Dünyada görünmez olmak istiyorsanız mülteci olmanız yeterli

Arafta Sorular programına katılan Tülay Gökçimen İdlib’de yaşanan acı olaylar ve mülteciler hakkında açıklamalarda bulundu. Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan Yönetmen-Aktivist Tülay Gökçimen, “Dünyada görünmez olmak istiyorsanız mülteci olmanız yeterli” dedi.

GİRİŞ 13.01.2020 13:27 GÜNCELLEME 13.01.2020 13:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tülay Gökçimen, İdlib’deki insanların yok sayılmaya çalışıldığını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: “İnsanlar sizi görmek istemiyor. Görmek istemeyebilir ama bu insanları yok edemezsiniz. Ben onların yok olmadığını, onların birer insan olduğunu ve onların bizden farkı olmadığını anlatmaya çalışıyorum.”

 

 

‘İYİLERİN SESİ VARKEN KÖTÜLERİ DİNLEMEK GEREKSİZ’

Gökçimen, yaptığı çalışmalarla ilgili nefret söyleminde bulunan insanlar hakkında iyilerin sesi varken kötüleri dinlemek gereksiz diyerek şunları söyledi; “Ben onları hiç görmüyorum, okumuyorum. Onlar benim moralimi bozamaz. Bundan birkaç sene önce Suriyeli çocuklara ayakkabı götürmeyeyim diye beni ikna etmeye çalışanlar oluyordu. İstanbul’da bir hanım onlara yiyecek içecek vermeyelim de aç kalsınlar geri dönsünler dedi. Ben de bunlara gülüp geçtim ve onlara yardım etmeye devam ettim.”

 

 

VARİL BOMBASINA TEKME Mİ ATSINLAR?

Tülay Gökçimen, Suriye konusunda insanların kafasında soru işareti olduğunu söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Filistin-İsrail konusunda Müslümanların kafası çok net. İsrail katil ve zulmediyor. Suriye konusunda da bu şekilde olmalıyız. Oradaki insanların zulüm gördüğünü anlamalıyız. Ben sosyal medyada Suriyeli çocuklarla alakalı bir şey paylaşıyorum altına yazıyorlar. Neden ülkesine dönmüyorlar? Neden savaşmıyorlar? Bombalara karşı direnmiyorlar? Ben de diyorum ki varil bombasına tekme mi atsınlar? Fosfor bombasına sapanla mı karşılık versinler? Ben 12 kişi tarafından tecavüze uğrayan kadın tanıyorum. O kadın Türkiye’ye gelmeyip de ne yapsın?”

ERVA HEM ANNESİNİ BABASINI KAYBETMİŞ HEM YOLUNU KAYBETMİŞ BİR ÇOCUK

Yönetmen-Aktivist Tülay Gökçimen, Esed rejiminden kaçarken donarak hayatını kaybeden Erva minik Erva’nın hayatına dair şu açıklamalarda bulundu: “Yolda çoluğunu çocuğunu kaybeden insanlar var. Erva da hem annesini babasını hem de yolunu kaybetmiş bir çocuk. Rus bombardımanında annesini ve babasını kaybettikten sonra Türkiye sınırına göç edenlerle birlikte hareket ediyor, kayboluyor ve donarak ölüyor. Ben Erva ile ilgili paylaşım yapınca bazı anneler o kadar merhametli ki annesi niye onu sinesine sarıp ısıtmamış? Neden küçücük çocuğa sahip çıkmamış? şeklinde mesajlar gönderdi ama zalimler onun annesini ve babasını da öldürmüştü zaten.”

Suriye’de 100 bine yakın çocuk öldüğünü ve bunların konuşulmadığını söyleyen Tülay Gökçimen, “Benim çocuğumun gözyaşıyla o çocuğun gözyaşının rengi aynıysa bu çocukların birbirinden farkı yok” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR 2
  • FATİH 4 yıl önce Şikayet Et
    MÜLTECİLER İÇİN HERKES ELİNDEN GELENİ YAPIYOR ABARTMASINLAr
    Cevapla
  • Doğrucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler gitsin deyip ahkam kesen cahiller tarihe bakıp ders alsınlar.Bugün üzerinde oturduğumuz topraklara gelirken bizim neslimiz olan kayı boyuna topraklarını açan kışlak veren sahip çıkan Halep emiridir.Halep emiride suriyelilerin atasıdır.Bu ne nankörlüktür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor