi görenleri şaşırttı.

Şehit Halis Şişman Mahallesi'nde oturan İbrahim Hançer'in, bahçesinde yetiştirdiği armut ağacı ocak ayında meyve verdi.
İbrahim Hançer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır meyve ağacı yetiştirdiğini ancak ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

"Yaz meyvesinin tadına kış ayında da baktım. Çok lezzetli. Allah'ın takdiri. Kış ayında bu durum çok alışılagelmiş değil, hayret verici." diyen Hançer, armut ağacının meyve verdiğini merak eden komşularının görmek için evine geldiğini ifade etti.
Evine gelenlere ocak ayında ağaçtan kopardığı armuttan ikram ettiğini dile getiren Hançer, meyvenin tadına bakanların lezzetiyle ikinci bir şaşkınlık yaşadığını kaydetti.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • crm 13.01.2020 11:03
    yaz sonu salda kalan meyvler olmasın, geçenlerde bende dalda kalmış bir kaç elma görmüştüm
  • www 13.01.2020 10:08
    yaprak nerde..kıştan kalma dökülmeyen meyveler bence. nezaman çicek actı.
  • MİSAFİR 13.01.2020 10:03
    Hiç nefes almadan çocuk doğurmak mümkün mü? Ağaçta yaprak yok ama meyve veriyor.
  • Garip 13.01.2020 09:30
    DEVAM Bu kesin olarak o ağacın öleceği anlamına gelmiyor. Bazen abiyotik veya biyotik koşulların etkisini alarm olarak algılayabilirler. İnsan şaşırır da bitki şaşırmaz mı? Son olarak resimdeki prunus cins olarak santa marıa bu cins aşırı derece meyve oluşumu yapan her koşulda erken ve cabuk büyün meyve karekteri gösterir.
  • Garip 13.01.2020 09:29
    Bir bilen olarak söylüyorum. Vejetasyon mevsimi sıcaklık etkisi ile devam ettiği durumda ağaç gerekli minarel ve besin maddesini tam olarak taşıyorsa yaprak ve meyve oluşumu gerçekleşebilir.Ağacın yaprağı olamadan meyve oluşumu ise ağacın hayati tehditlere maruz kaldığını gösterir.Nitekim ömrünü tamamlak üzere olan her canlı gibi bitkilerde son an a kadar bol tohum ve meyve oluşumu gösterir.
Daha fazla yorum görüntüle