HSK Metin İyidil’e beraat kararı veren hakimleri görevden aldı

Hakimler Savcılar Kurulu, Metin İyidil’e beraat kararı veren istinaf 20. ceza dairesi üyeleri hakkında soruşturma başlattı. HSK, Ankara 20. Ceza Dairesi Başkan ve üyelerini görevden alıp, başka yere atadı.

GİRİŞ 16.01.2020 15:01 GÜNCELLEME 16.01.2020 15:42
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Hakimler Savcılar Kurulu, eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil’e beraat kararı veren istinaf 20. ceza dairesi üyeleri hakkında soruşturma başlattı.

 

 

HSK, Ankara 20. Ceza Dairesi Başkan ve üyelerini görevden alıp, başka yere atadı.

NİHAT ÖZDEMİR’İN OĞLU VE GELİNİ DE GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında Metin İyidil'in kızı Aslı Özdemir ve damadı Batuhan Özdemir'in yanı sıra İyidil'in avukat Abdullah Kaya da gözaltına alındı. Batuhan Özdemir, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in oğlu. 

Eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil'i Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin yargılandığı davada "ağırlaştırılmış müebbet hapse" mahkum edilmişti. İstinaf başvurusunu değerlendiren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi, İyidil'in beraatına ve tahliyesine karar vermişti. 

Tahliye kararına Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığınca yapılan itiraz, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21'inci Ceza Dairesince incelenmiş, isnat edilen suç ve kaçma şüphesi gözetilerek İyidil hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Karar üzerine İyidil, bu sabah Çankaya'daki evinde gözaltına alınmıştı.

METİN İYİDİL TUTUKLANDI

Öte yandan, Tahliyesine itiraz üzerine gözaltına alınan eski Kara Kuvvetleri Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı korgeneral Metin İyidil tutuklandı.

TAHLİYE OLUP TEKRAR GÖZALTINA ALINMIŞTI

Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı İyidil, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yargılandığı davada "ağırlaştırılmış müebbet hapse" mahkum edilmişti.

İstinaf başvurusu üzerine dosyayı değerlendiren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi ise İyidil hakkındaki hükmü kaldırarak, İyidil'in beraatine ve tahliyesine karar vermişti.

Tahliye kararına Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığınca yapılan itiraz, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21'inci Ceza Dairesince incelenmiş, isnat edilen suç ve kaçma şüphesi gözetilerek İyidil hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. İyidil, karar üzerine bu sabah Çankaya'daki evinde gözaltına alınmıştı.

 

 

 

 

YORUMLAR 69
  • zordur hayat 4 yıl önce Şikayet Et
    bütün hakim ve savcıları atalım bence güvenemiyoruz
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Adliyede fetö temizliği yapılmadıkça fetö mücadelesi sadece komediden ibaret olacak. Bu arada İDAM nerede kaldı İDAM?
    Cevapla
  • TÜRKİYE'M 4 yıl önce Şikayet Et
    hainleri korumaya çalışan da sorgulanmalı
    Cevapla
  • AÇI 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekki bu satılmış fetöcü alçak hainler hala savcı hakim rolünde devam ediyorlar
    Cevapla
  • alp 4 yıl önce Şikayet Et
    hayır bütün mesele para. 1 milyon dolar karsılığında hangi hakim olsa bırakır
    Cevapla
  • Hacı 4 yıl önce Şikayet Et
    Atıldılar geri geldiler , Bülent Arınç ve Cemil Çiçek görevde iken bunlar bitmez ,Reis bence tek başına kaldı ,Reis Millet seninle
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    İdam Halk,a sunulup Getirilmediği sürece bu Görüntüleri sürekli yaşacağız!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir