Amsterdam'da düşen THY uçağı ile ilgili çarpıcı açıklama!

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Başkanı Kaptan Pilot Murat Ersoy, 2009 yılında Türk Havayollarına ait 737 800 tipi boeing uçağı Amsterdam’a iniş esnasında düşen uçakla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Amsterdam'da düşen THY uçağı ile ilgili çarpıcı açıklama!
Amsterdam'da düşen THY uçağı ile ilgili çarpıcı açıklama!
GİRİŞ 21.01.2020 19:52 GÜNCELLEME 21.01.2020 19:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 2009 yılında Türk Havayollarına ait 737 800 tipi boeing uçağı Amsterdam’a iniş esnasında düşmüştü. New York Times gazetesi 9 kişinin hayatını kaybettiği kazada boeingin baskılar üzerine sorumluluğunun örtbas edildiğini ve kazanın nedeninin pilotlara yüklendiğini belirtti.

 

 

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Başkanı Kaptan Pilot Murat Ersoy gecikmiş iddiaya bugünden bakarak değerlendirdi. 

KAPTAN PİLOT MURAT ERSOY: UÇAĞIN DÜŞME SEBEBİ YAZILIM HATASI

 

 

TALPA Başkanı Pilot Murat Ersoy, "Bu konu hakkında kara kutu ve ses kayıtları incelendi. Bunun üzerine uçağın yaklaşma esnasında radyo altımetre hatası olduğu, yayınlanan bütün resmi belgelerde geçerli kılındı. Pilot hatası demek doğru değildir, havacılıkta halka diye adlandırdığımız her birimin birbiriyle doğru şekilde çalışması gerekir. Burada yaşanan olayda hava trafik kontrollerinin de, pilotlarında cüzi miktarda hatası elbette var. Ama burada esasen bir yazılım hatası mevcuttu. Sol radyo altimetrenin doğru bilgi vermemesi üzerine 2000 bin feet civarlarındayken -8 feet olarak okumuştur. Sağ radyo altimetrenin ise doğru çalışması üzerine ikisinin birbiriyle senkronize olmadığından dolayı da yazılımdan kaynaklanan bir hata gerçekleşmiştir. Ki bu noktada birçok belgesel kanalı da bunu uçak kazaları raporlarına ekledi ve yayınladılar. Bu yayınlanan haberde pilotaj hatası denmesi bizim açımızdan doğru değil. Ancak burada bir yazılım hatası olduğunu Boeing kabul ediyor, bunun içinde gerekli bültenler yayınlayarak bütün pilotları bilgilendirdiler." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 4
  • yıllık 4 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl boyunca neredeydin ?
    Cevapla
  • ali can 4 yıl önce Şikayet Et
    sonuç
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Kepazelik bu Türk kamuoyunun ve THY’nin ortalığı ayağa kaldırması lazım. Hollanda asıl vermek istediği raporları ABD baskısının ardından değiştirip sadece bizim pilotlarımıza iftira ataraktan kendilerine temize çıkarmışlar. Düpedüz zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar yaa. Tazminat ödesinler F-35’lerin tazminatıyla beraber ödesinler bir zahmet.
    Cevapla
  • Ihityar 4 yıl önce Şikayet Et
    Boing sirketine derhal tazminat davasi acin, Rolls Roys`un motorlari hatali cikti ve baska ucak düsmelerine sebeb oldu. Boing suanda her sene Rolls Roysdan 1 milyar dolara yakin tazminat aliyor, THY`a tazminat ödemesi lazim, acimayin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço