Diyarbakır'da PKK operasyonu! 8 kişi tutuklandı

Diyarbakır’da terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması YPS içerisinde yer alan ve terör örgüte eleman sağlayanlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 8'i tutuklandı.

GİRİŞ 13.01.2020 11:46 GÜNCELLEME 13.01.2020 12:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, terör örgütü PKK'ya katılım yaparak örgütsel eğitim aldıkları, terör örgütünün YPS birimi olan sözde gençlik yapılanmasına yer alanların tespitine yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamanda harekete geçen ekipler, haklarında aranma ve yakalanma kaydı olmadığından terör örgütünü şehir yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütüne eleman temin edip, terör örgütünün verdiği talimatlar doğrultusunda yol kesme ve örgütsel eylemlerde bulundukları, 3 Ekim 2017'de Silvan ilçesinde şehit edilen Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın faili terörist ile birlikte hareket ettikleri, terör örgütü yöneticilerinin bu kişilire eylem yapmaları için farklı bir mesaj belirledikleri tespit edilen 'Dijvar Amed' kod adlı M.K., 'Mordem Amed' kod adlı S.A., 'Kerim' kod adlı M.B., 'Devrim Amed' kod adlı İ.E., 'Roni Derxust' kod adlı A.M., 'Şerzan Amed' kod adlı Ö.M., 'Gundi' kod adlı M.B., 'Delil Çevlik' kod adlı V.E., 'Andok' kod adlı M.M., 'Mücahit' kod adlı C.K., 'Muhtar' kod adlı R.A. ve 'Dilxez Amed' kod adlı B.B. düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

 

 

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 1 tabanca, 29 fişek ve 2 şarjör ele geçirildi. Jandarmadaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan A.M., Ö.M., M.B., V.E., M.M., C.K., R.A. ve B.B. tutuklanırken, M.K., S.A., M.B. ve İ.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR 5
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    PKK, ABD'nin güdümüne girmiş bir taşeron örgüt oluvermiş, Kürtlükle mürtlükle alakası kalmamıştır. Yani bir paralı ABD derin devletinin askerleridirler, Kürt kardeşler uyanın, bu karanlık örgütü anlayın artık, çoluk çocuğunuza sahip çıkın, ABD ve babası İsrail için çocuklarınızın kanı akmasın yazıktır...
    Cevapla
  • urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    o bölgelerde güvenlik artırılması lazım, yoksa bu çakallar bitmez
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Hapis cezası ile bu işler bitmez tek çözüm İDAM.
    Cevapla
  • Erdal 65 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşalah bu pkk teroristlerin son çırpınışlardır kökleri kuruyacak alah süleyman soylu bakanımiza sağlık sıhat versin
    Cevapla
  • Serhan Mukan 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk nın şehir yapılanması üzerine gidilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi