'Sahte polis' dolandırıcılık yaparken suçüstü yakalandı

Başkent'te telefonla aradığı kişilere kendisini polis gibi tanıtarak dolandırıcılık yaparken gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

GİRİŞ 19.01.2020 01:53 GÜNCELLEME 19.01.2020 01:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara'da telefonla aradığı kişilere kendisini polis gibi tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonla arayarak ulaştığı mağdurlara kendisini polis olarak tanıtan ve türlü bahanelerle paralarını alan şüpheli H.A'yı fiziki takibe aldı.

Ekipler, fiziki takip sonrası H.A'nın mağdurlara bankadaki hesaplarından Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) para transferi yapıldığını söyleyerek kandırdığını ve bir otelde kaldığını tespit etti.

Bunun üzerine otele operasyon düzenleyen ekipler, H.A'yı bir kişiyi tuzağına düşürmek üzereyken suçüstü yakaladı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen H.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

YORUMLAR 1
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    bazen bu sahte polisler bilhassa Taksim Beyoğlu ara sokaklarda gezmeye kalktığınızda ortaya çıkıyor---sivil iki kişi yanınıza geliyor,ne arıyorsun buralarda nufusunu göster...eğer safçaysanız nufusunuzu veriyorsunuz...ve hemen nufusa bakmış gibi yapıp..-senin aranman varmış,ver biraz para işi kapatalım...saf ve korkaksanız bi 100 lük verip kurtulmayı seçiyorsunuz....ama kendine polis süsü verenlere göster kimliğini ,bak şimdi 155 i arıyorum diyebilirseniz kaçıp toz oluyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak