Belediye başkanı açıkladı: Kendi ekosistemimizi 'kripto para' ile kuracağız

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, sosyal yardımların yapılabileceği, belediye iştirakindeki şirketlerin alım satımlarını gerçekleştirebilecekleri ve vergi tahsilatının yapılabileceği "şehir coin (kripto para)" uygulaması üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Belediye başkanı açıkladı: Kendi ekosistemimizi 'kripto para' ile kuracağız
Belediye başkanı açıkladı: Kendi ekosistemimizi 'kripto para' ile kuracağız
GİRİŞ 15.01.2020 22:06 GÜNCELLEME 15.01.2020 22:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal yardımların yapılabileceği, belediye iştirakindeki şirketlerin alım satımlarını gerçekleştirebilecekleri ve vergi tahsilatının yapılabileceği "şehir coin (kripto para)" uygulaması üzerinde çalıştıklarını söyledi.

 

 

Altay, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ATO Congresium'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'ndeki belediye başkanları oturumunda projelerini anlattı.

Belediyelerin ve başkanların en önemli görevinin "para bulmak" olduğunu belirten Altay, şöyle devam etti:

 

 

"Block chain üzerinde bir çalışma yürütüyoruz. Biz acaba bir 'şehir coin' üretebilir miyiz diye çalışıyoruz. Kendi parasını basan ilk belediye olabilir miyiz bilmiyorum. Bu konuda iş birliğine hazırız. Özellikle sosyal yardımlarımızı acaba bununla vererek bir ekosistem oluşturabilir miyiz? Ya da belediye iştirakindeki şirketlerin alım satımlarını bununla yapabilir miyiz diye çalışıyoruz. Belki ileride yasal düzenlemeyle belediyenin aldığı vergileri de eğer bu coinlerle alabilirsek kendi ekosistemimizi oluşturabiliriz."

BİRLEŞİK KRALLIK'TAN BURSA'YA 3,2 MİLYON POUNDLUK HİBE

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da akıllı şehirciliğin bir zarurete dönüştüğünü kaydederek, ellerindeki imkanları daha iyi kullanmak amacıyla Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Daire Başkanlığı kurduklarını bildirdi.

Akıllı şehir stratejisini ve yol haritasını belirlediklerini dile getiren Aktaş, ulaşım alanında geliştirilmesi gereken ciddi stratejiler olduğunu, finansmanın daha doğru kullanılması gerektiğini ve bu yönde yatırımlar yaptıklarını dile getirdi.

Aktaş, "Birleşik Krallık'tan 3,2 milyon poundluk bir hibemiz de söz konusu oldu." dedi. 

Daha sonra oturuma katılan, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da sunumlarını gerçekleştirdi. 

YORUMLAR 3
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde büyük britanya birleşik krallık devleti 3.2 milyon pound bedava vermez. Osmanlı yı yıkan Ingilizlerden medet beklenmez. Biz yeniden nasıl altına dönebiliriz onun hesabını yapmalıyız. Şu sözü özledim " Gavur parası ile beş para etmez ". Para mı altın mı? Hemen hemen herkes altın der.
    Cevapla
  • ertuğrul baloğlu. 4 yıl önce Şikayet Et
    birleşik krallığın hibesini kabul etmeyin. asla ve kata ihtiyacımız yok. biz kendi kendimize yeteriz.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım, altına endeksli Türk lirası sistemini tavsiye ediyorum. Bu kalıcı en doğrusu. Kısa zamanda tüm Türkiye'ye yayılır inşaAllah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak