Meteoroloji uyarmıştı: İlk tatil haberi geldi

Meteoroloji tarafından günlerdir mega kent İstanbul için verilen son dakika uyarılarının rengi kırmızıya döndü. Meteoroloji tarafından bugün İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya başta olmak üzere birçok şehir için kar yağışı, fırtına, yağmur ve sel uyarısı yapıldı. İstanbul'da kar yağışı dün gece Anadolu yakasında etkisini gösterdi. Bolu'da ise kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamilelere 1 gün idari izin verildi.

GİRİŞ 24.01.2020 15:43 GÜNCELLEME 24.01.2020 15:43
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli uyarı yapıldı. Bugün İstanbul'un Anadolu yakasında kar yağışı başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul'daki sürücüleri tedbirli olmaları konusunda ise uyardı. Trafik ekipleri araçların lastik kalınlığını denetledi. Meteoroloji, bugün Karadeniz üzerinden gelecek soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışının Marmara bölgesinde etkisini göstereceğini bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da kar yağışının etkili olacağı ilçeleri tek tek sıraladı. Meteoroloji'nin uyarıları sonrası İstanbul'un hemen yanı başında bulunan Bolu'da kar yağışı etkisini gösterdi. Bolu şehir merkezi adeta beyaza büründü. Bolu'da ise kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamilelere 1 gün idari izin verildi.

TATİL HABERİ

Bolu’da, dün etkili olan yoğun kar yağışından dolayı oluşabilecek buzlanma nedeniyle kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamilelere 1 gün idari izin verildi.
Bolu’da, dün sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca devam eden kar yağışı il genelinde etkili oldu. Kar yağışının durduğu kentte, oluşabilecek buzlanma nedeniyle Bolu Valiliği tarafından kamu kurum ve kurumlarında çalışan engelli ve hamilelere herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için 1 gün süreyle idari izin verildi. 

İstanbul’da bugün için verilen kar yağışı uyarısı öğle saatlerine kadar etkisini göstermedi. İstanbul’un üzerini yoğun bulut kütlesinin kapladığı görüldü. Bulutların arasından zaman zaman gözüken güneş ve gökyüzü havadan görüntülendi. İstanbul’da bugün hava durumu parçalı ve çok bulutlu, İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası ile bölgenin doğusunun (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nda hafif yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı Marmara'nın doğusunda 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

İşte yurtta beklenen hava tahmini...

 

İSTANBUL'DA HANGİ İLÇELERE KAR YAĞACAK?

İBB'den yapılan açıklamada Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin bugün Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, İstanbul'da ise bugün öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların kar değerlerine gerilemesinin beklendiği belirtildi. Kar yağışının özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında görülmesi beklendiği, yağışların şehir merkezinde karla karışık yağmur ve aralıklarla hafif kar, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos, Kurtköy gibi yüksek kesimlerde ise kar şeklinde yağacağı ifade edildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un verilerine göre, İstanbul'da bugün öğle saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olmasının beklendiğini duyurdu. İBB'nin duyurusunda don ve buzlanmanın yanı sıra ev ve işyerlerinde soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

METEOROLOJİ'DEN ÇOK SAYIDA İL İÇİN BİR UYARI DAHA!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşamdan itibaren yarın akşam saatlerine kadar, Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusuyla Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir ve Hatay çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların, Hatay çevrelerinde sağanak, yağış alan diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bolu ve Karabük çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimleri, Rize, Artvin, Hakkari ve Şırnak çevrelerindeki yağışların, yoğun olacağı öngörülüyor.

Rüzgarın,  Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Malatya, Elazığ, Adıyaman çevreleri ve Muğla’nın iç kesimlerinde kuvvetli ve tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, yüksek kesimlerde kar savrulması sebebiyle görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 ZONGULDAK'ta etkili olan kar, şehirlerarası yollarda sürücülere zor anlar yaşattı. İstanbul yolunda kayan bazı araçlar nedeniyle ulaşım zaman zaman durdu.

