Karnelerini İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan aldılar

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, alışılmışın dışında bir karne günü geçirdi. Vali Ali Yerlikaya, Lösemi tedavisi nedeniyle altı ana ders için Milli Eğitim’den eve gelen öğretmenlerle eğitimini devam ettiren Kerem’in Karnesini ve Takdir Belgesi’ni öğrencinin evine götürdü

Karnelerini İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan aldılar
Karnelerini İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan aldılar
GİRİŞ 17.01.2020 17:14 GÜNCELLEME 17.01.2020 17:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, alışılmışın dışında bir karne günü geçirerek evde ve hastanede karne verdi. İlk olarak İstanbul'da tedavisi nedeniyle evde eğitim gören 535 öğrenciden biri olan 7. Sınıf öğrencisi Kerem'in Fatih'teki evine gitti. Ali Yerlikaya, Milli Eğitim'den öğretmenlerin eve giderek, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil (İngilizce), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri gören Kerem A.'nın Karnesini ve Takdir Belgesi'ni evinde kendisine verdi. Ali Yerlikaya'ya, Fatih Kaymakamı Kaan Peker, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Kerem'in Rehber Öğretmeni Hüseyin Aydoğan eşlik etti.

Karne takdimi öncesi Kerem'in anne ve babası ile sohbet eden Vali Yerlikaya, "Bugün karne günü. Farklı bir şey yapalım istedik. İl Milli Eğitim Müdürümüz bugün 2 milyon 859 bin öğrencimize temsilen karne verdi. 535 tane yavrumuz aynı Keremimiz gibi evde eğitim alıyor. Biz de dedik ki evde eğitim alan bir yavrumuza İstanbul Valisi olarak biz kendimiz elimizle karnesini teslim edelim. Dolayısıyla biz de sizin evinize bugün misafir olduk. Karne sevincini Kerem'le beraber sizin evinizde yaşayacağız inşallah" dedi.İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, alışılmışın dışında bir karne günü geçirerek evde ve hastanede karne verdi. İlk olarak İstanbul'da tedavisi nedeniyle evde eğitim gören 535 öğrenciden biri olan 7. Sınıf öğrencisi Kerem'in Fatih'teki evine gitti. Ali Yerlikaya, Milli Eğitim'den öğretmenlerin eve giderek, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil (İngilizce), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri gören Kerem A.'nın Karnesini ve Takdir Belgesi'ni evinde kendisine verdi. Ali Yerlikaya'ya, Fatih Kaymakamı Kaan Peker, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Kerem'in Rehber Öğretmeni Hüseyin Aydoğan eşlik etti.

Karne takdimi öncesi Kerem'in anne ve babası ile sohbet eden Vali Yerlikaya, "Bugün karne günü. Farklı bir şey yapalım istedik. İl Milli Eğitim Müdürümüz bugün 2 milyon 859 bin öğrencimize temsilen karne verdi. 535 tane yavrumuz aynı Keremimiz gibi evde eğitim alıyor. Biz de dedik ki evde eğitim alan bir yavrumuza İstanbul Valisi olarak biz kendimiz elimizle karnesini teslim edelim. Dolayısıyla biz de sizin evinize bugün misafir olduk. Karne sevincini Kerem'le beraber sizin evinizde yaşayacağız inşallah" dedi.
 

 

 

Kerem'in annesi Sema A. ise, "Çok teşekkür ederiz, çok mutlu olduk. Kerem 5 senedir ikinci kez bu kadar mutlu oldu ve heyecanlandı" dedi.

Vali Yerlikaya, tedavi gören öğrenci için şifa temennisinde bulunarak, "Dua ediyoruz rabbim şifalar versin diyoruz. Aynı zamanda 6 dersten evine öğretmenleri geliyor, onun eğitimden geri kalmaması için gayret gösteriyor. Öğretmenleri de Milli Eğitim Müdürümüze çok güzel şeyler söylemiş" diyerek öğrenciyi tebrik etti.

Vali Yerlikaya'ya teşekkür eden öğrenci Kerem, "Sizin gelmeniz benim için yeterliydi" diyerek tedavisinin de iyiye gittiğini ifade etti. Vali Yerlikaya, Takdir Belgesi almayı hak eden öğrenciye Galatasaray armalı hediye takdiminde bulunurken sırtında Kerem Akyan yazılı ve 6 numaralı Galatasaray forması sözü verdi.

VALİ YERLİKAYA, HASTANE SINIFINDA KARNE VERDİ

Bugün uzun süreli tedavi gören öğrenciler karne heyecanını bir başka yaşadı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kerem'in karnesini verdikten sonra İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü'nde geçerek uzun süreli tedavi gören ve hastane sınıfında eğitim alan öğrencilere karnelerini takdim ederek sohbet etti.

İstanbul'da uzun süreli tedavi gören anaokulundan liseye kadar 897 öğrenci, 12 hastane sınıfında tedavileri ile birlikte "Öğretmenim Elimden Tut" projesi kapsamında eğitimlerini devam ettiriyor. Vali Ali Yerlikaya, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü'nde uzun süreli tedavi gören ve hastane sınıfında eğitim alan öğrencilere karne verdi.
 

Vali Ali Yerlikaya'ya Fatih Kaymakamı Kaan Peker, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek eşlik etti.

Tedavi gören öğrencilerle bir araya gelen Vali Yerlikaya, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere karnelerini veren Vali Yerlikaya, "Tebrik ediyoruz, başarılarınızın devamını diliyoruz. Çok güzel ve keyifli karneler olduğunu gördüm ben, gurur duyduk sizinle. Başarı belgeleri var, takdir belgeleri var, teşekkür belgeleri var. Anlaşılıyor ki bu sınıf gayretli bir sınıf" ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya'ya sürpriz hazırlayan öğrenciler şiir okuyup, fıkralar anlattı. Umut İkram isimli öğrenci, öğretmenine yazdığı, "Sevginin sonu yok, kalbinin şefkati çok, gönlü büyük gözü tok, sevgili öğretmenim" şiirini okudu. Hasret Türk ve Bilal Yaşar isimli öğrenciler de şiirler okuyarak sohbete eşlik ettiler.

Vali Yerlikaya, öğrencilere hediye takdiminde bulundu.

YORUMLAR 3
  • Milli 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın valimizin bu mükemmel davranışının makamını ve devletin imkanlarını kendi zevkü sefası için kullanan bazı vali ve kaymakamlara örnek teşkil etmesi dileğiyle.
    Cevapla
  • İSTANBUL...34 4 yıl önce Şikayet Et
    işte benim valim bu.
    Cevapla
  • aydemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri