Bedelli askerlik başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? 2020 bedelli askerlik ücreti!

2020 bedelli askerlik yerleri Şubat, Mart celp dönemi için başvuru sonuçları kura aşamasında kalan ve askerlik yerlerini öğrenemeyen vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında yerini alıyor. İşte Şubat, Mart celp dönemi başvuru sonuçları

Bedelli askerlik başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? 2020 bedelli askerlik ücreti!
Bedelli askerlik başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? 2020 bedelli askerlik ücreti!
GİRİŞ 22.01.2020 15:29 GÜNCELLEME 22.01.2020 15:30

2020 bedelli askerlik yerleri Şubat, Mart celp dönemi için başvuruda bulunan gençler, askerlik yerlerini, nerede görev yapacaklarını şimdiden merak etmeye başladı. Başvuru sayısının beklenenin üzerinde olması ve kura aşamasında kalan yerleri henüz belli olmayan pek çok vatandaş Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafında yapılacak açıklamaya odaklanmış durumda. Peki 2000/1 askerlik yerleri ve bedelli askerlik sonuçları ne zaman açıklanır?Bedelli askerlik sonuçları nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

 

 

BEDELLİ ASKERLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı Asker alma Genel Müdürlü tarafından yapılan duyuruda, 20 Aralık 2019 tarihine kadar silah altına alınmak isteyen ve söz konusu başvurusunu e- devletten veya en yakın askerlik şubesine bildiren yükümlüler için 24 Ocak 2020 tarihinde yine E- devlet üzerinden celp ve sevk tarihleri açıklanacak.

Yedek Subay adayları ve Yedek Astsubay adayları 30 Ocak 2020 tarihinde ve yine Ocak celp ve sevk döneminde silah altına alınacak Er ve Erbaş 30 Ocak 2020 tarihinde, Şubat celp ve sevk dönemine tabi olan 26 Şubat 2020 tarihinde, Mart celp ve sevk dönemine tabi olanlar 19 Mart 2020 tarihinde birliklerine sevk edilecek.

 

 

2020 bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak: 2020 bedelli askerlik yerleri de MSB tarafından 24 Ocak 2020 tarihinde E- devlet üzerinden açıklanacak.

2020 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Milli Savuna Bakanlığı'nın 2020 yılında dövizli ve bedelli askerlik yapmak isteyenler için belirlediği ücret açıklandı. 30 Haziran'a kadar bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyenler, 35 bin 54 lira ücret ödeyecek. Dövizle askerlik yapmak isteyenlerin ödeyeceği başvuru ücreti ise 5 bin 261 Euro olacak.

Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı kılavuza göre bedelli askerlik hizmeti kapsamında;

a. 2020 yılında müracaat edecek yükümlülerin başvurularını 31 Aralık 2020 saat 18:00’e kadar tamamlamaları gerekmektedir.

b. Başvuru; yükümlülerin yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunmalarını ve belirtilen bedelin tercih tarihinden itibaren iki ay içerisinde ödenmesini içermektedir. Bu nedenle yoklamasını yaptırmayanların öncelikle “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararı almış olması gerekmektedir.

c. Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmamaktadır.

ç. 2001 doğumlu ve bu doğumla yoklamaya tabi daha yaşlı yükümlüler ile askerliği ertelenmiş olanlardan (erteleme başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar hariç) erteleme süresi içerisinde başvuru işlemlerini tamamlayanlar bedelli askerlikten yararlanacaktır. 2020 yılı celp ve sevk dönemlerinde sınıflandırılmış yükümlülerden erteleme hakkı olmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU ŞARTLARI

2020 yılında bedelli askerlik yapmaya karar veren vatandaşlar 35 bin TL ödeyecekler. 2020 Bedelli askerlik başvuru şartları şöyle:

a. 2020 yılında müracaat edecek yükümlülerin başvurularını 31 Aralık 2020 saat 18:00'e

kadar tamamlamaları gerekmektedir.

b. Başvuru; yükümlülerin yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde

bulunmalarını ve belirtilen bedelin tercih tarihinden itibaren iki ay içerisinde ödenmesini içermektedir. Bu nedenle yoklamasını yaptırmayanların öncelikle "Askerliğe Elverişlidir" sağlık kararı almış olması gerekmektedir.

c. Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli

askerliğe başvuru hakkı bulunmamaktadır.

ç. 2001 doğumlu ve bu doğumla yoklamaya tabi daha yaşlı yükümlüler ile askerliği

ertelenmiş olanlardan (erteleme başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar hariç) erteleme süresi içerisinde başvuru işlemlerini tamamlayanlar bedelli askerlikten yararlanacaktır. 2020 yılı celp ve sevk dönemlerinde sınıflandırılmış yükümlülerden erteleme hakkı olmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

d. Yükümlülerin 30 Haziran 2020 (dahil) saat 18:00'e kadar ödeyecekleri bedel

35.054,64 TL'dir. 01 Temmuz-31 Aralık 2020 (dahil) arasında ödenecek bedel ayrıca duyurulacaktır.

e. Bedel ödemeleri; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım

Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT Şubelerine veya mal müdürlüklerine yapılabilecektir.

f. Başvuru sayısının Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek sayıdan fazla olması

halinde yararlanacak yükümlüler kura ile belirlenecektir.

g. Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile

temel eğitimi yapacakları birlikleri Ocak 2021 ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden

duyurulacaktır.

ğ. Bedelli askerliğe başvuracak yükümlülerin; yoklama kaçağı ve bakaya kalmadan,

yoklamalarını yaptırmaları ve bedelli askerliği tercih tarihinden itibaren iki aylık süre içerisinde 31 Aralık 2020 saat 18.00'i geçirmemek şartıyla bedeli ödemeleri gerekmektedir. Yükümlülerin hak kaybına uğramamaları için işlemlerini son güne bırakmamaları önem arz etmektedir.

2000/1 ŞUBAT MART DÖNEMİ ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!