DÜN AŞIRI BİR BUZLANMA OLDU

Kar küreme aracı görevlisi Gürkan Erdoğan, "Çoktandır hazırız burada. Kar yağışı başlamadan birkaç gün öncesinden zaten biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bölgelerimizde yerlerimizi aldık. Bugün herhangi bir problem olmadı. Dün aşırı bir buzlanma oldu. Gerekliyi tuzlamayı yaptık. Şu an Anadolu Yakası 7. Bölge olarak biz hazırız" şeklinde konu

İSTANBUL'DA ALARM VERİLDİ, TUZ DAĞLARI OLUŞTURULDU

İstanbul için beklenen kar yağışı uyarısının ardından İstanbul’da kar yağışında kullanılmak üzere hazır bekletilen tuz dağları havadan drone ile görüntülendi. Sultangazi' de bulunan Cebeci tuz deposunda müdahaleye hazır halde bekleyen kar küreme araçları ve tuzlama kamyonları havadan görüntülendi. Kar küreme araçlarının sürücüleri araçlarındaki son kontrolleri yaparken, tuzlama kamyonları ise tuzla dolduruldu. Toplamda 400 güzergahın belirlediği rotalarda 645 kar küreme, bin 373 araç ile 6 bin 882 personel 235 bin ton kar tuzu ile hazırlığını tamamladı. İstanbul için olası bir kar yağışına karşı, tuzlama kamyonları ve kar küreme araçları görev yapacakları yerlere doğru hareket etti. 

ÇUVAL ÇUVAL TUZ YERLEŞTİRİLDİ

Öte yandan ilçe belediyeler de kar yağışına hazır bekliyor. Eyüpsultan Belediyesi’ne bağlı ekipler alarm düzeyini en üst düzeye çıkararak, onlarca ekip ve araç ile karı beklemeye başladı. Ekipler günler öncesinden vatandaşların yürürken zorlanabilecekleri alanlara çuval çuval tuz yerleştirdi. Vatandaşların zorlu hava koşullarından en az şekilde etkilenmesi için teknik ekipman, personel ve lojistik destek ihtiyaçlarını belirleyerek, gerekli önlemleri alan Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, hizmetlerini aralıksız sürdürecek. Eyüpsultan Belediyesi bu kapsamda kar temizlemede önemli aşama kaydedecek aparatlı araçlar yaptırdı. Belediye tarafından özel olarak yaptırılan aparatlı araçlar, kar küremenin dışında tuzlama işlemini de gerçekleştirecek. Ayrıca buzlanmaya karşı solüsyonla müdahale de yapılacak.

BOLU DAĞI'NDA YAĞIŞ BAŞLADI

Bolu'da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, İstanbul- Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda ulaşımı yavaşlattı. D-100 karayolunun bazı kesimlerinde yol beyaza bürünürken, 900 rakımlı bölgede yeşil alanlarda kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı. Karayolları ekipleri, D-100 karayolunda kar küreme araçlarıyla temizlik ve tuzlama çalışması yaparken, trafik ekipleri ise yol üzerinde denetimlerini artırdı. Bölgede etkili olan sis edeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre İstanbul'da beklenen kar yağışı iki gün sürecek. Cuma günü akşam saatlerinde kar yağışının etkisini yitirmesi bekleniyor.

YURTTA BEKLENEN HAVA DURUMU

Yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Hatay ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz’de yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası ile Hatay'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, gece saatlerinde sisli ve puslu 3
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 8
İzmir: Az bulutlu 10
Adana: Parçalı ve az bulutlu 12
Antalya: Az bulutlu 16
Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri hafif kar yağışlı 6
Trabzon: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
Erzurum: Çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu -8
Diyarbakır: Çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu 7

DOĞU ANADOLU'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın kar yağışlı geçeceğini duyurdu. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtilerek, “Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. ” denildi.

AĞRI SIFIRIN ALTINDA 21'İ GÖRDÜ

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 21, Kars'ta 18, Erzurum'da 15, Ardahan'da 9, Iğdır'da 7 ve Erzincan'da 3 ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Erzincan'da 2, Iğdır'da 3, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Kars'ta 4, Ağrı'da 6, Ardahan'da 7 derece olması bekleniyor. 

Bölgede kar kalınlıkları Kars'da 4, Erzurum'da 6, Ağrı'da 11, kayak merkezlerinden Ergan'da 22, Cıbıltepe'de 45, Palandöken'de 58 santimetre olarak kaydedildi. Yetkililer, bölgede buzlanma, sis ve don hadiselerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

 

YORUMLAR 51
  • AnDRoMeDa 4 yıl önce Şikayet Et
    isranbul kocaeli sinirina belki biraz yagmisir o da karadeniz tarafina... sonra istanbula beklenen kar geldi...
    Cevapla
  • Gerçekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan kim ölmüş
    Cevapla
  • Anadolu yakasi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kar falan gormedik gunluk güneşlik biraz soguk bir hava beykozda meteoroloji bu sefer cok fena yanildi
    Cevapla
  • Cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Meteoroloji bu sene kadar Havanda su dövmemişti yapmış olduğu uyarılar hep fos çıktı anlaşılır gibi değil.
    Cevapla
  • Asya 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Ataşehir ilçesi güllük güneşlik ne kar yağması???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri