FETÖ'nün kritik ismi Yusuf Bekmezci tutuklandı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e en yakın isimlerden olan ve örgüt içerisinde "Kadim Abi, İrşatçı" gibi sıfatlarla tanınan Yusuf Pekmezci, İzmir'de “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

FETÖ'nün kritik ismi Yusuf Bekmezci tutuklandı
FETÖ'nün kritik ismi Yusuf Bekmezci tutuklandı
GİRİŞ 23.01.2020 13:59 GÜNCELLEME 23.01.2020 14:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, 5 Ekim 2016 tarihinden bu yana yakalama emri ile aranan Yusuf Bekmezci ve yine 17 Mart 2018 tarihinden beri yakalama kararı bulunan Karşıyaka eyalet imamlığı yapan Akif Sarı'yı hücre evinde kıskıvrak yakalamıştı.

Örgüt yapılanmasında il, bölge ve hatta ülke imamlarının dahi üstündeki bir konumda bulunduğu ifade edilen Yusuf Bekmezci’nin, örgüt içerisinde 'Kadim Abi', 'İrşatçı' gibi sıfatlarla tanındığı, elebaşı Fethullah Gülen’in en yakınlarından olduğu belirtilmişti. Yine Pekmezci'nin elebaşı Gülen ile birebir görüşebildiği, Gülen tarafından “Bekmezciyi üzen beni üzmüş kadar olur” şeklinde sözlerle anıldığı, örgüt içi anlaşmazlıkları çözümleme noktasında söz ve talimatlarına itiraz edilemediği, örgüt içerisindeki en tanınır, bilinir, önem verilen, saygı duyulan kişilerden olduğu aktarılmıştı.

TUTUKLANDI

İzmir'de yakalanan ve terör örgütü FETÖ'nün sözde üst düzey yöneticisi olmakla suçlanan Yusuf Bekmezci tutuklandı.

YORUMLAR 5
  • Ahmed abi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışlarında ablalarının eteklerini pardüselerini öpüyorlst birde bıunlar çook kenfilerinş gizliyor ve milli görüşün okullarında ve teşkilatlarında sohbet veriyorlar malesef devletimşzi de bunlara gidiyır ziyarete çok güzel kelime oyunları vardır abilerle direk irtibattaşar ev peşindeler zenginlerin
    Cevapla
  • serefli 14 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne yaaa...yakala yakala bitmiyorlar.ah birde bunlarin elebaslari, Pensilvanyadaki hoca görünümlü Papaz yakalansa....
    Cevapla
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    gebertseler keşke
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu degilmiydi fetöye sarilinca tum vucudumda elektriklenme oldu diyen ? Essek kadar adamlari bir sumuklu Gandi........rmis !!
    Cevapla
  • Yüzdeelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yarın, öbür gün salarlar. Adam, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor. Bir de bakıyorsun ki beraat etmiş...Evvelâ yargıyı fetöden temizlemek lazımdı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin bilançosunu açıkladı
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...