Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda yürütülen hassas güdüm kiti (HGK) çalışmalarıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığının mühimmat çeşitliliği artırılıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mk-83 bombasını havadan karaya akıllı ve hassas vuruş kabiliyetine sahip mühimmata çevirmek için TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen HGK-83 güdüm kitinin kalifikasyon testleri tamamlandı, menzil atış testleri başarıyla gerçekleştirildi ve mühimmat seri üretime hazır hale getirildi.

HGK-83, 1000 libre Mk-83 bombasıyla (yaklaşık 500 kilogramlık) hedefleri etkisizleştiriyor. Güdüm kiti, 15 deniz mili (yaklaşık 28 kilometre) menzile sahip bulunuyor ve 10 metre vuruş hassasiyetiyle görev yapıyor.

HGK-83, ataletsel ölçü birimi ve küresel konumlama sistemi gibi güdüm donanımlarına sahip bulunuyor.

Güdüm kiti, Hava Kuvvetleri Komutanlığına, BRU 57 adaptörü ile çoklu atım kabiliyeti, bağlı uçuş sırasında yeniden hedef belirleme, karıştırmaya direnç, tüm hava koşullarında, gece ve gündüz görev yapabilme, görev başına daha az bomba, sorti ve personel gibi kabiliyetler sunacak.

Farklı uçak bombaları için güdüm kiti geliştirme faaliyetlerini sürdüren SSB, eş zamanlı olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığına yerli imkanlarla geliştirilen güdüm kitlerinin teslimatına devam ediyor.

Yorumlar 22 Yorum Var
  • İzmir Kadir 22.01.2020 23:31
    Maşallah çok güzel haberler emeği geçen herkese teşekkür ederim Allah yolumuzu açık etsin İnşaallah büyük Türkiye için yola devam Reis adamsın
  • Kürşat 22.01.2020 23:22
    Atın Esedin evine! Atın Hafterin tepesine bakalım iyi olmuş mu! Yoksa ne diye gösteriyonuz! Biz hazırız her harekata Allah için gideriz ölüme!
  • Asım 22.01.2020 21:23
    gemisawar isteriz. en iyisinden. etrafınızda dolaşmasınlar, üzerimizden de uçmasınlar. Gawursawar diyelim.
  • mert 22.01.2020 20:34
    bailstik balistik balistik . ne zaman yapıyoruz
  • Adem 22.01.2020 18:02
    Bırakın bu işleri bunlar boş işler! Heykeller yapalım, yaptıralım! Bombaya ne gerek var, ağırlığından dolayı uçaklar için ekstra yakıt masrafı getiriyor ama heykeli bir defa yaparsın ve yılda iki defa da boyatırsın tamam işte:)))
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek