Sağlık Bakanlığı 16 bin personel alımı! Başvurular ne zaman?

Sağlık Bakanlığı, tarafından bu yıl içerisinde 16 bin personel alımı yapılacağı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki başvurular ne zaman yapılacak? Alımlar hangi branşlarda olacak?

Sağlık Bakanlığı 16 bin personel alımı! Başvurular ne zaman?
Sağlık Bakanlığı 16 bin personel alımı! Başvurular ne zaman?
GİRİŞ 23.01.2020 09:20 GÜNCELLEME 23.01.2020 09:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Sağlık Bakanlığı bünyesine 2020 yılı içerisinde 16 Bin sağlık personeli alımı yapılacak. Söz konusu istihdamın 16 bin sözleşmeli sağlık personelinden 6 bin 676'sı doktor, 8 bin 288'i uzman doktor olacak. Hemşire, sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri, psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi gibi unvanlardan ise 1036 sözleşmeli personel istihdam edilecek.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI 16 BİN PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak alımlarda en büyük pay uzman doktor kadrosuna ayrılmış durumda. 8 bin 288 kişinin alınacağı bu alana başvuruların oldukça yüksek olması bekleniyor. Doktor olarak 6 bin 676 kişi alınacak. Geriye kalan kadro ise hemşire, diyetisyen, fizyoterapist, sosyal çalışmacı, psikolog, biyolog, konuşma terapisti gibi farklı kadrolar ile tamamlanmış olacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı için onaylanmış olan bu kadrolar sonrasında alımlar ile ilgili bir detay şu ana kadar paylaşılmadı. Kadroların onaylanması ile birlikte kısa süre içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından alım kılavuzlarının ve başvuru şartlarının netleştirilerek yayınlanması bekleniyor. Bu kılavuz yayınlandıktan sonra ise kişiler ilandaki detaylar doğrultusunda başvurularını yapabilecek.

 
YORUMLAR 1
  • Bir anne 4 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum 70 puanla bekliyo inşallah bu sefer atanir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi