AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun İdlib sözlerine sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun İdlib'deki sözlerine tepki: Avrupa'daki ırkçı dilin İdlib'deki insanlar için kullanılması üzüntü verici.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun İdlib sözlerine sert tepki
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun İdlib sözlerine sert tepki
GİRİŞ 18.01.2020 17:53 GÜNCELLEME 18.01.2020 19:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin İdliblileri kabul etmemesi gerektiği yönündeki açıklamasına ilişkin A Haber’e konuşan Ak Parti  sözcüsü Ömer Çelik: "Türkiye’de bir siyasi partinin genel başkanının oradaki sivil halkı topyekün olarak terörist olarak ifade etmesi utanç verici bir yaklaşımdır ve siyasi hayatımız açısından da olumsuz bir dönüm noktasıdır.” dedi.

“İLK DEFA BİR GENEL BAŞKAN İDLİB’DEKİ MASUM İNSANLARA TERÖRİST DEMİŞTİR”

Konuya ilişkin Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik:

“Türkiye’de bir siyasi partinin genel başkanının oradaki sivil halkı top yekün olarak terörist olarak ifade etmesi utanç verici bir yaklaşımdır ve siyasi hayatımız açısından da olumsuz bir dönüm noktasıdır. Hiçbir siyasi parti şimdiye kadar kategorik olarak en azından genel başkanları ağzından bu şekilde ırkçı bir yaklaşımda bulunamamıştır. Bu kadar net ırkçı bir yaklaşım ilk defa Kılıçdaroğlu tarafından görülüyor. Hatta bunu dillendiren bazı partiler bile daha örtülü şekilde dile söylüyordu. Ülkemizde ve orada refahı ve barışı tehdit eden iki tane temel unsur görüyoruz. Bunlar; Türkiye’nin güneyinde DEAŞ denilen unsur, Türkiye’nin kuzeyinde ise Avrupa’da ki aşırı sağcı ve aşırı solcu partilerdir. Bunlar ideolojik olarak birbirinden farklı bir dil kullansa da hedefleri ve ideolojik temelleri aynı, demokrasiyi yok etmek ve ırkçılığı yeniden canlandırmak istiyorlar. Bunu yaparken de Avrupa’ da ki aşırı sağ, göçmen düşmanlığı üzerinden bunu ifade ediyor, bu göçmen düşmanlığının altına İslam düşmanlığını saklıyor. Türkiye’ de çeşitli siyasi partilerden de asıl niyeti söylemeyen ve açık Türkiye düşmanlığı yapan, alalen eleştiremeyen ama dolaylı olarak bunu dile getirenler vardı. Ama ilk defa bir genel başkan Avrupa’da gördüğümüz aşırı sağcı ve ırkçı partilerin dili ile ve tamamen ırkçı bir yaklaşımla İdlib’deki bu masum insanlara terörist demiştir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • ...DELİ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu HDPKK PYD ye destek verdiği için eli kanlı teröristtir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi