Sagopa Kajmer ifadeye çağrıldı!

Rap şarkıcısı Sagopa Kajmer, "Toz Taneleri" isimli şarkısının klibinde sigara kullanımını özendirdiği iddiasıyla savcılığa ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca dosyanın incelenmesinin ardından soruşturma yapılmasına yer olmadığı karar verildi. Savcılık, dosyayı RTÜK'e gönderdi.

Sagopa Kajmer ifadeye çağrıldı!
Sagopa Kajmer ifadeye çağrıldı!
GİRİŞ 18.01.2020 10:43 GÜNCELLEME 18.01.2020 10:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sagopa Kajmer olarak bilinen ünlü rapçi Yunus Özyavuz, sosyal medya platformunda yayınlanan 'Toz Taneleri' isimli şarkısının klibinde sigara içerek insanları özendirdiği gerekçesiyle bir kişinin ihbarı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. 

Kajmer, savcılığa verdiği ifadesinde, Youtube şirketi ile anlaşmalı olduğunu belirterek, onların denetiminden geçen kliplerin yayınlandığı ve suç işlemediklerini kaydetti.

DOSYA RTÜK'E GÖNDERİLDİ

Savcılık, dosyayı incelemesinin ardından Türk Ceza Yasaları anlamında suça vücut vermeyen klip hakkında incelemeye yetkili makamın Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) olduğunu belirtti. Kajmer hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar veren savcılık, 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun ilgili maddesinde, "Televizyonda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde, reklam ve tanıtım filmlerinde, sinema ve tiyatrolarda gösterilen eserlerde tütün ürünlerinin kullanılması ve görüntülerine yer verilmesi ya da internet, topluma açık olan sosyal medya veya benzeri ortamlarda ticari gaye ile veya reklam amacıyla tütün ürünlerinin kullanılması ve görüntülerine yer verilmesi yasaktır" dediğini kaydetti. 

Soruşturmaya yapılmaya yer olmadığına ilişkin kararda yer alan aynı kanunun ilgili maddesinde, "Yasağın görsel yayın yoluyla ihlal edilmesi halinde, yasağa aykırı yayın yapan medya hizmet sağlayıcı kuruluşa ihlalin ağırlığı ve yayının ortamı ve alanı göz önünde bulundurularak, ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde birinden üçüne kadar idari para cezası verilir. İdari para cezası miktarı, on bin Türk lirasından az olamaz. Bu cezaya karar vermeye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yetkilidir" dediği belirtildi. Kararın ardından savcılık, dosyanın bir örneğinin Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) gönderdi.

YORUMLAR 11
  • büyükdoğu 4 yıl önce Şikayet Et
    sigara yerine uyuşturucu,kumar,alkol,müstehcen öpüşme v.s. görüntüleri olan dizi ve kliplere el atılsın
    Cevapla
  • ercan deger 4 yıl önce Şikayet Et
    siz önce dizilerdeki yasak ilişkileri ve mafya soytarılarının önüne geçin...
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    bir yararınız yok bari sizi takip edenlere sevenlere güzel örnek olun
    Cevapla
  • Kep 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam kardeşim sen yasak elma izle
    Cevapla
  • hallo 4 yıl önce Şikayet Et
    bari sagopa için bu suçlamalar yapılmasın allah aşkına. şarkılarının bazılarında kadınları, çocukları savunan bir adam. şarkıcılarla bu kadar ilgileneceğinize dizi ve tv programlarıyla ilgilenin. emin olun klibe bakıp sigaraya başlayan insan yoktur. ama dizi ve tv programı izleyip ahlaksız olan yüzlerce insan vardır
    Cevapla
  • Sagoist 3 yıl önce Şikayet Et
    Sagopa Kajmer kendisi için en doğru yolu buldu. İzlenme için yaptığını düşünüyorsan sende tuhaflık var.
    Cevapla
  • hallo 4 yıl önce Şikayet Et
    ateist olup olmaması bizi ilgilendiren bi durum değil daha anlatmak istediğimi bile anlamamışsınız
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani bu rapçi dediğiniz kişiler toplum mühendisi,toplum yararına mi sanat icraa ediyorlar. Kötü örnekliklerinin haddi hesabı yok.
    Cevapla
  • antep 4 yıl önce Şikayet Et
    Sagopa reyting için her şeyi yapar. en son ataist olduğunu söyledi
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş batıl bir meslek ama milyonlar seyrediliyor.
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ney boş kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı