BAE dünyaya yaydı, CHP kullandı

SETA Dış Politikalar Araştırmacısı Emrah Kekilli, Ülke TV'de katıldığı programda, BAE destekli uluslararası güçlerin dünyaya yaydığı, CHP'nin de propaganda olarak kullandığı 'Fayiz es Serrac İhvan üyesi' iddialarını çürüten çok önemli açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 14.01.2020 00:56 GÜNCELLEME 14.01.2020 10:27
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Ülke TV'de yayınlanan Aslında Ne Oldu Programı'nda Moskova'daki tarihi Libya anlaşması masaya yatırıldı.

Geçmişten günümüze Libya'da yaşananlar hakkında önemli bilgiler veren SETA Dış Politikalar Araştırmacısı Emrah Kekilli, Uluslararası güçlerin dünyaya yaydığı, CHP'nin de propaganda olarak kullandığı ''Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es Serrac'ın 'Müslüman Kardeşler' üyesi olduğu iddiası üzerine önemli açıklamalar yaptı.

 

 


AÇIK AÇIK SÖYLEDİ: BİR TANE ÜYESİ YOKTUR

Şaşkınlık içinde izlediğini belirten Kekilli, ''Muhalefet partisinin sözcüsü Meclis'te çıktı dedi ki; 'Trablus Hükümeti Cihatçıdır, Hafter ise sekülerdir dedi.' Libya Başbakanı Serrac aslında merkez sola oturan bir siyasetçidir. İçerisinde merkez sağdan, merkez soldan, İslamcılardan oluşmuş bir mütabakat hükümetidir. Cihatçılıkla hiçbir ilgisi yoktur. Ben Serrac'ı şahsen de tanırım, kabineyi de şahsen tanırım. Serrac'ın Müslüman Kardeşler Teşkilatı'yla hayatında temas ettiği bir yer olmamıştır. Kabineyi tek tek sayabilirim. İçlerinde bir tane üye yoktur.'' ifadelerini kullandı.


'ARKASINDA BAE VAR'

Kekilli sözlerinin devamında ''Bu propagandanın arkasında, BAE'nin finanse ettiği uluslararası haber ajansları var. Bir muhalefet partisinin sözcüsüne çarptılan uluslararası argümanlara sarılmak yakışmıyor. Eğer muhalefet sözcüsü uluslararası argümanlara sarılırsa Meclis kürsüsünden PKK'yı kahraman ilan etmek zorunda kalır" dedi.

 

 

TÜRK ASKERİNİN LİBYA'DA NE İŞİ VAR?

Muhalefetin Türk askerinin Libya'ya gönderilmesi sürecine yönelik söylemini değerlendiren Kekilli, "Türk askerinin Libya'da ne işi var sorusunun cevabı uluslararası ilişkiler bağlamında hiçbir yere oturmuyor. Bu soruyu sorduğunuz andan itibaren konuşma alanı kalmıyor. ABD'nin dünyadaki üslerinden tutun Almanya'nın, Fransa'nın, Moskova'nın rolünden tutun, Çin'in inşa ettiği ticari ağlardan tutun bu soruyu sorduğunuz andan itibaren dünyadaki diplomatik ve askeri hareketliliğin hiçbir yerine yorum getiremiyorsunuz. Sistem çöküyor. Muhalefetin içerisinde 30 sene diplomatik yapmış zevat var. Söyleyin biz de bilelim. Devlet yanlış yapabilir. Mantıklı bir şey söyleyin ama" dedi.

DIŞ AKTÖRLER TARAFINDAN ÜRETİLDİ

Kekilli, "Anlaşmayı Serrac imzaladı, Hafter imzalamadı. Serrac ve Halid Mısri ve kabinesi ile diğer tarafta Hafter vardı. Hafter dışarıdan bakıldığında Libya'da bağımsız ve güçlü bir aktör olarak görülüyor, bağımsız karar alabilen. Fakat, Moskova'da bu anlaşmayı imzalama selahiyeti olmadığını görüyoruz. Bu anlaşmayı imzalayabilecek etki kendisinde yok. Çünkü Hafter, dış aktörler tarafından üretilmiş bir üründür. Bu gece de sanıyorum ki kendisini üreten aktörlerden icazet alacak" dedi.

 

YORUMLAR 51
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    İhvansa sıkıntı mesela pkklı olsalardı chp desteklerdi.
    Cevapla
  • Mehnet 4 yıl önce Şikayet Et
    İhvan olsa ne olur. Sanki ihvan kötü bir yapılanmaymış gibi yansıtılıyor. Şiddete bulaşmayan siyasi bir yapılana. En önemli özelliği ve suçu bu yapılanmanın temelini Osmanlının atmış olması.
    Cevapla
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olmanın uluslararası tetör suçu oldugu bi dünya düzeni
    Cevapla
  • asa 4 yıl önce Şikayet Et
    VEKILLERINI kiralik veren chp para bulamadi da simdi de bae emirinden para karsiligi ihanet ihalesi aldi.....BUNLAR YAPAR CAMILERI GENELEVE CEVIRENIN SATMAYACAGI SEY YOKTUR
    Cevapla
  • alican 4 yıl önce Şikayet Et
    chp islam düşmanıdır..Zaten dışarıdan destek almak için zaman zaman icraatlarıyla kendisini açık seçik hale getiriyor.Haçlı ve siyonizme, süregelen yatırımlara karşı çıkarak sömürge ülkelerine sizin çıkarlarınızı ancak ben gözetirim der gibi bir hal içerisinde.Al işte önü kesilen 9 yatırım ibb örnektir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada